Да се оплачем... 2026

• 144 893
  • 2 639
  •   46
Отговори
# 2 505
Добро утро, много гнусно време днес, ама поне не е студено.
И аз много викам. Gentle parenting - a не е за мен. Grin

# 2 506
Лютиче и моят мъж имаше такъв период на отслабване и гладуване цял ден. Но върнеше ли се от работа бързаше нещо да хапне, не държеше да е сготвено. После и с мен официално вечеряше и ставаше два пъти ядене вечер. Осъзна, че не е правилно така.
Рамацоти вземи си яке. Аз е такива случаи отделям дебелите дрехи в друг сак. Ако не трябват не ги свалям от колата.
За гласовитите ми възможности няма да пиша. Като се има предвид, че повечето пациенти са на възраст и с намален слух тембъра ми сам се промени към високи тонове.
Марти щом почивам времето е такова. Днес бях решила към обяд да изляза на разходка, но в този дъжд едва ли. Оня ден като бях на работа беше пролетно. Късмет.

# 2 507
  • Варна
О, и  ние викаме, даже и тримата, направо сме като в операта Grin .Особено от как е в пубертета Павел. Tой късно влезе в тая възраст от около 2 -3 години сме във високата гама с възходяща градация. Напоследък наравно с нас вика, брей устат, няма задръжки понякога. На другия ден сме френдли ако сме крещяли предишния - и той добър и ние кротки Grinning . Казвала съм, че бързо ни минава, то добре че е така иначе няма да се отсърдваме с месеци.

Хора, кажете за тази лампа за хрема, работи ли наистина? Аз съм доста сополива и с лека сенна хрема, дали би помогнала..

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 10:20 от Vessi_to

# 2 508
И аз събирам мнения за лампата, че студент стана и задния ринит така и не го израстна. Сега, във влажното време много го мъчи запушения нос.

# 2 509
  • SF
sigma, може да започнеш ортодонтско лечение, ако няма някаква причина да се отложи (подвижност, загуба на кост и др.)

# 2 510
Извикала съм си викането аз. Едно време мислех, че така се решават проблемите,  с две очувани вече деца вече съм убедена, че в нашия случай не е така. Говорим си, без значение колко напечено е положението. Кога със съскане, кога с ирония, като второто сякаш е по- удачният вариант. Мъж и деца ме промениха много в това отношение и вече вдигам октавите единствено когато пея силно на глас (сама вкъщи). ☺

Моите и на ММ зъбите са зле. До голяма степен И заради училищните зъболекари едно време, които гонеха нормативи, генът- отделно. За щастие, при децата не е така. Дъщерята май има една пломба (за втората просто не съм сигурна, защото и било много отдавна), блат ѝ до момента е без. И със захапки и подредба на зъбите са в онези 3% (статистиката е от стоматолог/ ортодонт), които нямат нужда от корекции.
Оплакването ми е, че поредна нощ не спах като хората.

# 2 511
  • SF
Сега грижата за зъбите е много по-интелигентна и ако искаме, се научаваме да пазим хигиена. Има повече продукти за поддръжка на добрата хигиена, четки с функции, някои са доста маркетингови, но няма значение.
Ортодонтското лечение не се налага само заради естетиката. Подредените зъби се чистят по-добре, не се задържа храна в междузъбните пространства.
Пародонтозата е необратим процес. Може само да се задържи развитието й.

# 2 512
Есме, въобще не съм сигурна дали работата е за ортодонт. Зъбите са подредени, равни и здрави. Та не съм сигурна, че въобще някой би се наел да коригира.

# 2 513
Аз съм с алайнери, ритейнърите впоследствие ще нося само нощем. Може да има някакъв период в началото за носене и денем, но ще е временно.
Принципно ме дразни да имам постоянно нещо в устата, не съм от пациентите, които свикват и не им пречи. Но ще изтърпя до октомври или когато там ще приключи.

# 2 514
  • SF
Есме, въобще не съм сигурна дали работата е за ортодонт. Зъбите са подредени, равни и здрави. Та не съм сигурна, че въобще някой би се наел да коригира.
Аз нещо съм изпуснала тогава. Прочетох, че детето за 4 месеца е с наредени зъби и се колебаеш дали и ти да не започнеш лечение.
Какво искаш да ти се коригира? Захапката ли?

# 2 515
# 2 516
Леле, сигурно ще ме линчувате ако ми видите усмивката. Предполагам, че много хора като видят зъбите ми се чудят как съм се оставила такава. Просто някакси са навътре, потънали, не се виждат като се усмихвам, от едната страна нямат допир, защото като дете е дъвкано само на едната страна... кой да го види това? Съответно изкривяването отива и към брада, нос, от едната страна лицето е със сбита мускулатура...... Нооо честно да ви кажа, имам едно много тегаво усещане ,  че брекетите само биха влошили нещата. Вероятно откъм визия и красота ще се поизпъкнат , но реално отвътре и към носа как ще се оформи, челоюстта, зад носа... ще вземе да стане някое запушване да не мога да дишам. Моята приятелка жестока парадонтоза получи от брекети и все едни такива примери наоколо и си кютам , просто ме е страх да предприема мерки.
Другото нещо е, че няколко пъти в живота си съм правила корекции, интервенции ... ами все късата клечка, все не е както трябва и то като си имаш едно наум и някой път просто гледаш да не пипаш.

Иначе аз тръгнах на психолог, понарежда се депреса.

# 2 517
  • София
Сигма, имаш ли проблем с дишането?

# 2 518
Глупости. Кой ще те линчува? Щом се чувстваш добре какво значение има кой какво мисли?

Ре, да. Спя с отворена уста.

# 2 519
  • Варна
Аз имам много пломби,  умъртвени зъби с коренови лечения и с коронки , но зъбите ми са равни и са подредени що годе. Ходя 2 пъти годишо на зъболекар и благодарение на това нямам извадени зъби, импланти или мостове, само коронки. Просто кариозни зъби, то и много сладко ям ...Избелвам си ги иначе с лентички Крест по 2 слагам за ден веднъж месечно , доволна съм. Малкия е с моите зъби, ползва много хубава паста , друга за петна по зъбите след нея , с четка Соникеър е последен модел ама  има 4-5 кариеса последните две години. До 14 нямаше и имах надежда , че ще има на баща си зъбите, но не...

Общи условия

Активация на акаунт