Да се оплачем... 2026

• 196 880
  • 3 547
  •   23
Отговори
# 3 525
Треньорът не е казала, че е клас за напреднали. Моята приятелка като запазва часовете, й е казала, че не съм ходила до сега. Защо да спира тренировката? Другите си правят упражнението, а тя може да дойде при мен. Иначе за какво е там? Само да говори? Ами тогава няма смисъл от нея. Да пуска един запис да върви, пък тя да си върши нещо друго. Треньорът би следвало да показва упражненията.

# 3 526
Ако е само говорене, да стана и аз един треньор Grinning Ще си опъна един шезлонг в залата и ще нареждам.

# 3 527
Не знам колко жени сте били, но треньорите казват упражненията, показват ако е ново, и обикалят да поправят формата. Треньорката не тренира заедно с вас. Приемаме, че правите 1 упражнение - всички други го знаят и почват да правят 10 повторения. Ти не го знаеш, тя идва да ти го покаже и ти тепърва трябва да правиш 10-те повторения, докато другите са готови. Какво ще правят те в този момент? Точно постоянно накъсване на тренировката е. То по принцип не е оферта за студиа с няколко човека, точно защото няма как да се обърне внимание на всички, най-много до 3 реформъра заедно е ок. Не знам как е на други групови тренировки - но няма как да очаквате да ви обръщат индивидуално внимание и да ви показват специално на вас упражненията. Треньорката не е трябвало да ви приема в този час, ама алчност.

# 3 528
До сега, на каквито й групови тренировки да съм ходила, винаги треньора показва упражненията и следи дали ги правим правилно. Това е работата на треньора. Не само да говори.
Не става въпрос дали знам или не знам упражнението. А че за някои не успях да разбера какво точно да направя и тя не ми ги показва, не обяснява допълнително, ами мълчи и оставя другите трениращи да ми обясняват.
Аз съм наясно  че когато не съм ходила до сега, първата тренировка няма да е пълноценна. Т.е. би следвало другите да си правят повторенията, а аз да съм с по-малко, не да ме чакат.
Не разбирам на теб какъв ти е проблема? Имаш нужда да се заяждаш с някой и решаваш да е прикрито зад обяснението колко са ми грешни очакванията? Сега по-добре ли се почувства?

# 3 529
  • Mediterraneo
Не можеш ли ти да си определиш каква да е премията? Нашите са за по 75 хиляди евро, аз плащам по 13 евро на месец, ММ на година около 200 евро, трябва и моята да я направя веднъж годишно.

Аз трябва да те разпитам малко за тези застраховки. Задължителни ли са или са по желание при вас?
Не са задължителни. Имаме и такава за покриване на разходите при смърт, за погребение/ кремация. Там сме четиримата, плащаме по около 18 евро на месец, за 6 хиляди е всяка застраховка. Тази година ще вдигна полиците на ЗЖ, че 75 хиляди евро вече не са пари, ще ги направя поне по 100.

# 3 530
Не се заяждам, не знам защо като някой даде друго мнение трябва да е заяждане, за да се чувствам по-добре, ти по-добре ли ще се почувстваш като нахвърлящ навсякъде отрицателни отзиви?
Не съм съгласна с теб, че е трябвало специално на теб да ти обяснява и показва всяко упражнение и така да не обръща достатъчно внимание на другите, все пак не си била сама. Съгласявам се обаче, че това е грешка на треньорката и не е трябвало да те допуска на тренировка с по-напреднали щом си за първи път. За пилатес реформър първият час трябва да е индивидуален, защото е уред и ако не го използваш правилно можеш много гадно да се пребиеш.
 Как да ти показва всяко упражнение - да ляга на твоя реформър да го прави и после ти, а другите през това време кой ще им поправя формата? Ако човек иска индивидуално внимание, ходи на индивидуална тренировка, това е, иначе просто остава недоразбрал упражненията и ненаправил всичко.

# 3 531
Не знам колко жени сте били, но треньорите казват упражненията, показват ако е ново, и обикалят да поправят формата. Треньорката не тренира заедно с вас. Приемаме, че правите 1 упражнение - всички други го знаят и почват да правят 10 повторения. Ти не го знаеш, тя идва да ти го покаже и ти тепърва трябва да правиш 10-те повторения, докато другите са готови. Какво ще правят те в този момент? Точно постоянно накъсване на тренировката е. То по принцип не е оферта за студиа с няколко човека, точно защото няма как да се обърне внимание на всички, най-много до 3 реформъра заедно е ок. Не знам как е на други групови тренировки - но няма как да очаквате да ви обръщат индивидуално внимание и да ви показват специално на вас упражненията. Треньорката не е трябвало да ви приема в този час, ама алчност.
Не съм съвсем съгласна, Мини е там за първи път, няма да прави 10 повторения, а 5 да кажем. Следващият път ще е запозната и ще се включи наравно с останалите, но следващ път няма да има.

# 3 532
И да има разминавания, добронамереното отношение винаги си личи. Аз повече не бих стъпила при такава "треньорка". Би следвало тя да покаже упражненията, по възможност по-бавно, след като има неблагоразумието да записва хора, които са с различно ниво на усвояване на упражненията. Ако трябва и да обяснява допълнително. Под път и над път се навъдиха разни обучители, треньори и коучове, повечето от които просто не стават!

# 3 533
Добър е резултата!

# 3 534
Браво, Рави!

Скоро не съм ходила на такава тренировка, но от предишен опит - треньорът показва упражнението и после следи дали се изпълнява правилно.

# 3 535
Говорим за ролята на треньора и неговото отношение. Да, след като не съм разбрала как трябва да направя упражнението, очаквам да ми обърне специално внимание. За това плащам за тренировка с треньор. Няма значение, че е групова, това не променя факта, че плащам да има треньор. Точно за това си намерих място, което отговаря на тези изисквания.
На въпроса дали ще се почувствам по-добре, след като оставя негативен коментар, отговорът е да.

Рави, радвам се.

# 3 536
Работата на учителя е в началото на часът да се “запознае” с групата, кой е за пръв път има ли травми някой, да се направи кратък инструктаж. За 5 минути.
После ако съм аз и имам 9 познати и знаещи, когато минавам в дадена поза просто ще съм до новият 10 човек и ще му покажа.
Ако съм преценила че този клас е за много напреднали ще го обявя и няма да запиша напълно начинаещ.
Ако е дошъл все пак и не мога да го взема в този час ще го поканя на 1 индивидуален час, за моя сметка. Така ще имам един бъдещ постоянен клиент, който може да ми доведе още.

А ако не ти се занимава и ти е досадно не се занимаваш с това, като мен Simple Smile с всичките ми тапии имам един клиент -ММ.

Когато работиш с хора се изисква гъвкавост.
Няма как ем да заемеш парата, хем да караш човека да се чувства неудобно.

В нашите класове в школата не ни показват, 85% практикуваме над 10 г. Но ако дойде някой нов, гледа първи ред и копира, учителят ходи до нвго и го наглася, без приказки, без прекъсване, което в йога флоу би било неприятно за голямата група. Има начини.

# 3 537
ravi, радвам се за добрите резултати!

Аз напоследък на йогата много се напрягам. Вчера залата беше фуул, хората повече от местата, не можеш да си направиш нормално позите - внимаваш да не удариш някой... Миналия път едно ново момиче го сложили най-отзад, гледам го нито знае позите, нито вижда, направо го съжалих, но на йога учителката хич не и дреме - важното е че си е взела многократно завишената такса. След практиката слушам един тон глупости, които нямат нищо общо с йогата - едни позитивни реплики, след това се минава на астрология, след това се споменава Бог...Абе много се напрягам...Това място го посещавам от 3 години, и нещата не бяха така в началото...сега имам чуството, че йога инструктурката така го е ударила на печалбарство, че е готова на всичко само и само да вземе парите...Сега се чудя дали да не сменя йога студиото, но другото в града ми е много далече...

# 3 538
Радвам се за всички за хубавите резултати от скенери и изследвания.
Все така да е!
Жаки хубави снимки си показала!
За пореден месец имам удържани пари от заплатата. Ще ги изплатят някои месец, не се знае кога. Започвам да водя записки

# 3 539
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Относно тренировките, когато ходех на йога, мен ме монтираха най отпред в началото,  да ме следят какви ги върша. И ме питаха дали може да ме пипат, преди да ме поправят в начина по който съм се сгънала...

Общи условия

Активация на акаунт