САЩ нападна Венецуела

• 12 357
  • 323
  •   1
Отговори
# 315
Виждате ли как лека-полека неусетно почти,САЩ слагат ръка върху световния петрол,за ужас на Китай и Русия...

# 316
  • София
Виждам как Тръмп унищожава САЩ, а ти какви филми гледаш не ми е ясно

# 317
Тази пък извод на базата на коя компютърна стратегическа игра го направи?

# 318
Тръмп унищожава САЩ, до колкото му позволяват републиканското мнозинство във върховния съд и републиканските конгресмени, а те самите до колкото им позволяват заплахите на лошо въоръженото малцинство от 'поддръжниците' им които знаят къде живеят. Политическото насилие върши работа отдавна, но и те са си пишман-политици - тичащи пред тълпата, вместо водещи тълпата. А тълпата я водят инфлуенсъри и ботове, което е нещо като журналисти (хора с политическа власт или влияние но без отговорност), обаче доста по-лошо, дори и в сравнение с пресата и медиите на Мърдок.
Аз и Кейти Пери смятаме че ще се оправят само когато си забранят социалните мрежи и ютюб/тикток, но и тогава проблема с Мърдок и подобните му си остава, така че може и да не сме прави, или да не е достатъчно Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 12:22 от БШекли

# 319
Тръмп прави точно онова, което трябва да се направи, за да не бъдат разрушени САЩ. И не го прави той, а определени  слоеве от дийп стейта, които го използват като лице на необходимите промени. Защото в противен случай САЩ ги чака съдбата на СССР.  Умните и практичните хора от висшите кръгове в САЩ разбират прекрасно, че ерата на постоянното печатане на долари и непрекъснатото увеличаване на държавния дълг е към края си. А безконтролното раздаване на милиарди долари като грантове и помощи на кого ли не и за какво ли не води не до печелене на повече надеждни съюзници, а до увеличаването на армията от блюдолизци, използвачи и измамници, в ущърб на американската икономика. На всичкото отгоре десетилетията на провеждане на политиката на аутсорсинг доведе до лишаване на САЩ от производствени мощности по редица видове производства. Неадекватната имиграционна политики и неолибералните безумия по отношение на малцинствата също доведоха до безсмислено прахосване на баснословни финансови средства.

Срещу всичко това и още ред подобни безумия поведе война Тръмп и ако я спечели, ще спечелят САЩ. Ако я изгуби, няма съмнени, че ще бъде унищожен, но това ще е и краят на САЩ като държава, каквато я познаваме от миналия век. И иронията е там, че именно демократите с неолибералните си политики разрушиха тази държава, но черз подвластните си медии и НПО накараха милиони хора да повярват, че Тръмп го прави. И махне ли се Тръмп, то нещата отново ще станат такива, каквито са били преди век. А това е чиста лъжа.

# 320
Това, че Тръмп вижда проблем, който всички забелязват и го посочва, изобщо не означава, че има капацитета да го реши.

# 321
  • София
Тази пък извод на базата на коя компютърна стратегическа игра го направи?

На извода, че американското общество отново е разделено и се самоизяжда отвътре.

# 322
На извода, че американското общество отново е разделено и се самоизяжда отвътре.
А нашето е сплотено и задружно или и ние сме пред разпад? Няколко познати имам в САЩ и не съм чул някой да си прави планове за връщане. Така че може би медиите разкрасяват драмата.

# 323
Моето семейство ,например се върнаха в Европа И са много доволни,поне засега.

Общи условия

Активация на акаунт