☃️ Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Януари '26

• 51 730
  • 585
  •   33
Отговори
# 510
Зъболекарските услуги са безумно скъпи, особено при добрите специалисти, работещи с качествени материали, на фона на работната заплата в Бя.

Изобщо в Бя е съдери кожа...на Канарите дъщеря ми се смее шезлонгът по евтин от на плажа в Черноморец...! 🙂 Ма къде е Черноморец, къде е Тенерифе.

# 511
  • Виена
Любопитно ми е в коя европейска държава подстригване и сешоар са 35 евро.  Аз мога да кажа, че в Австрия цената навсякъде е много по-високо, също в Словения и в Словакия.

# 512
  • тук-там
В Италия и Германия също.

# 513
Аз затова написах "в абсолютни стойности", ако е в относителни, е друго...Защото храната и в абсолютни стойности е сравнима, докато в услугите имаше разлика...
Не знам, според мен зависи в коя страна.. В Испания, в центъра на Барселона племенницата ми си прави гел лак за 17 евро.. ходи редовно, чак е вманиачена. Аз малко не го разбирам това и я критикувах преди, че си харчи парите, без да мисли, ама то се оказа че е много по-евтино от Бг.
За фризьор, без боядисване - 25 евро. С боядисване, сестра ми плаща около 40-45, но е с къса коса, може би има значение това.
Аз също съм ходила и салона си беше на доста високо ниво, Не работят китайки, както решиха повечето съфорумки, като споделях.
Имам наблюдения и за цени в Италия на няколко места, сега като обикаляхме в няколко различни градчета, проверявах салони, в България държим ниво, за сметка на заплатите. За мен не е нормално при заплати от по 750Е  (защото тук в Пловдив, не познавам много жени, които да получават повече) да даваш по 90 евро за боя и сешоар, 40 евро за маникюр и ме изненадва че са пълни салоните тук.  
Цените в Италия, из Алпите бяха между 25-30 евро за гел лак, а около Лаго ди Гарда имаше промо 25 евро +педикюр.
Само споделям, не съм пробвала качеството на услугата, а и спрях да давам пари за маникюр, не ми харесват цветни нокти вече, предпочитам естествена плочка, а при мен има проблем с липса на желязо и гел лака беше пагубен за плочката на ноктите.

# 514
Като прочетох Мими с Черноморец и Тенерифе, яко кикотене падна.
Между другото обмисляме почивка на някой от Канарските острови.
Показвам сукмана с корекции, че не успях снощи

# 515
  • В заешката дупка
В случая става дума само за това, че в България цените са високи спрямо доходите на населението. Търси се по-евтино навън именно заради стандарта. Тук за пример да вземем стоките в един ДМ - едни и същи продукти излизат в пъти по-евтино в същия магазин в Германия. А там стандарта е по-висок...
Както и да е, всеки държи на своето.

В кой случай? Simple Smile Средното ниво на цените е едно, а цените на отделни стоки – друго. В Германия, примерно, има продукти, които са по-евтини от тези в България, но това по никакъв начин не означава, че стандартът там е по-нисък.

Аз например, когато пътувам до Ню Йорк, си купувам някои неща именно защото са по-евтини отколкото в Рейкявик – не защото стандартът в Ню Йорк е по-нисък. От там сме вземали електроника, която е по-евтина и от България.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 11:29 от ЧеКа

# 516
  • София
При всички случаи една фризьорка или маникюристка е по-вероятно да достигне среден европейски доход, работейки в България, отколкото един инженер, лекар, мед. сестра или учител. И това е доста тъжно.

# 517
  • София
Да споделя и аз за цените. Миналата година в София при моята дългодишна фризьорка в нормален салон боя плюс сешоар 150лв. Тук в Париж в 15ти (уточнявам района, защото има много по скъпи в по-централните райони)средна цена подстригване и сешоар между 45-55 евро. Боя плюс сешоар 90. Маникюрът за постоянен, 45. За обикновен е около 20. Педикюр медицински 45. Намирам ги за нормални на фона на минималната заплата.

# 518
Моята фризьорка вдигна цените с 50% от първи.

# 519
  • София
Аз се боядисвам сама и ходя за подстригване на 3 месеца, тъй че съм изгубила следа какво става в тази сфера.

# 520
  • Бургас
Можете ли да ми препоръчате фризьор, но определено да владее ножицата 😉 разбирач от подстригване!
искам този  Soft Shag
Скрит текст:

Пинко, много пъти ми е минавало през ума да си направя такава прическа, но мисля, че на моята тънка коса няма да стои така. Ако имаш по-гъста и чуплива коса, прическата е страхотна!  Дано намериш и да ни се покажеш Simple Smile

Марджи, много добре ти се е получило със сукмана. Аз също преправям доста дрехи. Скоро на едни дънки приших много тънък кант с малки паейтки и станаха съвсем различни и празнични, рокля скъсих от макси на миди и и оплетох съвсем лека дантела, затворих отвор на деколтето, стана друга.

Аз се радвам, че нямам разходи за маникюр. На фризьор ходя само за подстригване на 2 м., защото нямам някаква специална прическа.

# 521
  • София
Аз се направих така през август. Обаче не бих заложила на тази фризьорка, тъй като имаше грешки - от едната страна горният етаж е малко по-къс и може би недобре скосен.
Сега ми е влязло каре в акъла, ама ще го отложа за март-април.

# 522
  • В заешката дупка
При всички случаи една фризьорка или маникюристка е по-вероятно да достигне среден европейски доход, работейки в България, отколкото един инженер, лекар, мед. сестра или учител. И това е доста тъжно.

Със сигурност някои могат да си докарат доста високи доходи,  но нито е масово, нито е широко разпространено. В Исландия някои фризьори също могат да си докара доста високи доходи. По-високи и от инженер, и от мед. сестра, от учител пък - съвсем. Това не е нещо типично за България. Просто в България доскоро цените на услугите бяха наистина много ниски не само като абсолютно измерени, а и в съотношение с доходите, и затова сега когато стават по-малко достъпни изглежда несправедливо. Ако някой успява да си докара много пари с уменията си - значи услугата му се цени и търси. Моето впечатление е, че в България жените се гласят и ходят по козметици и процедури много повече от жените в Исландия, примерно.

Аз инче ходя само на фризьор. На маникюрист не съм ходила никога през живота си. Без значение скъпо или евтино - никой не може да ме завлече на такова място (поне към момента) - аз на фризьор едва издържам да ходя. Simple Smile

# 523
Ако някой успява да си докара много пари с уменията си - значи услугата му се цени и търси.
Точно сега ще си проличи кой има умения и ще имат работа само тези, които наистина се справят добре и хората няма да имат против да им плащат за това, но пък не всички ще могат да си го позволят. Защото масово уменията на маникюристки и фризьори са плачевни, а цените разплакващи... Чета по женските групи, че масово се отказват от услугите им. Аз нямам претенции, защото опитах с няколко маникюристки от мързел, но положението е трагично... Правя си ноктите сама, боядисвам се сама, подстригвам се сама. До едно време подстригвах и мъж ми, но ме домързя и за това, та го пращах на фризьор. Сега фризьорката му се мести, цените вдигна още миналата година, а аз си купих машинка и ще го подстригвам точно както искам, а тя за всичките години с много напъване успя само няколко пъти. Така че тази промяна в евро живота ни не ме притеснява изобщо. Но не е честно спрямо ползващите тези услуги, да се предлага некадърно изпълнение за висока сума.

# 524

Със сигурност някои могат да си докарат доста високи доходи,  но нито е масово, нито е широко разпространено. В Исландия някои фризьори също могат да си докара доста високи доходи. По-високи и от инженер, и от мед. сестра, от учител пък - съвсем. Това не е нещо типично за България. Просто в България доскоро цените на услугите бяха наистина много ниски не само като абсолютно измерени, а и в съотношение с доходите, и затова сега когато стават по-малко достъпни изглежда несправедливо.
Изобщо нямам такова впечатление аз. Доста фризьори, козметици и маникюристки си докарват много високи доходи. Масово се тръби навсякъде и се реве колко много пари взимат...в тиктоци, инстаграми и т.н. повече от инженери, учители и пр. Това не ми пречи, като искат инженерите да станат козметици...щом има кой да им дава пари! Имам реален случай моята комшийка от Сф от инженер стана маникюристка...още 2020 г. взимаше сто лева за маникюр, та...
Дия и аз пращам моя мъж на фризьор, но по време на Ковид си купи машинка и сега познай кой тормози да го стриже, ооомммм. Казала съм, че ще стрижа ако след процедурата е измел всички косми и облизал в банята. До сега спазва стриктно това! Joy

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 15:08 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт