Да се оплачем... 2026

• 168 692
  • 3 088
  •   23
Отговори
# 3 015
Някой от вас разбира ли от процедурите за прием в болници за рехабилитация по НЗОК за пенсионери с по една торба болести?
Трябва спешно да разбера как работи тази система, а нямам идея къде да чета или кой да питам.... AI отговоря различно... Например дали е задължително да има 6 месеца между два такива приема за рехабилитация по НЗОК. Изясни ми се, че по една клинична пътека може само веднъж в календарна година.
Оплаквам се от зимна умора.

# 3 016
  • Варна
Аз ди кипувам великолепно суши от Edeka или Rewe. Утре след работа ще мина да си взема. Ама проблемът ми е, че не знам с какво питие върви.
Бяло вино?
Бялото вино върви с всичко ако е хубаво.И само си върви да ви кажа.С малко лед, може и лимонче/портокалче.Ако няма храна.

# 3 017
Кло, не съм Лютиче, ама и аз обичам all you can eat Simple Smile снимки за жалост нямам. Цената е пак от тая поредица 17-19 евро. Петък и уикенд е малко по-скъпо. Обаче с моите злояди деца не е рентабилно, боцнат 1-2 пъти и това е. Все се заклевам вече да ходя сама. Китайката ме гледа на кръв и отсервира празните паничета, аз съм ламя Simple Smile))
Има суши, маки, поне 6 вида манджи със сос, пилешки са. Аз ям телешко с чушки. Спагети, ориз, пържени картофи. Панирани зеленчуци, пролетни рулца. Супи има, ама не са ми по вкуса. Салати разни. Компоти, плодове. Сладолед, желирани бонбони, пастички, еклерчета, едни сусамени тестени топки.

Неотдавна ходихме на някакво прехвалено скъпо, 200 евро за петимата, но с включени  безалкохолни. Не ни хареса. Избираш си мръвки и те ти ги пекат, полусурови бяха. Морско деликатеси имаше. Имаха много пилешко, а аз не ям Sad  Сьомга имаше, хубава беше тя. Но като цяло не бих повторила там.

Ааа и running sushi има, там децата се кефят, че храната минава покрай тях и си взимат. Но там съвсем няма телешко за мен, карам на мезета дето се вика.

# 3 018
   Домашно суши не се научих да правя. Все нещо разварявам ориза, то и търпение трябва малко, не ми се получава. Голямата ми дъщеря прави. Лесно било, казва. Ама тя е младичка, търпелива, аз не съм. И риба не готвя. Много обичам. Но, за да я ям, друг трябва да я сготви. Погнусявам се от мириса на сурова риба. Или готвя, или ям. Двете не мога.

# 3 019
  • София
На мен ми е тъмна Индия това със санаториумите, имам колежки всяка година ходят и било много лесно, но мен ме заболява главата от обясненията - първо си запазваш място, после при ЛЛ за някакъв талон, па после не знам си що... В туристическия подфорум има тема за санаториумите, дали там няма да знаят.

В София има ресторант за суши на корем, младежът каза, че бил добър. 33 лв. https://www.facebook.com/Restaurant.Silhouette

# 3 020
Суши и аз пробвах 1-2 пъти и ме хванаха нервите, добре че щерката го довърши. Добре ѝ се получи. Ама си е занимавка.
Някой ме черпи домашно с филделфия и не знам си кво, ъъъ, не, мерси.

# 3 021
  • Варна
   Домашно суши не се научих да правя. Все нещо разварявам ориза, то и търпение трябва малко, не ми се получава. Голямата ми дъщеря прави. Лесно било, казва. Ама тя е младичка, търпелива, аз не съм. И риба не готвя. Много обичам. Но, за да я ям, друг трябва да я сготви. Погнусявам се от мириса на сурова риба. Или готвя, или ям. Двете не мога.
Е, Кло как пък не можеш..те я чистят на борсата , че и на Лидл има скоро лаврак взехме, директно във фурната с малко лимон и дивесил.Каква варненка си ми ти ?! Майка ми на 83 още пържи сафрид..ама как хрупкав и става...ммм.Мен ме мързи да пържа.
Трябва да се съберем някоя вечер, и без това сте на една крачка.Аз ще направя рибата.Hug

