Да се оплачем... 2026

• 170 852
  • 3 121
  •   19
Отговори
# 3 105
Поздравления за добрите резултати,Гита!Не се притеснявай за възпалението,ще го овладееш с помощта на гастроентеролога.
Здрава си,радвай се на прекрасни моменти,с любими хора!

# 3 106
Тарти, съчувствам за водата . Е, при вас няма шанс да е както беше тука декември и по празниците баш по 12 -24 часа без вода / ненадминати сме / Нищо че имаме пак 12-13  кубика за декември. Предполагам че тая която течеше по улиците от пукнатите водороводи ще я рапределят на домакинствата. За по-лесно.
Разпределят я в цената на водата, но кубиците сте ги изразходили.

За втори път  ЕРП- Тата се опитват да вдигнат ударно цените, единия път изгоря и  Боко даже. Добре, че хората дават отпор. На нас сметките ни за ток не ги завишават, защото апартаментите са с парно, вдигат само на тия с климатиците. По същия начин народът може да свали и завишените цени на храните, но няма обществена воля за това.
Ти това вярваш ли го като го написа?!?!?!?!?!!!?!?! НЕ казвам, че никъде няма завишени сметки, не съм ги следила, ама не може да е - 15 навън, а беше толкова в Северна България и климатика да е ефективен.

16 препинателни знака не говорят за уравновесено и логично мислене. Аз нямам нужда от повече от един, за да изразя това, което мисля. Expressionless
Това, че климатика не е ефективен при 15 под нулата не означава автоматично, че масово са напускали неограничен брой други отоплителни уреди и затова сметките са такива. Специално в Северозапада с високия им стандарт по-скоро са извадили юргани и дебели завивки, отколкото да пускат уреди. Отделно са тези, дето не са били вкъщи изобщо, а са получили дебели сметки. Малко емпатия към хората, които са пострадали за пореден път вместо към ерп-тата, които не знам за какво са нужни, ми е по-разбираемо. Това не е критика, всеки има право на собствено отношение към хората и нещата от живота. Просто моите са други.

ПП Съвсем съзнателно не писах нищо на Гита. Само се сетих колко ми е притеснено всеки път като ходя на контролен преглед и се надявах, че камъка ще падне от гърба й днес.

# 3 107
  • Варна
Темите, които обсъждате напоследък ми идват тежки и затова само ви чета.
Искам да поздравя Гита за резултатите и дано всичко лошо да е вече зад гърба и.
Марти, бързо оздравяване на дечицата.
Стискам палци на всички, които имат нужда.
От понеделник съм с хрема, след мен и сина и дъщерята. Вече 4 дни поддържам 150/100 кръвно. Никога досега не съм пила лекарства за кръвно. Било е по-скоро нормално. С тая хрема не мога да хукна по лекари. Кеф.

# 3 108
  • Швейцария
Честит резултат, Гита. Все така да е.

# 3 109
Гита, супер за добрия резултат! Само хубаво и занапред!
Димис, благодаря за отговора. За тия 6 месеца ще трябва да съм сигурна дали важат.
Неда, не за НОИ, а за НЗОК ми беше питането. Що нещо изчетох и пак съм неинформирана. Обмислям на НЗОК или на някой физиотерапевт да звъня.
Събудих се с гадна болка в цялата челюст, пих обезболяващо, че направо не се търпи. Прегледаха ме още днес стоматолог и ендодонт и двамата не видяха нищо проблемно + и снимката е 6. 🫨  Дано от 3Д скенера разберат какво става... 😢 😭

# 3 110
Останах с впечатление ,че Димис е разяснила за клиничните пътеки по НЗОК,а се колебае за варианта по НОИ.
За 6-те месеца и аз не съм сигурна.Съжалявам.
Имам позната,която се възползва ,редовно от всички възможни рехабилитации и физиотерапии...
Мога утре да се информирам,и ще споделя.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 22:21 от неда2

# 3 111
Жаки ме хвърли в размисъл. Аз не си представам да живея извън Европа, просто Европа си е Европа. В Европа навсякъде си представям, че бих могла да живея. Без Скандинавия, там не. България я обичам много, Родина, това е. Ама много скъпо, пък често и некачествено. Мечтая си да живея някъде, където е топло и светло. Обаче само ако е християнска държава.

# 3 112
Честито, Гита !
Оплаквам се, че моята проклетия така ме захапа за рамото, че още стоят дупки ! Наду се около тях. Само да се постопли го водя да му резнат камбаните и не ми пука ! То не се издържа само да се браня и да яде бой с чехъла.

# 3 113
Гите, браво за чудесните резултати.

# 3 114
Lanna Gato, куче или котка е проклетията?
Нашият също атакува, като иска храна.

https://www.zalando.at/willa-freizeitkleid-light-sage-w1e21c0br-m11.html
 Чудя се за тая рокля за абитуриентската на племенника. Дайте акъл Simple Smile

# 3 115
  • Швейцария
Донау, много ми харесва роклята.

# 3 116
Донау, много ми харесва роклята.
Освен да я поръчам, пък да видим какво ще пристигне Simple Smile
Има подобни във винено червено, но ми се струва твърде тривиално. В маслинено също не лоша, но не искам да съм мрачна.
Този цвят изглежда свеж.

# 3 117
  • Швейцария
Цветът е прекрасен, нежен и ефирен. И роклята е такава. Поръчвай я и виж как ще ти стои.

# 3 118
А сметката на едният наемател, понеже идва СМС на мъжът ми знам, та той е сам, жилището е 55 кв. Доколкото знам не готови често, климатиците му са инверторни, не го знам сушилня и прерялне колко пуска, та 280 лв му е сметката?!?!!  Това нормално ли е?!?
Хайде сега глупости, нашата последна е 280 лв. Живеем 5 души, готвим, перем, сушим в сушилня, топла вода от два бойлера, мощните компютри на децата харчат и те ток. И не е да пестим особено. Е, топлим се с парно. Това е нормална за нас сметка, движат се 260 - 320 лв, според зависи. В преходен сезон се топлим на климатици, и лятото охлаждаме.

В смисъл какъв “глупости”?!! Сметката според мен не е реална, вчера говорих с момчето, дали има промяна в потреблението според неги, каза че е си е взел инверторен радиатор и през нощта пускал него, защото климатика се изключвал на определената температура, после се включвал и той се събуждал… сега младежът си ходи по шорти и иска да му е 27 гр вътре, но все таки за това малко жилище и изолация има и за сам човек ми се вижда много. Ще потърся контакт как се подава жалба или там да замерят дали е реално потребено толкова.
Или ще кажат пак някакво приравняване…
Ама може да каже че и ти си казала че са глупости и да не плаща😂😂😂😛

Оплаквам се че това топче или подутина под мишницата ме боля цяла нощ, ММ гледа вика има червена точка, може да е ухапано нещо. Но не сърби, а ме боли и си е топче. Притеснява ме. Ще чакам до понеделник, ако седи ще потърся лекар.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 06:28 от JACKLIN*

# 3 119
  • Швейцария
Сега си говорих с ChatGPT за апартамента ни. Питах го дали цената от 290 000 CHF е добра. Пратих му снимки, адрес и големина. Той каза, че като се вземе предвид, че е реновиран, има гледка към планината и се сравни средната цена в региона, реалната му цена е 425 000 и съм направила феноменална сделка. Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт