Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Януарска вещерска и спортна

• 65 663
  • 2 249
  •   2
Отговори
# 60
  • Пловдив
Никъв шанс да ида На банкомат Grin Не ми и трябва сега евро. Имаме инак още от гръцко. Мисля да си изхарча наличните левове. Май съм кат бабите, ама не ми се свиква, не ми е ок.

# 61
Мисти, от тук нататък само евро ще ти трябва Grinning

# 62
  • Пловдив
Мисти, от тук нататък само евро ще ти трябва Grinning
хубу, ама още ми е мъгла.

# 63
  • Mediterraneo
А какъв е смисълът да теглиш пари в брой? Нали са ти в сметката, плащаш с карта и си решаваш всички проблеми с лев, евро, ресто, обменен курс и т.н. Майка каза, че има отнякъде останали към 40 лв, смята да ги изхарчи за цигари и да приключи с кеша за тоя месец. Тя и при нас като идва, харчи само от картата, кеш носи за подаръци на децата Simple Smile

# 64
Има места, на които не можеш да платиш с карта примерно.

Някой да има лесна рецепта за тесто за пица? И май по възможност без мая Simple Smile

# 65
В конкретния случай тегленето е символично по-скоро. Новост е, чакана лично от мен, така че ми беше приятно. Пък и показах на майка ми, че банкоматите са заредени, тя не вярваше, че на 01.01 ще може да се тегли евро.

Пари в брой винаги имам, макар и малко, нищо че плащам приоритетно с карта. Даже вече и банковата карта не вадя често, главно се разплащам през тел с револют.

# 66
  • Пловдив
И аз мислих, че още днес няма да работят...
Кеш винаги си трябва. Ние носим дори и в чужбина, за всеки случай.

# 67
  • София
Вече избягвам да пазарувам на места, на които няма пос терминал. Кеш държа в себе си на минимум, сигурно е грешка, ама не ми се занимава. За мен драма с промяната на валутата няма, не ми е ентусиазирано, не ми е драма, все ми е тая. Толкова пъти ме е въртял животът, че това ми е незначително. На моменти си мисля, че не реагирам като нормалните хора на почти нищо. Дебил безчуствен съм станала. Само за близките ми трепва.

# 68
А аз пазарувам от много малки магазинчета, защото искам да ги подкрепям.
Ако мога да избегна веригите, го правя.
В някои може с карта в други не може. Не нося кеш често, но ако ще пазарувам гледам да имам по тази причина.

Днес да изтеглиш евро обаче е съвсем различно от това да изтеглиш пари просто. За мен това. И си признавам, че ми стана приятно като прочетох момичетата в темата, които са го направили. Както и се изненадах приятно като прочетох, че първото теглене е било малко след полунощ и е било успешно Simple Smile
Достатъчно трудности са ни заложили нарочно в тоя преход,  тия дребните неща ме радват мен лично.

# 69
Споделям чаканото на Бърди и различното на Ули. Доста чакано и желано е това събитие за нас. И ме сметнете за щурава, но никога тегленето на пари от банкомат, не е било толкова вълнуващо преживяване. 
Нямах съмнение, че банкоматите ще работят, а и не само. Нямам съмнение, че всичко ще е наред.

# 70
Я, в някое магазинче пос терминала не работи, я искам да си купя нещо от пазара. Тук си е хубаво човек да има кеш. Днес например точно това стана във второто магазинче, което посетих. Исках да платя с карта, но ми казаха че не работи. А и както каза Ули, не е онази баналност да теглиш просто пари някакви.

# 71
Ули,
Правила съм я.Не е класическа пица,но става бързо.
Студено ми е,иначе и аз бих навестила банкомата.

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 17:31 от Ренко

# 72
  • Пловдив
Дайте нещо за гледане...?

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 17:35 от mystic woman

# 73
Мерси, Ренко, чудесна рецепта. И брашното ми е мливо вече Hug

Ама сега разбрах, че трябвало да я направя във формата на едно нещо от stranger things. Аз на това му викам цвете колкото пъти го видя, а ми се смее, че не било цвете Joy

# 74
Заложих леща в пота. Ама има мезета и руска салата до второ пришествие минимум.
Довърших си книгата и започнах нова.

Споделете моля рецептата за тесто Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 18:43 от Birdflower

Общи условия

Активация на акаунт