Да се оплачем... 2026

• 179 139
  • 3 276
  •   2
Отговори
# 3 225
  • Варна
После носи ли го тоя чепик от 400 лв.? Или като с котюмите и роклитИ е съдбата му ? Квото иска, у нас и двете баби и дядо му и баща му искат все да го обличали абитуриент..Ма, добре са дошли.Ако е глупав , вместо са си задели някой лев да дава бол пари да стоят по гардеробите.Или на деца в нужда абитуриенти ще ги дарим.Не знам на 19 дали ще облече костюм или обувки за 2-3к евро...хич няма ..Ако му се наложи след 1,2 години ще каже -не, стар модел е.

# 3 226
  • София
Сигурна съм, че няма да ги носи повече. Те са мазни като за виенски бал. 😃 Костюмът е по-евтин от обувките,но и него не виждам къде ще го носи, освен на някоя сватба.
Щом има желаещи да го гласят твоя, не се дърпай. 😂

# 3 227
  • Варна
Просто ненужно, не че се дърпам.Дънки и ленени панталони и маратонки да са , добре.Ама тия безумици...
Е, това е че слушат от връстници на тия години и много се влияят.Една за 600 лв купила, един за 1600, аз как ще съм със за 100...
Иэбщо не могат да разберат , че не етикета е стил.И че младостта ги краси...

# 3 228
Донау, хареса ми в синята рокля, видях те.

Никое събитие в досегашния ми живот не ми е струвало финансово повече от изявата ми като шаферка в САЩ. Няма да повторя 🤪Laughing

# 3 229
Аз мислех, че младоженците “обличат” шаферите в Америка.
Разказвай Simple Smile

# 3 230
А, обличат, булката избира, ние ги плащаме. В случая тя избра цвета на роклите и ни даде сайта, от който да ги поръчаме, различни модели (поне не настояваше да сме еднакви). То хубаво, ама моята трябваше да се стеснява, ходихме до друг град на шивачка - веднъж да я оставим, после да си я приберем. Bridal shower организирахме, подаръците за него са си отделно от сватбените. Разправия си е, репетиция в църквата имаше, кой къде да застане, пък какво и кога да направи, айде после rehearsal dinner. Фризьор, гримьор... Добре че беше сравнително скромна провинциална сватба, че ако беше някоя destination wedding... Joy

# 3 231
При нас слава Богу няма изцепки за балове и дипломиране. На сина ми купих костюм, обувки, колан общо за около 500 долара, като си носи всичко и до днес. Класически модел е костюма от тънка вълна с коприна, още му става, цвета също е много универсален. Аз отидох с рокля, която вече имах в гардероба, нищо не съм купувала специално, но аз имам прекалено много дрехи и обувки.
Сега вече си купува доста скъпи неща, той обича да се глези в това отношение, но работи и си ги плаща сам.

Вчера тук удаихме рекордна температура - 20 градуса през февруари. Беше като лято. Днес мрачно и по-хладно, аз почивам вкъщи, обаче времето нещо ми влияе на настроението и ми е смотано без особена причина. Май за работата се тревожа, ако така продължа в следващите 2 месеца ще се подлудя. Тревожна натура съм, в ДНК-то ми е закодирано и цял живот се измъчвам често за неща, които изобщо не се сбъдват.
Добре, че сина ми не е наследил тази моя ужасна черта.

Жанин, и аз да кажа, че първата рокля ми е като нощница и много бледа. На теб ти отиват ярки, дръзки цветове, вземи си нещо в червено, кралско синьо, направо ще грееш. И косата пусната Smile

# 3 232
  • Варна
А, обличат, булката избира, ние ги плащаме.
Егати и тарикатите...ми ако нямаш $ ? Че тя може да избере сайта на D&G...
То като наЩе абитЮренски кажи-речи...Joy

# 3 233
По принцип може да откажеш "длъжността", ако прецениш, че ти е в повече и занимавката, и финансовата част. Има всякакви случаи, и на несъобразяване, и на изхвърляне, и става яко драма Laughing
При нас булката ми беше приятелка, и тя чужденка, и понеже нямаше голямо присъствие от страна на семейството й, не исках да я разочаровам. Роклята ми излезе най-голямото перо, няколкостотин долара, и си скъсах нервите с поправката й.
Добре че няма да бъда кума в тоз живот, нерви за такава мащабна организация нЕмам Joy

# 3 234
По принцип може да откажеш "длъжността", ако прецениш, че ти е в повече и занимавката, и финансовата част. Има всякакви случаи, и на несъобразяване, и на изхвърляне, и става яко драма Laughing
При нас булката ми беше приятелка, и тя чужденка, и понеже нямаше голямо присъствие от страна на семейството й, не исках да я разочаровам. Роклята ми излезе най-голямото перо, няколкостотин долара, и си скъсах нервите с поправката й.
Добре че няма да бъда кума в тоз живот, нерви за такава мащабна организация нЕмам Joy
Мойта булчинска рокля беше по-евтина. Но тя беше от аутлет, бяла, на Сунг, не беше традиционна булчинска рокля, но беше бяла, аз я купих няколко размера по-голяма, но пак ми опъваше на стомаха по време на сватбата. То беше сватба номер 2, защото вече се бяхме оженили в Канада, но да си отпразнуваме и с близките и приятелите, правихме църковна сватба в България. Аз бях към 26 гс по това време, доста наддала на корем…

И ние скромно - “нашето” училище няма бал, а само специална вечер за завършването. Всички момичета са облечени в бяло.
Не намерих снимка от нейния випуск; така изглеждат. Всички имат снимка на стълбите.

https://www.elmwood.ca/academics/senior-school/class-of-2024

На другия ден имахме парти. Целите семейства и учителите. Официално облечени, но нищо фрапантно. Дъщеря ми беше със семпла цикламена рокля. Имаше вечеря, а след това танци до зори.

# 3 235
Панталонът и ризата от бала ги е обличал. Ризата по-често, че се комбинира и със спортно- елегантен панталон, който имаше.
За през деня беше с риза, която бе подарена от брат ми. Панталон за нея си купи от обикновен магазин в нашия град. Моделът е спортно -елегантен пак и много го носи, дори и за вечерни излизания в ежедневието. За разни фотосесии и получаване на дипломата пак комбинира вече налични ризи и панталони. Един от панталоните беше даден от колежка от сина й. Ами моят го износи.
Обувките за вечерта бяха тип кецове и още ги носи. Май само сакото не е обличано.
Точно преди бала татко почина и нямах желание за празненства, а и той не искаше. Свекърите, брат ми и една комшийка се почерпихме в заведение след като той влезе в ресторанта. Видяха го в двора на училището където се събираха. Там дойдоха и колежки и приятелки. Сестрата на ММ е в чужбина,не пожела да се върне за повода, но не се и сърдя.
Той и компанията след седмица се събраха в къща на едно момче в съседно село и се почерпиха и за бал и за рождени дни. Родителите разделихме разходите, нямаше инциденти.
В службата имаше и друга колежка с абитуриентка и на нея отидохме и я видяхме в училище. Подаръците бяха символични и закачливи. Почерпихме двете заедно с пита, торта и мезета.
Винаги така сме процедирали в колектива. Нищо задължаващо.

На работа съм цял ден. Дано бързо минат часовете.

# 3 236
  • Пловдив
Никой от вас не е правил по-скромен бал от у нас за първия син. По план бала беше баба му, баба му и дядо му. И последния ден преди самия бал поканихме едни приятели наши с баща му, с които си се виждаме редовно, та още двама. Обаче втория син!!! - той каза, че на големия бала му се видял голяма тарапана, да сме намалили. Викам баба ти, баба ти и дядо ти няма как, поне толкова трябва. Бабите идват, снимат се с абитуриента по чорапи и реват. Направо си е задължително реването. Първия син го облякох от-до, костюми, ризи, колани, обувки, чорапи - всиииичко под 1000 лв, втория каза, че това било много скъпо и той щял в по-малко да се вмести....... тоя каквото каже го прави.... та .....

Вместо да давам десетки хиляди за бал, след като влезе и се записа, купихме кола. Вижда ми се по-оправдан харч.

# 3 237
  • някъде другаде
На голямата не правихме бал , тя не иска. На малката също мислех да не правя. ММ беше починал 5 месеца преди бала , но тя каза , че ако той бил щял да и направи. Направих ме. Баби и дядовци живи няма , та сестра ми , на ММ брат му 2 приятелски семейства и нейни приятели , общо 25 човека. Роклята и гащиризона за изпращането и ги шиха . Двете бяха за 1000 лв. Не беше с обувки , а с кецове. И двете повече не е обличала.

# 3 238
Не ми говорете за сватби, че снощи агресирах яко покрай организацията на моминското на приятелка.
От 25 поканени, 15-16 ще присъстват. Това е абсурд да се организира. Те половината не знаят на кой свят са. Уб гласуват за дата, определя се датата и се почва "ама аз тогава не мога". Е нали за тогава гласува. Как така не можеш?!?!? Не били прочели, не знаели кой ден е това.  Това жени на 30+, които уж работят, знаят как да поемат отговорност и притежават календари. Загивам просто... Добре, че няма да присъствам.

И генерално се оплаквам от организации. Накрая ще вдигна ръце и каквото стане.

# 3 239
  • Пловдив
Не си научила как се организира подобно събитие. Аз имам опит.

2, макс 3 от главните - булката и най-близките и две решават коя дата им е удобна на тях. Решават и кой хотел искат. При 25 поканени буквам точно 12 легла,  6 двойки стаи и всичко протича по план.

Общи условия

Активация на акаунт