?Въпроси всякакви за СО? 2026

• 148 296
  • 4 164
  •   4
Отговори
# 4 140
Жалостив ли? И кое в баща ви буди съжаление, че не разбрах?

# 4 141
Доста скъпо е струвал тоя мир. Анонимен, поне ти спри да ходиш там. Знаеш, не е луд тоя, който яде баницата.

# 4 142
  • Далечният изток
Ако беше поливала с двулитрова бутилка, щеше да ти се развика що не поливаш с кофичка.
Разбираш ли, че с този тип хора нямаш полезен ход?!
Винаги ще си виновна.
Проблемът ти е, че не слагаш край. Не си длъжна да търпиш гадно отношение.
Като е жалостив брат ти, да ходи да го тормозят. Ти вече е време да спреш и да помислиш за твоята психика.
Дадоха ти добри идеи за психотерапия. Този човек ви е травмирал много здраво.

# 4 143
Познавам семейство от нашето село, в което живее същия тиранин, с тази разлика, че след смъртта на майката, децата не му подгъзуват.
Не знам защо набеждавате ИИ за автор, като България е пълна с подобни истории. Достатъчно е да си пуснете един "Съдебен спор", в който маргинали, алкохолици и ненормалници се държат по същия начин с най-близките си.

# 4 144
  • Варна
Та какъв беше казусът? Като се отплеснете да си изяснявате кой по- по- най-
Та, истина или не, дистанция му е майката. Със собствените си демони трябва да се сборите. Вярно, че щом ходи да се жалва по комшии, трябва да очаквате обаждания от тях, като почне дядото да им досажда/вдига кръвното (като няма друга публика). Тогава ще ви е особено трудно към вината ще се добави и срам, но иначе не можете да се съхраните .

# 4 145
Господи, не мога да повярвам какво чета. В интернет има достатъчно информация защо децата мразят/изпитват по-голяма непоносимост към майката в такива ситуации. Рядко някой има очаквания от агресивни бащи, ролята на enabler е на майката, в мозъка на деца, а и на възрастни, тя е последната линия на защита и когато тя не е защитила децата си, това се приема за много по-голямо предателство, отколкото дали баща ти ти е забил шамар или си му дал грешката вилица.

# 4 146
  • София
Това е синдрома на “какво ще кажат хората”.
Тичат, че да не плюе по комшиите, да не ги мислят за неблагодарници, лоши деца, срам да берат…

Колкото и да обяснявате на потребителката, тя има дълбоко вкоренени балкански синдроми, вина и покорство.

Тук трябва с терапия да се наместят нещата, от самосебе си няма да стане.
За брат ѝ също, ако иска да свърти някакво прилично семейство, че не е първа младост.

# 4 147
Да, някои неща от типа "какво ще кажат хората" са просто излишни натрупани програми за всеки от нас.
Преди много време се наложи да гледам възрастен човек от семейството ни за по няколко часа. Имаше си проблеми, просто бяха дреболии. Не беше характеропятия. Обаче всеки съсед на вратата се изреди да пита нахално как е и що е. Предвид сигуацията, много нетактично и ми сипа масло в огъня. Всеки мина, реши да ми дава акъл какво да сме правили. Всеки път аз отговарям механично и сдържаност, че точно това правим. Накрая ги гледах на кръв и не смеха нищо да ми кажат и ги отпращах. Не им исках мнението и не им исках какво ще ми кажат и мислят. Попринцип отдавна ми беше спряло да ми пука, обаче тяхното нахалство край нямаше. Те пък бяха възмутени, как аз някакво си момиче им отговарям, трябвало да свеждам глава и да слушам. Почнаха коментари, че трябвало да съм женена вече, стига с това учене моето. (Това откъде го занеха, нямах представа) Питах ги директно случайно да ви приличам на идиот? Гледаха пода. Всичките. Край няма, съжалявам, че го казвам.
Тъй че масово хората не са хора и няма да разберат. Рядко разбират и са тактични, успяват да помогнат тихо.

# 4 148
  • Шоплука
Всъщност в кризисни ситуации децата винаги защитават майката и са на нейната страна. Бащата е този, които е отхвърлен. Особено синовете винаги защитават майката, дори физически. Реални истории.
То живота не е само в интернет. Голяма част от инфото в нета си е фалш.
Такъв родител има само едно решение - освидетелстване. Обикновенно това поведение на малкият тиранин е скрит мозъчен бъг - тези хора обикновенно са с недиагностицирана шизофрения, която с годините става все по-видима, стават неуправляеми и решението е само вкарване в дом.

# 4 149
В никакъв случай не бих общувала с такъв родител. Той е и физически опасен. Утре като удари някого по-силно може и да го убие. Кой знае колко от битовите убийства са извършени точно от нахални пияници, които искат все да е на тяхното.

# 4 150
  • София
Той реално и няма нужда от помощ, че някакъв дълг да налага да се ходи при него. Но предполагам, че децата имат някакви психопатии в следствие на живота, който са имали, така че трябва да работят със специалист.

# 4 151
  • София
Господи, не мога да повярвам какво чета. В интернет има достатъчно информация защо децата мразят/изпитват по-голяма непоносимост към майката в такива ситуации. Рядко някой има очаквания от агресивни бащи, ролята на enabler е на майката, в мозъка на деца, а и на възрастни, тя е последната линия на защита и когато тя не е защитила децата си, това се приема за много по-голямо предателство, отколкото дали баща ти ти е забил шамар или си му дал грешката вилица.
Е да, ама тук твърдят обратното.

То дори аз изпитах неприязън. Блъскал, обиждал ги, псувал ги и тя вместо да си хване децата, че да не им вреди повече, взела, че се пропила. Бащата е бита карта,

# 4 152
  • Шоплука
Историята е измислена и не отговаря на реалността.
По принцип жените съжителстващи с тирани, с увредена психика на роби, не пият.
Пиенето е вид бунт, неподчинение на правилата. Те слугуват безмълвно и принуждават другите т.е. децата да копират този модел на безмълвно подчинение.

Поведението на децата от своя страна зависи с какъв тип домашен тиранин си имаме работа, защото те са различни версии.

Леденият дементор
Лудият пияница
Вечното взискателно мрънкало
Многознайкото
Агресивният

# 4 153
А, не пият, не е така.Личен пример имам.

# 4 154
Ма и тя има .. .. едно аверче, едно шефче на болница, един познат на времето …
Смешно е просто. А може би тъжно.

Общи условия

Активация на акаунт