☃️ Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Януари '26

• 56 923
  • 612
  •   3
Отговори
# 225
Mimi, за мен ще бъде удоволствие да се видим Heart Exl искрена съм, да си знаеш Kissing Face
Ели, аз също! 🤩 И ще спазя обещанието!!! Филмът много ми хареса, а последната битка беше епична! Разбира се първата серия като сюжет и завръзка на историята е най интересна. Но тук ефектите и заснемането са на светлинни години. Все пак минали са почти 20 години!

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 18:16 от mimi.7299

# 226
  • тук-там
Лино, какво претоварване при възрастните? Повечето не се движат, залежават се и т.н. Баща ми не се спира. Не съм чула нещо да го боли. Майка ми “се пази” и все нещо я боли. Следва да противодействаме с движение и спорт. Колкото по-рано и колкото повече - толкова по-добре.

# 227
  • София
Колкото по-рано и колкото повече - толкова по-добре.
За повечето спорт никак не съм съгласна. Всички хора, които познавам и които много (професионално) са спортували, вече са практически инвалиди  Sad  Много се страхувам и за дъщеря ми, която танцува професионално, ами краката й на моменти са ужасна гледка. Да не говорим, че травмите стават от нищо.

# 228
mtz, друго имах предвид. Ако нещо те боли, да го натоварваш и да търпиш. Залежаването не води до нищо добро, неспирното търчане също.

Член на семейството ми се занимава полупрофесионално със спорт. За травмите и счупванията знаем, за болки и дискомфорнт не си признава. Лошата кожа и измъченият външен вид също са бонус. Когато е хоби и си в началото на 40-те, дали си заслужава.

# 229
Да, интерекното е, че и моите наблюдения са същите...хора, занимаващи се професионално със спорт на възраст не изглеждат никак добре. Комшийка имам, бивша лекоатлетка и две приятелки балирини. Лекоатлетката и сега става всяка сутрин в пет да търчи...мършава е, с огромни сенки под очите и сбръчкана кожа с провиснал контур. Балерините пък са с такива деформирани стъпала, че сандал не обуват, и с працес като топка, въпреки слабите крака.
Залежаването пък още по лошо, МТЗ има предвид разумно движение, походи, разходки леко приятно десет петнадесет минутно раздвижване сутрин...и многоооо чист въздух. Запарените фитнес зали не са донесли свеж тен на никой според мен!
Забавих да добавя може би ски, кънки, колело..!

# 230
  • тук-там
Аз коментирах възрастните хора, към където сме се запътили и ние. Сред тях професионални спортисти няма.
И да, Мими, ти добре си ме интерпретирала. Аз във фитнес не стъпвам и определено практикувам активности на открито. На Витоша срещам всеки ден една дама на възрастта на майка ми. Прави всяка сутрин преход от 6-7 км. Винаги с щеки и леко прегърбена. По-бавна, но постоянна в разходките. Понякога и панти със ските, стига да има достатъчно сняг. Ето това определено прави разлика с повечето възрастни дами, които си спестяват дори разходките до магазина.

# 231
Мен зимата все ми е кофти период на обездвижване. Но поне разходки да правех, а се хващам, че в студа не ми се иска.

# 232
Аз съм напълно съгласна с всичко казано от Мтз и Мими.
Освен в частта с фитнес залите. Не мога естествено да коментирам всички зали, но там където ходя е приятно, проветрено, чисто /ходя в ненатоварен часови диапазон/. И второ никой непрофесионален спорт не може да активира и хармонизира всички мускулни групи, както може да се направи с упражнения във фитнес/в къщи. Във фитнеса не работя с големи кг., ходя за тонус и поддръжка, съчетавам с много вървене пеша. За мен това работи.

# 233
Света, така е, но имаш възможност да ходиш в ненатоварени часове...ела да видиш вечерта в 18 какво е. На Пилатеса нямах място за постелката да си сложа, съблекалнята и залата миришат на пот и спарено, отвратих се и не стъпвам вече.

# 234
Не, не става въпрос за професионален спорт, това е съвсем друго. Идеята беше за активното остаряване, всекидневно движение и спорт, така че да се запази стандарт на живот. И защо не фитнес, танци, йога и пр. занимания в група, хем социален елемент да има. Сега е: боли те кръста- лежи и пии хапчета, боли те коляното- лежи и пии хапчета и т.н. Кинезитерапевтът обясни подробно на майка ми какво да прави, както и защо хапчетата не помагат. От години и обяснявам, а тя ме репликираше, че лекар такова нещо не бил и казвал. Например част от нейните теории беше, че качването по стълби било вредно за сърцето. Стереотипи и навици най- трудно се променят. Иначе популярния израз е use it or lose it

# 235
  • тук-там
Аз правя фитнес вкъщи. Показвам и на майка ми. Ама и тя винаги има оправдания.

# 236
Няма как да съм по-съгласна по темата с движението - след раждането се обездвижих, изгубих мускулна маса и започна всичко да ме боли. Не раждането, а ЕГН-то е отговорно, защото и на 30 работех по цял ден седнала на компютър и не се движех, пък не знаех що е болка.
Съгласна съм за професионалните спортисти, в никакъв случай не си пожелавам детето ми да стане професионален спортист. Но спорта за здраве е изключително важен за остаряването и това го казвам, съдейки по себе си.
Обаче имам друга дилема аз - поканиха ме на сватба другия месец, за летните сватби е лесно - рокличка, якенце и всичко е наред, ама на зимна сватба не съм ходила скоро, дали мога да отида с онази синьо-тюркоазената рокля( който я помни) и ако да с какви обувки, или да поръчам нещо, но не знам какво ..Дали с панталон и сако може, или по-скоро не..Ето такива размисли имам..
Адаш, колкото и да съм “за” спорта и аз ще избера филма в това време, пред разходката и фитнес залата Simple Smile
Деси, дано ръката да ти минава вече!
Майолка, чудна си както винаги.

# 237
Миме, мерси, не минава, изгубих чувствителност на палеца , било нормално.Пия лекарства, мажа, обездвижена е.Ще видим.
Не помня роклята, но можеш да идеш с каквато искаш
официална рокля и обувки, на закрито сте.

# 238
Адаш, аз я помня. Солей. Много красива и цветът...И тогава се чудехме за обувките. Поне сега няма да решиш да я слагаш с ниски пантофки...😘. Зима е... За сватба панталон и сако не е много добре...офисно е...

# 239
Мерси, момичета, тя ще е, трябва да й измисля обувки (отновооо) Simple Smile Отказвам се от идеите за костюм Simple Smile

Прикачвам я отново за мъничко.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 07:50 от Mimy8809

Общи условия

Активация на акаунт