Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 37 156
  • 690
  •   14
Отговори
# 645
  • София
Мери прекрасна с лилавото кадифе, както и Стефани с тази рокля.
На Максима този топ е страхотен и нестандартен, но сякаш не е нов, имам спомен да съм я виждала с нещо такова преди.

# 646
  • Някъде там
Единствено роклята на Стефани е нова, отдавна им са и на Максима и на Мери тоалетите и са носени по няколко пъти.
На мен ми харесва.
Елизабет колко ми прилича на баща си тук.
Интересно, защо още не е заминала за Сащ ?

# 647
Мариус нито за миг не е порицание от кралското семейство и това си личи. Майка му тича да унищожава доказателства и после я виждаме на прием да се усмихва на министрите.
В България има един израз точно би й паснал: мисли си, че е хванал някой недосегаем за шлифера.
Сега ще видим с предполагаемата трасплантация,  и предполагаемия ред - дали ще го изчака или ще играе картата на кралска особа и ще мине напред почти скорострелно.
Ако трябва да заложа, бих заложила, че някъде в разгара на делото с цел отвличане на внимание, както правеше и досега.
Всъщност,  като се замисля, Мариус освен 5 звездни почивки из чужбина, за друго след обвинението май не е получил. И вторият му баща го води на шопинг и почивки, купони из скъпи курорти.... един живот има, живее го. Как беше - не е виновен този, който яде баницата, а този който му я дава.

Това семейство е за тотален игнор, и нищо което направят не може да изтрие срама и престъпленията, които всички те са извършили. Нито Ингри ще се отърве от тази сянка, колкото и далече да отиде да учи.

# 648
  • Някъде там
Сестрата на доня София е починала днес.
София много ми прилича на нея като млада.

Скрит текст:
Летисия на глобалния форум на УНИЦЕФ
Скрит текст:
Кралицата, защитник на психичното здраве на децата и юношите на УНИЦЕФ, председателстваше Глобалния форум за грижи, организиран от УНИЦЕФ и СЗО, който събира лидери, експерти и организации, за да разработи пътна карта за разширяване на програмите за отглеждане на деца по целия свят.

Шведите дават прием за шведските губернатори.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 15:29 от daviz

# 649
Задавам си въпрос, който съм сигурна,  че и много поданици си задават - ще изчака ли тя реда си както трябва или ще се възползва от привилегиите, които има.
Никъде не казвам, че няма проблеми, а че според мен ще ги използва и за отвличането на внимание и предизвикване на симпатии - да омекоти негативните погледи спрямо нея самата, доказан съучастник в престъпления.

# 650
Аз смятам, че всяка кралска особа би се възползвала. Всъщност и всеки много богат човек с голямо влияние.
Не знам не са ли възможно и лични директни дарения там.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 15:36 от Welt

# 651
Принцът на Уелс, патрон на „We Are Farming Minds", по време на посещение в семейна ферма в Херефордшир, като подчерта значението на подкрепата за психично здраве в цялата земеделска общност.

По време на посещението принцът се срещна с Джон Боулър, който управлява семейната си ферма от 190 акра, след като неочаквано пое управлението от покойния си баща през 2012 г. на деветнадесетгодишна възраст, и който потърси подкрепа от We Are Farming Minds, докато се изправяше пред предизвикателствата на земеделието.

# 652
Роклята на Елизабет е хубава и стилна, но коланът е прекалено груб за нея.

Норвежката принцеса показва, че има лоша преценка. Разбира се, че Мариус винаги ще си остане нейн брат, но е излишна показността да обядва с него на публично място при положение, че срещу него има над 30 повдигнати обвинения. Спокойно могат да си обядват в двореца или в някой частен клуб, вместо да го прави показно особено на фона на нестихващите скандали около него.

Хубав е костюмът на Мери, пак британска марка Temperley London, обичана и носена от британското семейство, особено Катрин, която има десетки тоалети на марката. Дизайнерката Alice Temperley е наградена с МВЕ от Кралицата през 2011 за приноса към британската модна индустрия, а миналата година Катрин я награждава пожизнено с Queen Elizabeth II Award for British Design.

# 653
Максима открива 40-тото издание в De Oosterpoort в Гронинген.

Скрит текст:
Eurosonic Noorderslag поставя европейските музикални таланти под светлината на прожекторите по целия свят и предлага на холандските таланти възможност да пробият и да се превърнат в хедлайнерите на утрешния ден. Кралица Максима открива 40-тото издание в De Oosterpoort в Гронинген.
Мери присъства на премиерата на „Indenfor Murene” (Вътре в стените) на Старата сцена на Кралския театър.

Скрит текст:
Червената театрална лампа беше запалена, когато Нейно Величество Кралицата присъства на премиерата на „Indenfor Murene” (Вътре в стените) на Старата сцена на Кралския театър в сряда вечер.
Пиесата на Анри Натансен има съвсем специална връзка с театъра. Тя е била поставяна повече от 500 пъти от премиерата си на Старата сцена през 1912 г.

Кралицата беше посрещната от Фридамари Б. Каучи, която играе ролята на Малката Сара в настоящата постановка. Ролята се дели с друг актьор, който се появи на репремиерата.

Новогодишен прием за институциите в Люксембург.
Скрит текст:
Традиционният новогодишен прием, който всяка година събира основните институционални фигури в страната, се проведе тази сряда вечер в двореца на великите херцози.

Топът на Максима сме го виждали вече нали? Много ми е познат.

И на Мери костюмът ми се струва, че съм запомнила покрай цвета. Много е хубав.

Много ми е симпатична Стефани и роклята й е страхотен цвят.

Коланът на Елизабет не ми хареса, за панталон е чудесен, но за рокля не ми пасва.

# 654
Днес е родена княгиня Мария Луиза Българска.
Какво значение има дали трябва да стане Джордж на 18 или 21,за да управлява херцогството? Някои разминавания в дадена информация не променят смисъла и не поставят под съмнение останалата изнесена информация. Противното тълкуване е просто заяждане.

# 655
Херцогът и херцогинята на Единбург посетиха днес Skills Street в Родъръм. Двойката е изпробва симулатор на полет, преди да продължи да обикаля всички творчески дейности, в които децата са участвали.

Чудна е Софи днес в това бордо!

# 656
Тъжен период за доня София. Само в рамките на един месец губи най-добрата си приятелка Tatiana Radziwill и сестра си Ирене.

Тук двете са сред шаферките на сватбата ѝ на 14 май 1962г.

# 657
Титлата принц на Уелс не е наследствена, тя се дава от монарха и няма гаранции, че Джордж ще стане такъв на 18 или 21 точно, да е жив и здрав Чарлз, Джордж да си е завършил и образование и семейство току виж да има вече като се стигне до там.

# 658
Принцесата на Уелс е домакин на прием в замъка Уиндзор за женския отбор по ръгби на Англия след победата им на Световното първенство!
Ахх, това червено! Hearts Май е с нещо ново.

# 659
  • Някъде там
Княгинята имаше рожден ден на 13 януари.

Максима помогна тази сутрин в склада за опаковане на фондация „Stichting Jarige Job” в Ротердам, която подарява подаръци на деца които нямат възможност да получат такива от родителите си на рождения си ден.
Организацията постигна специален успех: 1 милион кутии за рожден ден – и съответно 1 милион отпразнувани детски рождени дни.
https://www.instagram.com/reel/DTiNb2Kil3C/

Общи условия

Активация на акаунт