Да се оплачем... 2026

• 147 900
  • 2 692
  •   38
Отговори
# 2 490
  • Пловдив
Първо - за дисциплинирането. Аз съм много силна на теория, на практика - бая викам. Виках и ще викам. То без викане не става у нас. Първо казвам кротко веднъж, два пъти, три пъти, после постепенно повишавам тона докато се развикам и накрая има "Ама защо викам". Ей тъй, за спорта викам.
За скобите - не са безобидни, аз имам пародонтоза точно заради скоби. Едва ли щях да развия пародонтоза на 15 ако не бяха скобите. Мхм. Моите хора са с леко неправилни зъби, но тъй като няма да бъдат тв звезди или актьори - не сме се занимавали с тях. Водени са на ортодонт, няма да им пречи.

# 2 491
От децата се оплаквам.. и от себе си. Май повече от себе си. Confused

Всяка вечер е канско изпитание да си легнат. Викане, пеене, боричкане, "готвене в банята", тичане. Обяснявам по 102883937393714 милиона пъти, че ще ставаме рано и трябва да си легнем рано, няма. Подозирам, че и стените ще започнат да се къпят преди тези деца. Още по-зле се чувствам, защото си изпускам нервите и викам. Не искам така да си комуникираме, но явно ако не викна, никой не чува..
За сметка на това, всяка сутрин чувам "ама мамоооо, много ми се спи. Не искам да ходя на училище/градина." Pensive
Все едно описваш моите внучета. Дъщеря ми и зет ми вече изперкват. По едно време идвах у тях преди лягане, с временен и променлив успех. Сега не мога, защото гледам майка ми. Не знам какво ще правят, но положението е страшно,най-вече с каката първолак. И сутрин, и вечер е много тегаво.

# 2 492
Оплаквам се, че Естела не пише от доста време.
Сигма, моя приятелка с много криви зъби искаше да слага брекети на 50г. Слава Богу попадна на читав ортодонт, който и каза, че ще и ги нареди, но няма да е завинаги т.в временен ефект ще има. И тя реши да си спести парите и мъките.
Тръгваме на път, а го дават снеговалежи и студ и се чудя какви обувки и дрехи са взема. Вече ми писна да стягам багаж, а преди така обичах

# 2 493
За съжаление вече съм прибягнала към повишаване на тон и отнемане на привилегии. За щастие от второто разбира и с малко и не се повтарят изцепките, обаче все измисля нещо ново.
За лягането съм безкомпромисна. Кажа ли че е време, значи е време. Не че доброволно отива да спи, но поне тръшкането намаля. При ММ също не минават номерата, та и това помага.
Абе трудно е да си родител. За идеален родител даже не говорим...

Сигма, супер са зъбите. Аз не бих ги пипала на тия години вече.
Аз едно време щях да нося брекети, но нещо се разсъхнаха нещата. А и още имам млечни зъби в устата, та съвсем трудно става. Но пък имам хубав ген и са много здрави.

Рамацоти, ти си вземи дебелото яке и зимните обувки, пък нека не ти потрябват после. Обратното не е много оферта сякаш Grinning

Оплаквам се, че колега вчера ми е писал, че днес предиобед трябва да обсъдим още един проект. Аз едвам от три изплувам. Не знам на кого му е дошло на ум да ми дава и четвърти. А и днес до 11 часа съм плътно в срещи...Добре дошъл е да ме чака.
Отделно ММ ще ме убие а неговото отслабване. Не закусва. Сега, понеже има страшно много работа, е решил и да не обядва. Ама има претенции вечерята да е на масата в 18ч, защото щял да бъде много гладен. Е хубаво, свободен е в 18ч да яде, каквото намери. Малко много ми идват претенции от подобен род, произтичащи от лични решения.

# 2 494
Рамацоти, сложи в багажа по едно по тънко сетренце и по една връхна дреха тип "ютена завивка". Ако и ще сте с кола, дет се вика няма да ги носите на гръб. Времето е много променливо, с големи температурни амплитуди и по добре да имаш и да не ти потрябва, отколкото да ти потрябва, а да нямаш. Wink

# 2 495
Скрит текст:
На мен днес вече ми тече носа. Гърлото си ме наболява, но поне не е повече, а си е на същото ниво. Пих Авирон, никаква работа не свърши. За втори или трети път го пия, без никакъв резултат. Повече няма да го купувам.
Мини, пробвала ли си инфрачервена лампа за хремата. При мъжа ми има добър ефект. Купувана е от Кауфланд или Лидъл. Мисля даже идната седмица точно в Лидъл ще я пуснат в продажба.
Не съм пробвала, Паганне. Дано я има другата седмица в Лидъл и ще я взема.

# 2 496
Рамацоти, не че съм някакъв капацитет, ама мъж ако е решил да сваля кила трябва да закусва. И да обядва. А да не вечеря. А не обратното.

# 2 497
Сигма, на Лютичето мъжът иска да отслабва.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 12:20 от Г-жа Рамацоти

# 2 498
  • София
На моята и се изправиха за година и три-четири месеца, но преди това носи шини година и половина за изправяне на захапка и разширяване на малка челюст. Ортодонстското лечение не е само за "красота". Майка ми има големи проблеми сега на старини заради неправилна захапка и подредба - износване на една челюстна става до степен да не може да си отвори устата хубаво и да не може да яде от болки.
И аз викам и строявам. То иначе не ме отразяват. За децата и лягането - трябва си строгх режим и лишения, ама от страна на родителите. Като им се дават телефони и телевизори до последно и после искат да заспят. Или ги разиграват и превъзбуждат (ММ го правеше това) и те пошръклеят, чакай после да заспят. Обаче дойде пубертета и железния ми режим ойде на кино.
Моят упорит козел си купи айфон. Две години събира пари. Въртя, сука, настоява и накрая си постигна своето. Баща и беше против и се беше заинатил, но тя по-инат от него. Дано и за важните неща в живота е толкова упорита и целеустремена.

# 2 499
Хахахаха не видях. Иначе като представител на зодията го подкрепям.

# 2 500
И аз никаква полза не съв виждала от Авирон, знам, че е много хвален, у нас не действа. Изопринозин давам по съвет на фармацевт, ами не мога да се оплача, стопира нещата

# 2 501
Вите какво става с котето? Върна ли се?

# 2 502
Аз нямам нерви да се разправям и с мъж. Имам си едно дете. Скоро и второ. Не мога и с него да се занимавам. Тичам на работа, до градината, до магазина, с кучето... Па накрая и под час да готвя. Няма да стане. Както иска да живее, както иска да отслабва. Възрастен човек е.
Вчера му връчих раницата на детето върре с 5 чифта гащи, 5 панталона, памперс гащи. Вечерта гледам раницата пълна си я връщат. Викам не я ли разтовари в шкафчето й? Ами той от къде да знае, че трябвало.... Ще подпра точилката до вратата, за да ми е под ръка.

# 2 503
Утре ще ходя при ортодонката на детето. За 4 месеца зъбите и се подредиха като мъниста. Даде ми сила да питам дали и моите биха могли малко да се приберат. На 48. ММ каза, че към луда, но ако  докторката каже че възрастта и челюстта ми позволяват ще ми помогне финансово.

Със сигурност може и си заслужава всяка стотинка, и дискомфорт. От личен опит.

# 2 504
Аз имам хубав и изнесен глас, не пестя ползване, ако ме разбирате😂🤫
За щастие все по-рядко се налага.
Просто има една млада дама у нас, която доколкото знам от учителката по солфеж има изключител слух, но явно си го пази и не го употребява за злободневни теми🤪🤐
Два пъти казвам, после казвам така че да ме чуят през един етаж.
И не, не ми е приятно и когато сме двамата с ММ не се повишава и минимален тон.
Сега тука не е никак прието да се вика, даже да се говори високо. Опитах да съскам през зъби, но о това явно усещат че не е ок по интонацията😅
Та днес на йогата с тих глас и усмивка я овиках да не ходи като мечка и да си мята боклуците из цялата зала, а да наведе тая глава, да влезе тихо, да поздравява и да се усмихва, както правят другите.
Спяло и се не искала да я заговарят 🤪 учитива като мечка станала от зимен сън!

Една нейна учителка вика- зад всяко добре възпитано дете стои майка със съсипани нерви🤪🤪😂 Все ми благодари че следя домашни, че дебна и че помагам. Вина знам колко е неприятно, 3 деца имала- вика много са възпитани🤪🤪 а аз обичам розе 😂😂🤐

Много и харесва Банког на моята щерка, обикаля по дворци и храмове, вика не мога да свикна колко е чисто тука, и кьорва крава няма да дойде да те оближе🤪🤪😂😂

Общи условия

Активация на акаунт