Сладолед и сладоледени удоволствия

• 81 205
  • 323
  •   1
Отговори
# 285
Най-много обичам шоколадов сладолед с много шоколадови бисквити... Много диетично, нали Laughing

# 286
Фритиран сладолед - т.е. паниран, но в корнфлейкс. Чудесен сладолед в хрупкава коричка  Peace

# 287
  • София
ООО, направих десерта Полосатик, стана страхотен, ммм!

# 288
ООО, направих десерта Полосатик, стана страхотен, ммм!

А по каква рецепта?

# 289
  • София
ето тук виж, стана много много хубав Simple Smile http://trydiani.blogspot.com/2009/05/blog-post_05.html

# 290
# 291
  • Костандово
Здравейте пак трябва да подхванем тази темичка за сладолед.Днес мисля да пробвам някоя рецепта та да видим какво ще се получи.

# 292
Мда... виждам че темата дълго време не е била активна но...
Днес съм на тема сладолед... Може би най-любимият ми десерт...
Та...  днес забърках сладолед взаимстван от ето това: http://www.youtube.com/watch?v=JcldVYnMlrA&feature=related.
Просто пасна най-добре на продуктите останали в хладилника в края на седмицата  Laughing
А и обичам лимонов вкус... За съжаление нямам машина за сладолед и още се замразява в хладилника...
Вкусът му на "сурово" е обещаващ...

250 мл вода,
250 мл прясно изцеден лимонов сок,
Настъргани кори на 2 био лимона,
Захар (на вкус) (използвам кафява захар..)
Малка кутийка течна сметана (предпочитам от животински произход)

От водата, захарта и настърганите кори се прави сироп, който се загряжа 4-5 мин на котлона.
Малко след това се прецежда, за да се отделят коричките и се смесва с лимоновия сок. След това с бъркане се прибавя и сметаната.
Нататък.. си знаете според това дали приготвяте с машина или без...

Имам и една питанка...
Има ли някой изпитана рецепта за много, ама много шоколадов сладолед - с много интензивен вкус и исински наситен цвят на шоколад, а не онова "мляко с какао" което обикновено се получава...
Ще съм ви безкрайно благодарна ако споделите идеи и опит.

bouquet

# 293
  • София /Абсурдистан
Да избутам темичката малко напред. Вече почна сезонът на сладоледите ...

# 294
Имате ли представа как се прави нуга-сладолед, но с бяла халва и сладко от зелени смокини?
Това е нещо вълшебно.  smile3521
Казват му десерт Луи незнамсикой, но си е сладолед и се предлага много в ресторантите в Сандански, заради гърците. В Гърция добрия сладолед е на почит.  Wink
Никъде в нета не намерих рецепта, за това разчитам на вас.

# 295
обожавам сладолед  <оо

# 296
 HugОбожавам сладолед-но едва ли някога ще се захвана да правя-онсумирам гото от магазина! А снощи една тортичка сладоледена с боровинки-на коя фирма беше не запомних но вкуса и ни Laughingкога няма да забравя!

# 297
Шоколадов  Peace
Много ми харесва Рафи като вкус.... Peace..,ако мога да си го правя...само това ще ям.... Mr. Green

# 298
Здравейте,

АЗ обичам; тип италианско джелато с плодове), тип френска нуга с лешников крокант.
Понякога приготвям в къщи сладолед, като си го купуван на прах и го разбиват със
сметана. Оставям го във фризера да замръзне. След това при поднасяне го украсявам
с плодове от сладко, ядки, понякога с бишкоти, разтопен шоколад и др.

# 299
  Аз пък съм луд фен на Рафи...милкиуей, линдор, тоблерон, сникърс, пъпеш, тирамису, бейлис..на тази марка сладоледи мога да издържа и месец..само на тях без нищо друго.Ммммммм... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт