Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 62 630
  • 1 189
  •   18
Отговори
# 1 170
Моцини са много хубави снимки малката 😊
На кой ли прилича? Май не сме виждали нито едно от моцитата
Сиена я видяхме на коледния обяд. Август на Южени също.

# 1 171
С вдигната коса наистина изглежда много по-добре в тази рокля Летисия. Но ми идва прекалено дълга, иначе не е лоша като цяло.
Кой ги приближава днес? Фелипе хич не изглежда доволен, как се е намръщил Simple Smile

# 1 172
  • Някъде там
С вдигната коса наистина изглежда много по-добре в тази рокля Летисия. Но ми идва прекалено дълга, иначе не е лоша като цяло.
Кой ги приближава днес? Фелипе хич не изглежда доволен, как се е намръщил Simple Smile
Педро Санчес се вижда на огледалото. JoyJoyJoy

Скоро я коментирах тази рокля, покрай костюма на Мери.
Определено с предишната визия ми харесва повече.
София пък ще видим в края на месеца. Ще има самостоятелно посещение на център за обучение на кучета водачи.

# 1 173
Харесва ми Летисия със синьо-лилавото кадифе. Изглежда леко ретро и елегантно.

Предполагам, че Хари ще спечели по повечето точки от делото.
Но няма да е победител.
Загубил е доверието на семейството си, приятели, голям процент от хората, които го харесваха много.
Реално най-много и най-интимна информация, която наистина нямаше нужда да се знае, я сподели той самият в книгата си. Никога нямаше да знаем подробности за замръзването му, кремове, опита му да убие баща си, недоволството му към почти всичките му близки, познати и учители, дори от преди смъртта на майка им.
Семейните проблеми трябва да се разискват между хората, които пряко касаят, не да стават международно известни. Пък и от самата книга се видя, че проблемите са по-скоро битови и маловажни, не са били изобщо тежки, колкото си ги представяхме.

# 1 174
# 1 175
  • Glasgow
Има голям скандал в UK покрай изказване на Тръмп, като не намирам оригиналното му, а само реакциите. Нещо от рода, че британските войници във войната в Афганистан не са стояли на фронта. А те имат около 500 жертви там. Принц Хари е дал изявление, в което го критикува (той е бил в Афганистан) много ветерани се присъединяват. Много майки на загинали войници из пресата, искат Стармър да натисне Тръмп да се извини. Също искат Стармър да канселира кралската визита в САЩ. Намирам резюме в 24 часа:
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/22152991

# 1 176
И аз видях изявлението му. Не критикува директно Тръмп (който визира НАТО, не само англичаните), но защитава другарите си, участието им и саможертвата им в Афганистан. Което не ме учудва, Хари е боец. И наистина военен. Респект за позицията, бързата и адекватна реакция, както и дипломатичното му изказване! Стармър също е реагирал.

# 1 177
  • Glasgow
Стармър реагира да, медиите днес и вчера също, но не намирам в какъв контекст е казано, май тръгва оттам, че съюзници от НАТО не подкрепят Тръмп за Гренландия - UK в това число, и той казва, че и без тях би се справил- за справка с Афганистан- където съюзниците не са били на фронта. Малка част от жертвите:
Скрит текст:

# 1 178
  • Някъде там
И аз видях изявлението му. Не критикува директно Тръмп (който визира НАТО, не само англичаните), но защитава другарите си, участието им и саможертвата им в Афганистан. Което не ме учудва, Хари е боец. И наистина военен. Респект за позицията, бързата и адекватна реакция, както и дипломатичното му изказване! Стармър също е реагирал.
Дипломатично изказване определено.
Скрит текст:

Ето го :
През 2001 г. НАТО за първи и единствен път в историята си приложи член 5. Това означаваше, че всяка съюзна държава беше длъжна да застане на страната на Съединените щати в Афганистан в името на общата ни сигурност. Съюзниците отговориха на този призив.
"Служих там. Там намерих приятели за цял живот. И там загубих приятели. Само Обединеното кралство загуби 457 военнослужещи.
"Хиляди животи бяха променени завинаги. Майки и бащи погребаха синове и дъщери. Децата останаха без родители. Семействата останаха да понасят последствията.
"Тези жертви заслужават да бъдат споменавани с искреност и уважение, тъй като всички ние оставаме единни и верни на защитата на дипломацията и мира.

Атина на 14 години.

# 1 179
  • Glasgow
Кралят трябва да даде изявление също сега, нали? Или само премиерът

# 1 180
Няма да се скарат кралят/ премиерът с Тръмп, ако това очакват.

# 1 181
тръмп ли в какъв контекст го е казал? В интервю май, че всички съюзници били встрани от битката на втора линия, само американските военни се били били.

Не мисля, че се очаква от Чарлз да прави изявление. Само от стармър, което той направи.
И май още преди дни замрази ходенето в САЩ на Чарлз. Сякаш ми се мярна статия по въпроса някъде.

# 1 182
Меган е дала рамо на съпруга си. Качила е Инвиктус снимки на ветераните и на Хари от Афганистан.
https://www.geo.tv/latest/646876-meghan-markle-shares-firm-stanc … -statement-for-uk

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 11:41 от птица

# 1 183
  • Glasgow
Няма да се скарат кралят/ премиерът с Тръмп, ако това очакват.
не да се скарат, премиерът вече има изказване.

# 1 184
Принцът на Уелс днес стана патрон на The Onwards Expedition, предстоящата експедиция на Макс Уорсли в Антарктида. Макс ще върви по стъпките на баща си Хенри Уорсли, карайки ски на 1,400 км през Антарктида до Южния полюс.

Принц Уилям се среща с баща му  Хенри Уорсли в двореца Кенсингтън преди опита на изследователя да прекоси ледения континент. Преходът събираше пари за фонда "Индевър", благотворителна организация, управлявана от Кралската фондация на херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Общи условия

Активация на акаунт