Много отсъствия и постоянно болно дете.

• 1 379
  • 36
  •   2
Отговори
# 15
Е, то пък остава в трети клас да я пратят на изпит. Учете вкъщи, пишете редовно на учителите да ви казват какво са взели, да ви пращат материалите. Като знаете, че ще ходи, помолете тогава да я изпитат или да направи тестове. Може да й пишат оценки и на домашни.

# 16
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И аз имам подобен проблем с често боледуване - при нас е от липса на тимус, след сърдечна операция като бебе. Още не го е израстнала, на 10г. е - 4 клас.
В първи имаше 222 отсъствия за годината. Втори клас беше добре, трети пак имаше страшно много отсъствия... Тази година е по-добре, но пак отсъства.
Ами - пише си сама у дома, като боледува и това е. И изходни и входни нива сме правили у дома - класната ми праща тестовете по мейл-а и аз пращам снимка на решеното. Не е идеално, но аз не мога да я пускам болна, защото често натрупва вирус върху бактерия  или обратното, и стигаме до болница на венозни антибиотици.
Просто трябва пазене и внимание към материала. Късмета ми е, че детето е страшно ученолюбиво, любимото ѝ занимание е да чете книги. Каквото докопа го изчита за отрицателно време.
Като се разболее търча до училището, прибирам книгите и тя наваксва. Да - по английски помагам, но с другите неща се оправя съвсем сама. Пу пу ...
Ще го израстнат децата, но на нас ще ни побелеят косите. Pensive
Днес пак е болна - какво лепна и къде ума ми не го побира... Вдигна 39.4°...
В понеделник вероятно ще търча до училище за учебниците ѝ и ще пишем у дома пак.

# 17
Е, то пък остава в трети клас да я пратят на изпит. Учете вкъщи, пишете редовно на учителите да ви казват какво са взели, да ви пращат материалите. Като знаете, че ще ходи, помолете тогава да я изпитат или да направи тестове. Може да й пишат оценки и на домашни.
Тя за сега има всички оценки които са и нужни. Просто бях предупредена,че отсъства повече от допустимото. Изобщо не е изостанала с материала. Учим уроците в къщи,обяснявам колкото мога и си пише редовно домашните,когато е болна и си е у дома.

# 18
Ако има нужният брой изпитвания няма опасност от изпит. А щом детето учи и изпит не е страшен.

# 19
  • София
Намерете си добър имунолог и нека пусне нужните изследвания (ако изобщо има някакъв проблем). И аз имам първолаче дето доста често си боледува. Вкъщи обаче се учи каквото е пропуснала.

# 20
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Относно имунолога:
На 6г лежа в болница, за да пуснем пълен имунологичен скрийнинг. Резултатът е, че заради липсващата тимусна жлеза няма адекватен имунен отговор към вируси. Няма зрели Т лимфоцити в кръвта. До скоро и сливиците ѝ сякаш ги нямаше. Вече започват да реагират, но процеса е бавен.

Относно здраво дете, без дефицити - педиатрите по света смятат, че е нормално боледуване м/у 8 и 12 пъти годишно. И стига да минава с хрема и кашлица - без бронхити, пневмонии, отити и синузити си е общо взето нормално.
И на мен не ми харесва. Ама е факт. Така градят имунитет.

# 21
За болестите не мога да дам съвет, но за отсъствията говорете с класните, със зам. директора на началните красове, обяснете им ситуацията. В класа на детето, а и в съседните, има деца с много извинени отсъствия, повечето са картотекирани в някоя федерация, непрекъснато са на тренировки, турнири, по-рядко заради заболявания - класните всеки час снимат и изпращат на коя страница са, изпитват и пишат оценки в присъствените дни на децата и така с общи усилия нещата се получават.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 09:45 от EmmaT

# 22
Предполагам, че докъм четвърти клас проблеми няма да има. Но аз бих работила в посока прекратяване на тези отсъствия, защото детето няма да бъде вечно в четвърти клас, ще дойде пети клас, ще дойде седми клас и т.н. Махнете третата сливица, ако смятате, че проблемите идват от това. Аз съм била така като дете и когато са ми в махнали на 6 години, рязко съм спряла да боледувам.

Аз не разбрах много в какво се изразява боледуването на детето - кашля, хремава е, вдига температура,…

# 23
Предполагам, че докъм четвърти клас проблеми няма да има. Но аз бих работила в посока прекратяване на тези отсъствия, защото детето няма да бъде вечно в четвърти клас, ще дойде пети клас, ще дойде седми клас и т.н. Махнете третата сливица, ако смятате, че проблемите идват от това. Аз съм била така като дете и когато са ми в махнали на 6 години, рязко съм спряла да боледувам.

Аз не разбрах много в какво се изразява боледуването на детето - кашля, хремава е, вдига температура,…
Проблемите при нея са червено гърло и хрема. Когато я заболи гърло трудно минава,а за носа оправия няма с седмици. Малко преди да излезнат в коледна ваканция беше болна,оздравя и отиде на училище и четири дена по късно лепна върлуващия грип с висока температура и айде пак в къщи. Сега е добре и се моля скоро да не се разболява пак,че сили нямам вече. Имаме и малко бебе и него хваща понякога и тревогите са двойни.

# 24
Всеки с разбиранията си, но аз заради червено гърло и хрема не бих държала дете у дома
- при това дете на 9 години, не бебе. За мен болестно състояние е температура, ангина, някаква тежка форма на бронхит или пневмония.

# 25
  • София
Когато дете е болно, мястото му е вкъщи, където да получава необходимите грижи и да си почива. Работа на лекаря е да прецени това. Дете с болно гърло, което не е доизлекувано и отиде на училище, веднага лепва следващия наличен там вирус или пък някоя бактериална инфекция. Организмът се изтощава от това да се бори с патогени непрекъснато и става омагьосан кръг - имунната система е слаба, детето е непрекъснато болно от нещо. Знам го от личен опит. При това детето през цялото време се чувства зле, защото го боли гърлото и не може да диша нормално от хремата. ... Родителите са, за да помагат на децата си, а не да им причиняват допълнителни страдания. Училището е само част от живота, не е на всяка цена. Има много по-важни неща.

# 26
  • София
То така бая ще си почива... Не, че е лошо ама в училишето не е като в детската градина и там изпуснат материал особено в по-горни класове доста влияе.
Иначе училището е важна част иначе после ще е доста интересно да си намериш работа...

# 27
Проверявали ви сте за бактерии в гърлото и имунитет? Когато имунитетът падне стафилококи, стрептококи и всякакви други бактерии се развихрят, защото вече няма кой да ги потиска.

# 28
  • София
На чужд гръб е лесно ъкъл да се дава. Нека жената си прецени, от 1 до 4 клас всичко се учи лесно вкъщи. А и след това не е имало нашето дете проблеми - четат се уроците, решават се задачите, не е "рокет сайънс". Лекарят на детето, е този, който да прецени при всяка болест и да даде указания.

Стрептококи, ако има, лекарят ще ги види веднага при преглед, ако е добър. Има против тях едно хомеопатично на таблетки, много помага да не рецидивират.

# 29
  • София
Да не мислиш, че само жената има деца Simple Smile Жената идва за съвет - дава и се.
И моите деца боледуват и аз имам ученичка, но не може постоянно да си виси вкъщи. Ученето вкъщи вече съм го казала.
Лекарят на детето явно липсва щом дават е дошла във форум да пита какво да прави. В такъв случай се намира читав такъв и търси причината, а не лекува симптоматично.

Magenta2022
С какво ще ги види? С просто око ли? За това трябва да му дойде на акъла да пусне изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт