☃️ Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Януари '26

• 56 211
  • 604
  •   10
Отговори
# 240
Ох, много е красива...а отгоре с какво. Ако отиваш с кола до там може и с нещо по леко отгоре...ти имаш и красиво черно палто, ама тя роклята е дълга. Сложна работа?🤔

# 241
Няма кой толкова да я види отгоре какво е.Някакво късо палтенце и ще е екстра.

# 242
Цитат
Света, така е, но имаш възможност да ходиш в ненатоварени часове...ела да видиш вечерта в 18 какво е. На Пилатеса нямах място за постелката да си сложа, съблекалнята и залата миришат на пот и спарено, отвратих се и не стъпвам вече.
Мими, така е - имам тази възможност, тук съм съгласна.

Мими88, хубава рокля, много хубаво ти застава, идеална е за сватба. Какви обувки мислиш като цвят. За връхно може да пробваш с мечето от Зара, ще стои ефектно с роклята.
Този тип палта с косъм са много функционални - съчетават се  много добре както с дънки, ... /ежедневен тоалет/, така и с официален.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 23:51 от Sweta

# 243
Да, мечето напълно става за роклята!

# 244
Мисля мечето, да, черното палто много контраст ми се струва да дава, но наистина няма кой да го гледа. Ама за обувките съм още в неведение, ще седна да гледам утре, от наличните нямам нищо подходящо.

# 245
Мими88, виж в Punto, има най различни модели затворени обувки на ток - с нисък, с по висок, с тънък, с по дебел
https://punto.bg/category/579/damski-obuvki-na-tok.html
Купувам от тях на място и онлайн /рядко/
Лесна поръчка, бързо пристигат, за връщане не мога да кажа /не съм връщала/, но не мисля, че има проблем.
В момента имат намаление.

# 246
Ани се оплакваше от проблемно връщане към Пунто.Дано е инцидент.
С тази дълга рокля бих обула и сандал на босо.

# 247
Тук също пишем възрастни хора, след едни определени години всички вече сме такива. Всеки има глава на раменете си и може да решава как ще изживее живота си. Няма вярно-грешно, има съзнателен избор, който трябва да бъде уважаван.
Всеки ходи по лекари вече в тия години, има някакви болежки, наясно е със здравословното си състояние и в повечето случаи ги изпълняват хората.
Почти не познавам възрастни хора, които да не правят нещо според състоянието си за някаква мобилност. С болки не се спортува и да има хора с повече болежки, това определено не е техен личен избор да имат болести и като възрастни хора взимат мерки и могат да правят преценка, даването на акъл на едро не помага определено. Залежавата рядко е съзнателен избор.
Разходките зимно време за възрастните са опасни, риск от травматизъм и кардиологични проблеми, които могат да ескалират сериозно. Един ще казва спортувай, всеки кардиолог и лекар ще им каже - стой си вкъщи и не излизай, пази се.
Пак ще кажа, няма вярно -грешно, възрастни разумни хора могат да преценяват дали е подходящо да спортуват, какво да спортуват и искат ли да спортуват. Това трябва да бъде уважавано.
Самотата е много по-голям бич за останалите сами хора след определена възраст, много повече, отколкото липсата на спорт. Остаряването има много аспекти и фиксацията само в един не е панацея.

# 248
  • тук-там
Ботуш или ugg?

Права си, Зари! Няма фиксация. Просто коментирахме тази тема. Никой не е казал, че остаряването няма други аспекти.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 23:12 от mtz

# 249
Ботуш! UGG с широките дънки.

# 250
Ботуш, прекрасна си МТЗ, така те отваря светлата блуза.
За спорта - ако се сетиш за него на 40-45 вече е късно, появили са се дефектите, които ти пречат да си активна. Факт две жени на еднаква възраст наблюдавам - майка ми и майката на приятелка. Едната подвижна и спортуваща ...другата инертна. Е, разликата е от тука до небето, моята е чиста бабичка, прегърбена на две /защото няма развити мускули да поддържат грабнака/, едва вървяща, с разбити стави /ставите от обездвижване се скапват яко в сравнение с движещите се/, болни дробове и тежка нервна система. Другата цъфти!

# 251
Мими, не упреквай майка си, от първо лице ти казвам, че със сплескан вратен прешлен плюс шипове и постоянни болки не се спортува, както и че спорта повече ми е взел, отколкото ми е дал и съм благодарна на дните, в които не ми го напомня.
Болестите променят хората, едни успяват да са здрави по-дълго време, други не и това са дължи отново на коммплексни фактори.
Едни са здрави по-дълго време, други не и това се дължи на много фактори.
Майка ми е на 82 и няма някакви особени болежки, но за доброто и състояние съм на мнение, че не е имала никакъв нерв и стрес в живота си.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 10:11 от zari65

# 252
Мими, не упреквай майка си, от първо лице ти казвам, че със сплескан вратен прешлен плюс шипове и постоянни болки не се спортува, както и че спорта повече ми е взел, отколкото ми е дал и съм благодарна на дните, в които не ми го напомня.

Упреквам я, тя не мърдаше от къщи, а баща ми беше турист.Говоря за времето когато беше млада и без болести....сега естествено, че няма как да се раздвижи. Всяка събота и неделя по негова инициатива сме правили дълги походи на Витоша, по 15-20 км, той плуваше активно като делфин, вуйчо ми ме научи да карам зимни кънки и колело, за което съм много благодарна. Благодарение на това аз израснах като активен човек, а не мекица...докато се движех активно се чувствах идеално, откакто седнах на бюро започнаха проблемите и качването на килата...

# 253
  • тук-там
Да допълня Мими, че активният възрастен е и по-малко самотен. Ходи с приятели на разходка, движи се и респективно се вижда с повече хора. Леля ми не излиза от апартамента. Няма как да не е по-самотна от баща ми например, който и в кафенето, и за риба и за разходка, винаги намира компания.

# 254
  • София
За болежки в кръста, гърба, врата - леки йога упражнения вкъщи, ама често.
И аз мирясах и си поръчах тип UGG, велур, защото бабиното ме болят стъпалата...

Общи условия

Активация на акаунт