САЩ нападна Венецуела

• 12 566
  • 323
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да защитавахте така и Украйна, както венецуелсния диктатор, цена нямаше да имате.
Аз си го казвам директно, че за Мадуро хич не ми дреме. Това е диктатор. За Путин - също. За Борисов и него. Интересуват ме хората, а те са щастливи от факта, че Мадуро го няма. Лошото е, че сега Тръмп ще го смени и народът ще е пак под диктатура, но поне не по-дълга от 3 години.

# 151
Когато Тръмп реши да освободи Гренландия пак ли ще трябва да се радваме.

# 152
  • София
Не, само когато освободи Русия Praynig

# 153
  • София
Като освобождават Русия да минат и за един наш олигарх! Даже двама.

# 154
  • София
Не разбира се.
И сега не се радваме особено. Но не знам защо се очаква да парвим кампания за спасяването на Мадуро. Демократичният свят отчете, че не е ок така да се влиза и отвлича някой и призова към законност, но няма какво друго да каже или направи Европа. Ние не можем Украйна да спасим от агресията на на Путин, та да се очаква и за нелегитимния Мадуро Европа да започваме дипломатическа война.

# 155
Цитат
Да защитавахте така и Украйна, както венецуелсния диктатор, цена нямаше да имате.
Аз си го казвам директно, че за Мадуро хич не ми дреме. Това е диктатор. За Путин - също. За Борисов и него. Интересуват ме хората, а те са щастливи от факта, че Мадуро го няма. Лошото е, че сега Тръмп ще го смени и народът ще е пак под диктатура, но поне не по-дълга от 3 години.

Когато е трябвало, сме я защитавали. Защото по същият начин, правдата, морала, международното право бяха на страната на Украйна. И все още са. Само че аз не виждам вече на Украйна как може да се помогне, за да обърне войната освен с жива сила. Като гледам желаещи обаче няма. Има реалности. Русия вече е спечелила войната. За съжаление. Защото това е реалността. Естествено че няма европейци или американци да гинат за тия километри анексирана територия. Които са около 20, 25 процента от Украйна. Обаче ще нарастват следващите месеци и години, просто защото Русия има в пъти повече население и жива сила от Украйна. И бавно ги задушава, това е положението. Руснаците се научиха как да е водят тая война, и как да е спечелят. Повече никога няма да изглеждат както в началото на войната. Когато украинската армия жънеше успехи. Аз нямам моралното право на украинците да им казвам, оставете оръжието, само по зле за вас ще става. Това е тяхната държава, но каква подкрепа се очаква от запада, за да обърне войната, в този момент, извън доставките на оръжие. При положение че руснаците вече имат стотици, хиляди километри, превзета, укрепена, вече дълго време защитавана територия, с всичко необходимо вече изградено, отблъскват украинските атаки, и на свой ред продължават да превземат територия. И го правят вече методично, вече по навик, защото повече от 2 години, минаха от последните успехи на Украйна на бойното поле. Помощта, която би обърнала войната е само една. Влизане на жива сила, на страната на Украйна. Тогава изведнъж, това предимство на Русия ще изчезне. Но може и да не изчезне. Ами Китай ако почне с жива сила, да помага. Целият ли свят трябва да се сбие, за тая малка територия, каквито са анексираните области. Да не говорим че войната тогава става между ядрени сили. САЩ или Франция да речем са ядрени сили, които ще влязат в пряка война с Русия, за да обръщат войната в Украйна. Това ли искаме. Не знам докъде ще стигне това. И трябва ли. Вместо просто да се прокара демилитаризирана зона по модела на Северна и Южна Корея и да се приключи войната със загубени територии за Украйна, но това е реалността.

Сега е много интересно, какво ще стане с новият президент на Венецуела. Тя вече се е заклела. Тръмп твърди, че вече си е свалила гащите, и е готова да предостави за разграбване венецуелските ресурси на Тръмп. Били говорили с нея. Сигурно са е предупредили, че военната операция ще продължи, ако не си предадат петрола. Но дали е така, предстои да видим. Разположили са военни сили американците. В готовност да нападнат Венецуела. Той Тръмп като нищо и сухопътна операция може да организира. Ако не се развият нещата както очаква.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 01:36 от Никола Тесла

# 156
  • София
Как я печелят руснаците войната? За 2025 г. 400 хиляди загуби живя сила, за да завладеят 0,7% от украинската територия.
И отново. Случаят Венецуела - Украйна е доста различен. В момента има нещо като национален празник, че разкараха Мадуро. В Украйна взеха оръжие и тръгнаха да воюват срещу най-голямата държава и я унижиха.

Кажи на това момче, че Мадуро трябва да се върне. Напиши го в коментарите.

https://www.instagram.com/reel/DTC6NWtkWKu/?igsh=MWwzZTNnaHA3bjNvYQ==

# 157
А украинските загуби колко са, и колко процента от територията си върнаха с техните загуби. Останалото боеспособно население в Украйна колко е, в Русия колко е. Войната е загубена вече. Това е реалността. Ако не се намеси запада с жива сила.

Браво на момчето, радва се, отървал се е от техният Боко/Шиши. И аз бих се радвал. Ако бях венецуелец обаче, не бих се радвал, на предстоящият грабеж на Венецуела. Защото това което САЩ ще откраднат като ресурси, е в десетки, стотици пъти повече, от това което корумпираното управление на Мадуро е откраднало. Хипотетично, не знам колко е корумпиран, но вероятно много. Диктаторите обикновено са корумпирани, и с корупция си удържат властта и печелят избори. Защото ти нали осъзнаваш че САЩ не го правят това само разни трохи да вземат. Нищо няма да остане от Венецуела, както не е останало във всички държави, в които е снасяна американската демокрация.

# 158
  • София
Защитават правото си на независимост, което е най-важно. Както нашите дядовци са чакали десетократно по-многобройната османска империя 1885 г, 1912 г.
Да, това трябва да се коментира. Колко и какво ще открадне Тръмп, а не Мадуро и да ми го жалят.
А, и да не забравяме, че Тръмп работи заедно с Путин.

# 159
Няма как да не се жали диктатора Мадуро. Не се жали в случая и той. Той просто е обекта на незаконното действие. Няма как да го заобикаляме това. То ако го заобикаляме, значи трябва да аплодираме Тръмп, че няма нищо нередно в случилото се. На мен лично не ми е жал за него, жал ми е за венецуелският народ. Който ще се озове в много по разграбена държава от тази на Мадуро. За него ми е жал, не за Мадуро. Също така ми е жал и за международното право. Защото без него идва средновековен хаос, само че този път имаме ядрени бомби, не е най страшното оръжие катапулта.

# 160
Изобщо, ама изобщо не го жаля Мадуро. Диктатор е.
Но начинът, по който един диктатор сваля друг диктатор, за да завземе ресурсите на страната му е неприемлив.
Тръмп не е по-различен от Путин в това отношение.

Реакциите на ЕС до момента са смешни. Ясно, че не признават Мадуро за президент, но все пак - или законите важат за всички, или за никой. Не може избирателно. Отвличаме този, който не ни е удобен, иначе за другите не важи.

Затова казах, че Бонди и съда в Ню Йорк нямат юрисдикция да съдят и осъждат Мадуро. Тръмп го отвлече, за да сложи марионетен лидер, който да му даде достъп до нефтените залежи.

Едно нещо ще му призная на Тръмп - той е достатъчно глупав, за да си казва намеренията. Ето, каза си в прав текст, че всичко е заради нефта и контролирането на Венецуела.

Да не би Венецуела да стане 51-вия щат на САЩ? Републиканците в Конгреса продължават да мълчат като пукали - само някои демократи са се изказали досега от това, което намирам, и те изобщо не жалят Тръмп в критиката си.

# 161
  • Down south
Опреацията по залавянето на Мадуро е отнело под минута. Имам предвид финалната акция.
Без съмнение - брилянтно изпълнение.

# 162
Никакво брилянтно изпълнение не е било. Просто са подкупили хора от охраната на Мадуро. Гаранция, в момента не може да се докаже, но след време ще се разбере. Спекулирам, но по природа венецуелският народ е доста корумпиран. По принцип всеки народ получава такъв типаж управление, какъвто е и самият народ. Ние също получаваме точно каквото заслужава. Ние самите правилата не ги уважаваме. После се сърдим, че нашите политици също не ги спазват и са корумпирани. Ми те от нас произлизат, не са ги докарали от чужбина. За да печели избори Мадуро с фалшификации, това означава че самият народ е страшно корумпиран, и готов срещу облага или влизане в партията, или друго властово облагане, да върши нередни неща.

За това и отдавна не подкрепям никакъв външен социален инженеринг, за променяне на дадена държава. Един народ може да си промени начина на управление, само отвътре и само когато е готов за това. Отвътре става демокрацията, не отвън. Всеки опит отвън да се налага от САЩ, абсолютен провал. И държавата става още по зле, отколкото при дадената диктатура. На Тръмп това ми признавам, и наистина го признавам, че не е лицемер, това е достойно за уважение, и казва нещата с истинските им имена. И дори не намирам за глупаво че го прави, а за умно.

Цитат
Едно нещо ще му призная на Тръмп - той е достатъчно глупав, за да си казва намеренията. Ето, каза си в прав текст, че всичко е заради нефта и контролирането на Венецуела.
Втърдява си привържениците. Неговите привърженици са Америка фърст. Разграбването на Венецуела, е изцяло в интерес на Щатите и Америка Фърст. Още повече неговите привърженици никакви дитирамби не щат да слушат как САЩ като световен жандарм ще се грижат за световната демокрация, наляво и надясно с бомби, той им обеща, че никакви войни и интервенции няма да води. Като им каже че е трябвало да отвлече един президент и да бомбардира техният парламент, и те го питат, защо, нали обеща, той ще им каже Америка Фърст, слагаме ръка върху техните ресурси. Той на тях им говори. На теб ти се струва глупаво, понеже не си от неговите привърженици. Всъщност политически правилно действа. Грижи се какво мисли за него неговият електорат, не, аз и ти.

# 163
  • Down south
Както кажеш Sunglasses

# 164
Да, от празният магазин спасяват американците Венецуела. Айде стига моля ти се. Не са празни магазините във Венецуела. Не ядем доматите с колците. Чукни в интернет да видиш как изглежда Каракас при тоя ужасен Мадуро. Не може да е различиш от София. Даже и планина си имат наблизо. Все едно София гледам. Небостъргачи, заведения, чисто, подредено, зеленина. Това не е Северна Корея. Или Куба.
Има със стоки, ама в тях цените са по-високи от българските, а заплатите им проверил ли си какви са? А в магазините със субсидирани стоки няма нищо и като се появи нещо правят километрични опашки.  Малко повече от теб съм се интересувал от Венецуела, милиони избягаха от страната заради мизерията. Добиваха по 3 милиона барела нефт на ден когато дойде Чавес, а сега по под 1 милион като 80-90% от приходите са им от петрола.

Общи условия

Активация на акаунт