?Въпроси всякакви за СО? 2026

• 5 509
  • 48
  •   1
Отговори
Темата е за въпроси, свързани със семейните и лични отношения, за тези, които не искат да пускат нова тема или искат да попитат нещо анонимно.

старата тема

# 1
Честита Новата 2026! По-малко драма, повече забавления в СО! Докато ги дочакаме във фейсбук вече вървят с пълна сила. "Преброяване на оцелелите семейни двойки": на фон съпружеска двойка (40+) се кипри новогодишен поздрав. Мода ли е, демонстрация, гордост, лош вкус?

# 2
  • Пловдив
Честита Новата 2026! По-малко драма, повече забавления в СО! Докато ги дочакаме във фейсбук вече вървят с пълна сила. "Преброяване на оцелелите семейни двойки": на фон съпружеска двойка (40+) се кипри новогодишен поздрав. Мода ли е, демонстрация, гордост, лош вкус?
Разясни по-подробно. Това твои познати ли са, или в някаква публична група, или какво?

# 3
  • София
Не е лош вкус, а точно в стил - оцеляхме след среща с родата.
Имаше доста мемета, включително и че към всяка семейна вечеря, трябва да върви нотариус.

# 4
Във фийда, Янтра.
С надпис "Честита Нова година" не навяват оцеляване.

# 5
  • Пловдив
Хм, ми изтървала съм да пусна и аз. Догодина.

# 6
Не е късно, честитим си НГ през целия януари  Simple Smile))

# 7
  • София /Абсурдистан
За много години!
При никакви роднини не съм ходила аз.

# 8
Не мислите ли, че е малко преувеличено всичко това за родата покрай Коледа, трапезите, караниците, неудобните въпроси, досадата, разпри за имоти?
Никога не съм присъствала в такива сценарии. И не познавам хора, които са да са се изпокарали с роднини по празниците.
Това не значи, че няма. И сигурно значи, че съм късметлийка.
Ама не е ли малко преувеличена цялата работа?
Безкрайно ми е досаден този вайб из социалните мрежи. То само това имаше.
Ами едно и също всяка година.
Това с нотариуса може би беше най-тъпата шега, на която скоро бях попаднала.
Почти като тренда да качваш постове с благодарности и равносметки за годината.
Наистина е отегчително.
Имам много познати из ФБ, дори към 50 те години, които постоянно качват снимки с мъжете си, то са едни излияния, едни поздрави за НГ, едни драматични обяснения.
Странно ми е такива нещо.
Прекарах седмица при свекървите.
Скоро няма да повторя. Много се разбираме, но ми дойде в повече. Догодина никакви такива гостувания.

# 9
  • Далечният изток
Имам една позната, която всяка година поздравява мъжа си за рождения ден във фейсбук, с едни дълги излияния и обяснения в любов, а той изобщо няма профил във Фейсбук Grinning

# 10
  • София
Ами, оказа се, че не е като у нас.
Столичанка съм, ама не в повече, всичките ми близки също, в родовете няма внос - всички назад сме си тук. Виждам се с когото трябва, чувам се с когото трябва, каня когото искам.

Обаче! Имам ужасно много приятелки, които пътуват по села и паланки и са принудени да се виждат с нежелани хора до десето коляно. Купуват подаръци на непознати хора, засвидетелстват родова памет и са принудени тези хубави дни да си мерят думите, действията и маниерите, да не обидят някоя буля. А, то все има обидени!
Разказите са покъртителни, напрежението огромно и се връщат изцедени.
И това не е само в мъжовата рода, в собствените семейства също.
Градския човек няма как да разбере селския.
Като с душа на селянка го казвам.

# 11
  • пустинята Гоби
Много ми е интересно как възрастни хора се виждат с някой, с когото не желаят? Усти нямат ли и откъде време да обикалят родата до 10 коляно?

И аз мисля, че на някои драмата им е в повече.

# 12
  • София
С майка си не искаш ли да се видиш?
Която е поканила и бабите, дядовците ти, леля ти, братовчедите…

# 13
  • пустинята Гоби
Баби, дядовци и братовчеди поне за мен са близки роднини, предполагам иде реч за 2-3 часова среща. После се мрънка два дни.

Който не иска срещи с близките си роднини по празниците, си седи вкъщи.

# 14
Затова в друга тема писах, че ги разбирам и хората, които бягат в чужбина около Коледа, Великден, рожденни дни. Такава мъка и напрежение, дебнене на йерархия, кой кога мигнал, какво казал или не казал, когато човек трябва да е в реклаксиран и да празнува с най-близките - не си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт