Сладолед и сладоледени удоволствия

  • 81 201
  • 323
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 400
Запалихте ме да пробвам! Големи красоти Simple Smile

# 226
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Ето нещо вкусно и ефектно.
Благодаря за идеята на Doychinova

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=100693&view=1&photo=97

# 227
  • Мнения: 349
tarlio,
и тортата, и сладоледа с пъпеш са идеални за разхлаждане  Laughing и подслаждане  Mr. Green bouquet
Относно благодарностите - много си мила и тактична,
но пъпеш със сладолед е класика - не съм го измислила аз, а и тук сме за да споделяме и обменяме идеи.   bouquet
Аз пък благодаря за идеята на Ренка , но мисля, че не го направих точно по нейните указания. Ще чакам тя да ни покаже точно как chef
Ето моето предложение за сладолед от пъпеш с карамел и ядки / в машина /

# 228
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 411
ДДОЙЧИНОВА, ша ма 'звиняваш за въпроса, но защо не отвориш една СЛАДОЛЕДЕНА КЪЩА?
   Творенията ти са уникални, яд да го хване човек, че само домашните ги храниш с такива чудес...а ние простосмъртните не заслужаваме ли?  Blush

# 229
  • Мнения: 349
ДДОЙЧИНОВА, ша ма 'звиняваш за въпроса, но защо не отвориш една СЛАДОЛЕДЕНА КЪЩА?
   Творенията ти са уникални, яд да го хване човек, че само домашните ги храниш с такива чудес...а ние простосмъртните не заслужаваме ли?  Blush
Благодаря ти,   Embarassed  bouquet,
Но работата с карамел никак не е трудна, а пък - ефектна.
идеи и обяснения

За тези, които биха имали затруднение с руския: загрява се захар с малко вода на не много силен огън при непрекъснато бъркане. След стопяването му до  блед кехлибарен цвят се изстудява съда в студена вода /аз не го правя, а махам от котлона по-рано/. Изчаква се малко карамелът да стегне /горещ не е пластичен/  и започвате.... Когато стегне сместа в съда – отново леко затопляте.
Това, което аз съм променила за т.н. “решетка” вместо портокал използвам изпъкналата страна на черпак – охладен и леко намазан с олио /да не залепне/. След нарисуването поставям дръжката в дълбока чаша /или друго дълбоко/ до пълното му охладждане.
Равнинните /плоски/ завъртулки ги правя върху обърната метална тава, също леко намазнена.
За внимателната работа с горещия карамел, мисля че не е необходимо да споменавам.
В цялата тема има интересни и обяснени идеи за декорации и не само.
 Опитайте  Hug

Последна редакция: пн, 16 юли 2007, 18:02 от ddoychinova

# 230
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 411
Ама не обяснявай кое как правиш! Запази го в тайна, отваряй сладоледена къща и ни изненадвай непрекъснато!

# 231
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
doychinova,
наистина ти благодаря за идеите и най-вече за художественото оформление, защото това хваща първо окото.Мното си добра.Икогато има м повод - тези идей са незаменими.
Днес големия ми син имаше рожден ден и торта та е изцяло по негова поръчка - и вътре и вън.
Сладоледена!
С жаби и водни лилии! -Звяра и красавицата!


http://images18.snimka.bg/003468268.jpg

# 232
  • Мнения: 349
tarlio,
Със закъснение
Честит празник на теб и на сина ти!
Хубав повод, естествено с хубава торта , както ти умееш newsm10.
Да е жив и здрав, и много да те радва!

поздрав за него /няма жаби, но е вълшебство/

Последна редакция: ср, 18 юли 2007, 12:24 от ddoychinova

# 233
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Doychinova, благодаря за пожеланията.Къде  и как си я намерила тази рецепта за сладолед не знам ,но е наистина  върха на сладоледа.това е този -течна сметана и суха сметана.Радвам се че покритието стана добре.

# 234
  • Мнения: 349
tarlio ,
аз бях писала за тази рецепта, че идеята ми бе да има повече въздух в крема за сладолед. Може и някой друг да го е направил същото - важното е, че се получава добър резултат за домашно приготвен сладолед.
А аз ти благодаря за предложението   bouquet- покритие от марципан "Варна" върху сладолед.
Изпробвах малка част оформена като  шапка върху сладолед, който като цяло бе оприличен на зелена мухоморка Mr. Green
- доволна съм, следващия път ще покрия цяла сладоледена торта.

# 235
  • София
  • Мнения: 9 042
Уау,страхотна мухоморка,бих я пробвала  Mr. Green  eat  Би ли ми казала какви са зелените стърготини,искам да сложа в/у баклава ?

# 236
  • Мнения: 349
Ето нещо ново:

Сладоледени спагети
 
италианска идея  и адаптирана рецепта
За сладоледа: течна сладкарска растителна сметана (охладена) 250мл се разбива, докато се получи твърда пяна.  Разтопява се  бял шоколад 50 гр. с 1 сл.л краве масло  и  се  добавя към растителната сметана.  Разбива се  суха сметана с мляко 130 мл.  и прибавя към сметаната. Към сместа се добавя  1 разбит на сняг белтък със 25 гр. захар кристална. Получена консистенция трябва да е гъста и плътна.
Леко се охлажда/във фризер/, за да може да се  шприцова  и през накрайник с малък кръгъл отвор се оформя купчинка като спагети. Веднага се замразява.
Непосредствено преди сервиране се залива с ягодов сос и поръсва с настърган бял шоколад  и гарнира с плод.

/”Босилека” е от марципан “Варна”, който допълва добре вкуса на сладоледа./

Има и сладоледена лазаня


# 237
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 131
Ето нещо ново:

Сладоледени спагети
 
италианска идея  и адаптирана рецепта
За сладоледа: течна сладкарска растителна сметана (охладена) 250мл се разбива, докато се получи твърда пяна.  Разтопява се  бял шоколад 50 гр. с 1 сл.л краве масло  и  се  добавя към растителната сметана.  Разбива се  суха сметана с мляко 130 мл.  и прибавя към сметаната. Към сместа се добавя  1 разбит на сняг белтък със 25 гр. захар кристална. Получена консистенция трябва да е гъста и плътна.
Леко се охлажда/във фризер/, за да може да се  шприцова  и през накрайник с малък кръгъл отвор се оформя купчинка като спагети. Веднага се замразява.
Непосредствено преди сервиране се залива с ягодов сос и поръсва с настърган бял шоколад  и гарнира с плод.

/”Босилека” е от марципан “Варна”, който допълва добре вкуса на сладоледа./

Има и сладоледена лазаня





ЛЕ ЛЕЕЕ СТРАХОТНО САМО ДА ИМАШ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ  Peace

# 238
  • Мнения: 349
Темата стана нещо като авторска Mr. Green, така че:
Едно предложение, което правих наскоро , но не съм публикувала тук Hug
Сладоледена диня или диня от сладолед
разрязана
цяла
Сметанов сладолед с аромат и вкус на диня, "кора" от марципан "Варна" и шоколадови семчици от слънчоглед.
парче 

# 239
  • Мнения: 1 339
Всичко що е сладолед го обичам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт