Да се оплачем... 2026

• 160 838
  • 2 914
  •   22
Отговори
# 2 895
Ами на добра воля е. В моята автобиография последната ми работа не фигурира. Предпочитам да казвам, че съм била безработна Grinning А и ме наемат за позиция, дето ако  не ставам, просто ми казват чао. Не е някаква ултра сериозна работа, за която да нося голяма отговорност.
Виж, фирмите, с които работим, ги прослушваме и искаме отзиви от други бюра Grinning

# 2 896
  • Варна
Е ако кандидастваш за позиция , в която се изисква трудов стаж, изискват документи удостоверяващи такъв по специалността за да те допуснат до конкурс. Само със автобиография и диплома е несериозно, там може да напишеш че си бил и космонавт последната година . Копия от такива документи са трудова книжка, където е видно къде и колко си работил, например или някакво извлечение от НОИ.  С добро око се гледа ако някой не сменял работата си всяка година също. Особено за квалифицирана длъжност.

# 2 897
Нямат право да питат и нямат право да се обаждат на бивш работодател. Радвам се, че е така. Преди не беше. Първият ми работодател в Германия, когото напуснах, беше казал на потенциялния втори, че не ставам с цел да си отмъсти и вторият не ме взе. Но веднага се намери трети, който беше на зор и никого не пита. Ама е гадничко това разчистване на сметки.

# 2 898
Ми... и трудова книжка нямам Joy За извлечение от данъчните пък нямат шанс даже да си помислят да поискат. В големите фирми в Германия толкова ги е страх да не си намериш причина да ги съдиш, че и за пол не питат даже. Ще вземеш да се обидиш и ще стане една....
Инапе нещата са прости - наемат те и като не ставаш след две седмици отново си на пазара. За това е пробният период.

# 2 899
Изпрах слушалките на тийна. Уж си проверил джобовете... ама си ги намерих в барабана.
Отваря ги - работят. Били обаче леко мокри. На вторият ден едната заглъхнала.
Предните (нови) ги забрави след матурите в училище. Не се намериха.

"Спасихме" един котак с дъщеря ми. Вчера го оставихме в квартална ветеринарна клиника. Ще пуснат обява да му търсят приемно семейство, но знам че ще е трудно.
Вчера платих изследванията. Ще плащам и "хотел" Joy
Дано се намери някоя добра душа да го прибере
https://www.facebook.com/groups/izgubenikotki/permalink/1834417880589349/

Не знам какво се заговорихме с ветеринарката, от хормонални неудобства, през манджа, та до туршии Simple Smile Тя похвали стоката на свекърва си... жената имала сергия на пазара. Упъти ме, намерих я.
ММ ще пие зелев сок Joy Да си го пие Joy

Естествено кеш нямам. Жената каза "замислям се и започвам да работя с Револют".
Напълних една торба с всякакви сладости, едвам стигнах до нас. Дъщеря ми много хареса една туршия с патладжан, и на мен ми хареса.
Редовно ще пазарувам от тази жена.

ММ реши, че иска дюнер, после се отказа... китайско.
Речено, сторено. Отдавна не бях купувала китайска храна. Цените им леко са набъбнали. Ако преди съм взимала да речем 5 кутии за 20 лв, сега взех по-малко за 18 евро. Поисках да купя оризов чипс... "о, ама вие знаете ли, че имате безплатна порция". Гледа касовата бележка... "о, да, имате".

# 2 900
  • Пловдив
Нямат право да питат и нямат право да се обаждат на бивш работодател. Радвам се, че е така. Преди не беше. Първият ми работодател в Германия, когото напуснах, беше казал на потенциялния втори, че не ставам с цел да си отмъсти и вторият не ме взе. Но веднага се намери трети, който беше на зор и никого не пита. Ама е гадничко това разчистване на сметки.
Точно за това говорех, и О' даже не е в България. Човешката природа си е човешка природа и не мисля, че в Швейцария е по-различно.

# 2 901
  • Варна
Според мен случаи има всякакви и навсякъде по принцип. Но факта, че в България не се прави трудова характеристика изобщо не е ок. Не всички фирми са злонамерени и щом съществува полза има вероятно.

Относно назначаване на служител без да е сигурно предприятието в това колко е компетентен и какво е работил - възможно е. Може би зависи, защото не всяка фирма би губила време и ресурси да назначава и освобождава всеки две седмици примерно " юрисконсулт ", докато случи на компетентен юрист с опит. Виж за секретарка и продавачка по може.Според мен е относително.Зависи от фирмата и длъжността.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 07:44 от Vessi_to

# 2 902
  • Швейцария
Трудова характеристика се пише навсякъде, аз съм виждала и от Англия и от Германия. За БГ предполагам, че ще навлезе с времето. Ние не сме някакви чудовища. Ако служителят е добър, с удоволствие му пишем добра характеристика. Аз даже прекалявам с хвалбите и гледам да не звучи прекалено захаросано, че не е правдоподобно.

# 2 903
  • София
Под понятието "трудова характеристика" аз разбирам описание на работата и детайлно изброяване на задълженията на служителя. Това го има и при нас.

# 2 904
Под понятието "трудова характеристика" аз разбирам описание на работата и детайлно изброяване на задълженията на служителя. Това го има и при нас.

В случая по-скоро става въпрос за оценка на работата на служителя.

Оплаквам се, че днес мотивацията ми никаква я няма. В леглото беше топло, тихо, тъмно и меко.

# 2 905
  • Швейцария
Не знам как се казва точно на български. На английски е References,  на немски е Arbeitszeugnis (удостоверение за работа). Включва длъжността, всички задачи, които е изпълнявал и оценката за работата му в свободен текст.

# 2 906
Ох, вчера ми звъннаха от яслата, че Тони е с температура. Взех ги и днес останах хоум. И мм си е вкъщи, но детето беше цяла нощ с Т и той в истерия. Викам ще остана. ЛЛ каза да ходят за кръв и урина, да видим какво ще излезе.
Не е грип според мен, Т е около 38, влияе се от антипиеритици. Само в яслата бяха премерили 38.5, но я свали с Нурофен светкавично. По спомен от каката при грип Т беше несваляема..

# 2 907
Бързо да се възстанови детето Heart
Няма да ти е лесно и хоум...

# 2 908
На едното ми работни място също се дават препоръки, ако някой си поиска и ако преценим, че заслужава, разбира се. Не е чудо невиждано и нечувано. Описваме позицията, отговорностите и това как се е справял човека, периода на работа и.т.н.
Имам да се оплаквам, но са дреболии и не си струва да си губя времето с тях.
Марти, да се оправяте бързо.

# 2 909
  • Бургас
Марти, да стопирате, там каквото е при Тони! Да опазиш и другите!

Бел, и аз съм прала слушалка, само едната, че и нови. Обаче си работи все още, може би половин година след прането! В първият момент си викам, айде, затрих я! Пак ще трябва нови да купувам, ще ме утрепе синковеца! Обаче не, работи си ок!

Не спах добре, сънувах кофти сън!

Общи условия

Активация на акаунт