# 3 022
Е, Кло как пък не можеш..те я чистят на борсата , че и на Лидл има скоро лаврак взехме, директно във фурната с малко лимон и дивесил.Каква варненка си ми ти ?! Майка ми на 83 още пържи сафрид..ама как хрупкав и става...ммм.Мен ме мързи да пържа.
Трябва да се съберем някоя вечер, и без това сте на една крачка.Аз ще направя рибата.Hug

А, чистена мога Simple Smile. Слагам във фурната, във фраера, или през лятото любимият пече на терасата. Той купи една газова скара, която заема половината тераса. Пече си там. И превъзходна паейа правя. Или ризото с морски дарове. Но, скариди не чистя вече. Бях си засякла скорост - чистя по кило на час. После не ям. Скаридите мъжът ми ги чисти. Аз само ги готвя. Търговец на едро съм, не чистя риба Sleeping И не пържа!
   Ако ти ще готвиш, идвам!

# 3 023
Аз мога вино да нося, варненки Wink

# 3 024
  • София
Vessi, оплюнчих се с тоя сафрид. От лято на лято го ям по вашите ширини Hug. В София никъде не ми е харесал все още. Вкъщи рибата само печена.
Суши обичаме много с дъщерята. Но 20-24 парчета за двете ни са достатъчни, не ни е на оферта 33 лева на човек.
карзче, благодаря за сериала!Разтърси ме из основи. Последнита серия няма български субтитри, ако някой го е започнал сега.

# 3 025
Не съм чела и не знам за Петрохан.Само наденица знам с това име, нещо ужасно е явно и няма да чета...Disappointed
Мъжа ми ме изнерви и не можах да го навикам, че замина за София.Обаче му написах злобно и ядосано съобщение.Нека му !
Хлапето слуша тия дни / като е вкъщи де/ Надявам се любовта да му подейства градивно..
Аз прочетох “Мъжа ми изневери и не можах да го навикам…” и се шокирах! После се поправих и се разсмях.

# 3 026
  • на Мелмак
И аз прочетох, че мъжът изневерил Grinning
Лесно ми е на мен сушито, добре ми се получава, имам всичко в къщи.
Има и едно заведение в квартала, винаги с ММ го избираме за по-далечна разходка за кафе, да си направим крачките и винаги вместо кафе, ядем суши.
От Виена се върнахме онзи ден и там щерката ни вкара в едно японско заведение, вкусно беше и не скъпо.
Вече обаче много ме подува ориза, а така да го обичам, и картофите. Ще си променям начина на хранене.

# 3 027
Стискам палци на Гита, утре да те зарадват с перфектен резултат!

# 3 028
Хайде на палците за Гита! Simple Smile

Оплаквам се, че се събудих в 5. Вместо да полегна да си доспя, пия второ кафе и чета из форума.
У дома суши ядем само аз и внучката. Как умело се справя с клечките!

# 3 029
Вите, сънувах те! Писа тука че, котаракът си е дошъл, каза че ходел и затварял всички врати и се криел. Някой разказваше ли такова нещо?! Много странен сън… дано е прочески🙏

Гите, мисля те с най- положителната ми енергия!

Новини не съм гледала от повече от 3 месеца, като цяло ТВ не гледам, само Великолепният век за Хюрем, ма той е в Ю тюб🤫

За съжаление научвам за отвратителните неща, които се случват у нас и по света. Отвратително е всичко… не искам да се връщам, не искам да живея в Европа. Как ли не сме мъчили да убедим Жаки да се преместим тук, не иска заради пеенето и музикалното. Затова щем не щем ще стискаме някак още 5 години… не знам как.
Само тя ни задържа в България.
Ако ни даде Бог здраве и живот да завърши, се махаме. За нас е по- скъпо, по натоварващо и изобщо не ни харесва нищо.
Ще си идваме за 2 месеца за лятото и то на морето и да видя децата, после ако желаят те да идват.
Мечтаем си за този ден…
Само да кажа че тук платихме 70 лв ток за месец, всеки ден готвя, пералня имам, бойлерите са малки проточни, горят повече от обикновен. Климатик пускаме за около час.
А сметката на едният наемател, понеже идва СМС на мъжът ми знам, та той е сам, жилището е 55 кв. Доколкото знам не готови често, климатиците му са инверторни, не го знам сушилня и прерялне колко пуска, та 280 лв му е сметката?!?!!  Това нормално ли е?!?

Общи условия

Активация на акаунт