Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 10 916
  • 289
  •   8
Отговори
# 270
Негърчето, което си клатеше главата ли?

Весело е било в този месокомбинат с толкова конак Simple Smile

Не, беше кукла бебе.

# 271
  • софия
В детската градина пъхах парчетата месо в джобовете си, защото ни караха да си изядем всичко, а месото беше гадно и тлъсто. След като майка ми говори с директорката, спряха да ме натискат.
Кремове, мляко с ориз, грис, кисели и всякакви градински десерти не ям оттогава и не съм правила на децата.
И аз правех така с месото. Нали бяхме с престилки и там пъхах, каквото може. Свинското винаги беше с дебел пръст мазно, жили, пилето задължително с кожа, кашата с брашнени топчета. Още са ми пред очите 🤢
Грис, кисел и крем карамел са единствените градински десерти, които ядях и харесвам.

# 272
И аз имах кукла негърче - бебе. Беше вносна, от онези гумените с хубавите коси, а не от гадната пластмаса, от която правеха българските кукли. Доколкото си спомням, тези хубавите кукли по нашите магазини бяха внос от ГДР. За разлика от българските, на които косите им се сплъстяваха, вносните можеха да се сресват и да им се правят прически (което особено ценях). Когато пораснах, на една такава кукла се учих да подстригвам. После подстригах прабаба ми и всичките ми приятелки.

# 273
  • Deutschland/HE
Аз като дете имах една кукла негърче - много си я обичах, обаче никога не съм виждала при някой друг.
Някой имал ли е подобна?

Аз имах кукла негърче, купуване е средата на 80те, заедно с една друга гумена кукла, която беше гумена и с каскет, младеж хулиган. Бях ти кръстила Негрита и Гъли.
Ето това е Гъли, но не намирам снимка на другата. Още е жива при майка ми.

# 274
  • Sofia
И аз имах много хубаво тъмнокожо бебе с буйна коса,имаше много сладко бузесто личице 😍…не знам къде изчезна ☹
Не съм виждала друга като нея.

# 275
Аз като дете имах една кукла негърче - много си я обичах, обаче никога не съм виждала при някой друг.
Някой имал ли е подобна?
Аз! Дядо Мраз ми я донесе и това е най- желаният подарък! Как съм се сетила баш това да искам, а как пък майка ми е открила негърчето..... Беше малка, твърда и със синя лятна рокличка

# 276
Сигурно тия кукли негърчета са били насочени срещу апартейда в САЩ. Имаше и разни книжки за горките тормозени чернокожи дечица. Баща ми ми даде обяснение тогава. Но няма да го напиша, че веднага ще ме изтрият, че не съм политкоректна.
Не съм ходила на детска градина, но и аз не понасям мляко с ориз, грис и подобни (няма да напиша, каквото мисля). Вкъщи майка ми и баба ми правеха страхотна грис халва, с много масло, захар и орехи. Много обичах и хляб с масло и халва. Слънчогледова халва имаше през моето детство, и досега я харесвам и не приемам сусамовата. Никога не съм се хранила на стол в училище, както и след това, не обичам столски манджи.

# 277
Бре, имах се за ужясно злояда досега, но всички тези неща ям и обимам.... мляко с ориз, грис, тахан с масло върху филия, бисквитена торта....Никога не е късно да научиш нещо ново за себе си.
А знаете ли какво е мензис с медузи? От казармената кухня е.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 19:50 от Dincho

# 278
Куклите негърчета  ги помня, но не съм имала такава. Имах всякакви - и донесени от чужбина и нашенски. Но най-любима ми беше една гумена, която не знам защо бях кръстила Пепа.
Впрочем, играех си с кукли докато ме приеха в езикова гимназия след 7-ми клас. Е, накрая не така интензивно като в детството, но си ми стоеше на леглото. Бях и изплела какви ли не дрешки, а сега игли за плетене не знам от кога не съм хващала.

# 279
  • оттам, откъдето започва България
Някой имал ли е подобна?

Аз имах кукла негърче, купуване е средата на 80те, заедно с една друга гумена кукла, която беше гумена и с каскет, младеж хулиган. Бях ти кръстила Негрита и Гъли.
Ето това е Гъли, но не намирам снимка на другата. Още е жива при майка ми.

Нашият се казваше Пепито.

# 280
  • Deutschland/HE
С това име го подаваха, но аз го прекръстих Simple Smile

# 281
Моята беше средна по размер, много красивичка ми беше.
Да се подиграваш с апартейда не е много хубаво.

# 282
  • Deutschland/HE
Моята кукла беше около 20-5см, много симпатична. Лятото ще ви я снимам Simple Smile

# 283
  • Майничка
Сестра ми имаше красива негърка, Лорета. По спомен, беше кубинска.

# 284
 Помня и аз кайзерА!
Уникално месо беше, отвън цялото в червен пипер оваляно.

Общи условия

Активация на акаунт