САЩ нападна Венецуела

• 11 771
  • 316
  •   1
Отговори
# 270
А, да, подмазва му се яко. Ще е страхотно ако наистина му я даде и той реши да й откаже властта. Подмазвачите това заслужават

# 271
  • София
Аз мисля, че жената гледа нещата във Венецуела да се развият по възможно най-добрия начин, и ако трябва да му води евлата, ще го прави, за мен е разбирамо. Не мисля, че властта и е самоцел, още по-малко наградата.
Междувремно и други политически затворници са освободени, някакви от опозициятададоха как близките им ги чакат пред затворите и плачат от щастие, мисля че има надежда сред Венецуелците.
Дано се случат хубави неща.🤞

# 272
След завземането на властта по неконституционен начин, узурпаторите започват да успокояват населението с подобни трикове докато укрепят властта си. Не след дълго, обаче, се започва със саморазправата с неудобните и голяма част от освободените отново се оказват зад решетките.

То и в Сирия даваха как народът плаче от щастие и ликуваше веднага след падането на Асад, но скоро след това започнаха кланетата. В момента тече операция по етническо прочистване срещу кюрдите в Алепо, ама западните медии не вдигат врява, защото на власт е вече техният кучи син.

# 273
  • София
Възможмо е, нямам доверие на Тръмп, но в момента това се случва във Венецуела и е разбираемо, че се оптитват максимално да се възползват да освободят близлките им.

# 274
Тръмп каза, че е много добър приятел и на сирийците, и на кюрдите. Той ще реши проблема така, както реши всички останали проблеми. Особено тези, които самият той създаде.

А сега се оказа, че нито една американска нефтена компания не иска да инвестира във Венецуела. Рискът бил неприемлив. Тръмп пак се изложи на международната сцена. Първо Конгресът е на път да му ограничи правомощията във Венецуела, а сега и фирмите да не искат да инвестират 100 милиарда там. Пууу, не му върви на Тръмп и това е.

# 275
Няма голямо значение защото няма да служат повече на него а на друг диктатор. И този друг диктатор се интересува само от нефта.
Докато се интересува "само от нефта" ще се раздвижат нещата и ще се налеят милиарди за възстановяване на промишлеността. Част от тия милиарди ще стигнат и до обикновените хора. Проблемът с Мадуро и Чавес е, че те изглежда не са се интересували от нефта по разни причини.

# 276
Някой трябва да ги налее тези милиарди. Тръмп иска нефтените компании да го направят и те да поемат риска. Те обаче се дърпат.
Накрая отвлече Мадуро за нищо.

# 277
Хайде сега за нищо. До края на другата седмица ли очакваш да "пуснат" нефта? Или поне да закарат 2-3 тира с милиарди долари за да няма невярващи.

# 278
  • София
Репсол са казали че ще утроят инестицията си, те изглежда работят там. За другите нормално да не се ангажират, ако трябва да зпочнат от 0 без ясна идея какво ще бъде и докога....
Представям си как ги е привикал спешно да им говори за тази  невероятна възможмост, обаче не всички са толкова рвактивни като Тръмп

# 279
Не знам откъде ги четете тия съчинения. Имало нефт, но сега пък на никоя от нефтените компании не ѝ се занимавало, така ли? Сякаш CEO-то трябва да слага каската и да ходи с ботушите на обекта, пък таман си е купил яхта. Я по-добре да си харчи парите, заплатата върви.

# 280
  • София
Не знам откъде ги четете тия съчинения. Имало нефт, но сега пък на никоя от нефтените компании не ѝ се занимавало, така ли? Сякаш CEO-то трябва да слага каската и да ходи с ботушите на обекта, пък таман си е купил яхта. Я по-добре да си харчи парите, заплатата върви.
Кои съчинения? Аз го чета в испанските медии, тук например
https://www.rtve.es/noticias/20260109/repsol-triplicar-produccio … ca/16889226.shtml

# 281

Ти не гледаше ли пресконференцията с шефовете на повечето от компаниите? Даже ги заплаши, че ако не искат, има поне още 10-тина желаещи, за които нямало място на масата днес.
Резултатът от срещата беше едно голямо нищо. Всички се дърпат, защото рискът е неприемливо голям.
Тръмповото е ''Дайте да дадем'' и иска те да дадат своите пари и да поемат риска, ако след някоя и друга година режима пак се смени и нещата се обърнат. Парен каша духа.

Шефът на Ексон Мобаил каза, че Венецуела е "currently uninvestable".

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 01:54 от Fenris

# 282
Очевидно Тръмп, като някои тук, мисли, че добивът на нефт е като да обереш склад с бонбони, просто отиваш и взимаш. Е, американските компании знаят, че не е така.

# 283
В Ирак се настаниха американски и английски нефтени компании след като Буш свали от власт Саддам Хюсеин. Защо във Венецуела да е различно?

# 284
В Ирак се настаниха американски и английски нефтени компании след като Буш свали от власт Саддам Хюсеин. Защо във Венецуела да е различно?

И руски
Ирак национализира управлявано от „Лукойл” нефтено находище
Находището осигурява около 0,5 процента от световните доставки на петрол
https://fakti.bg/world/1026164-irak-nacionalizira-upravlavano-ot … efteno-nahodishte

Общи условия

Активация на акаунт