Сушилнята - Всякакви въпроси и отговори - Тема 29

• 2 397
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
Като отдавна живееща в Германия искам дебело да подчертая, че известната немска фирма се казва МИЕЛЕ. Не Миле. Идея си нямам откъде идва недоразумението с името й.

# 31
Е, а как се произнася viele Leute например? Като "фиеле" ли? C MIELE е същото - не е баш Миле, така е, ама не е и Миеле, а е нещо като Мийле.

https://www.youtube.com/watch?v=DFSLdSXoC_o

# 32
Марката е немска и се казва МИЕЛЕ. С ударение на първото Е. За марки и за имена важат други правила.

# 33
Марката е немска и се казва МИЕЛЕ. С ударение на първото Е. За марки и за имена важат други правила.

E, щом е така пиши на фирмата да си поправят рекламите и да не произнасят грешно Simple Smile

29 секунда, ако не ти се чака.

# 34
Това е Нидерландски, не немски. Виж си описанието - Miele Niderland

# 35
Веднъж, само първия път, се изкуших да пробвам програма Express, cupboard dry, защото бях пуснала половин пералня. Тогава си ги извадих доста влажни и си ги досуших на простора, за да не пускам пак. Днес например си пуснах цяла пералня, сушилнята беше на програма Cottons, cupboard dry, която е и една от малкото за 8кг пране. Следващия път мисля да рискувам с extra dry.

Предавам се!
Освен да се донастроят фините настройки, за друго не се сещам.
Никога съм нямала фал с програма Памук и същата степен на сушене, аз добавям и Шонен (щадящо).

А, и за още нещо се сещам — пробвай да пуснеш само центрофуга след края на програмата на пералнята. Отново на 1000 оборота. Така по-малко ще затормозяваш сушилнята.

# 36
Ако са пипани фините настройки е възможно да има нещо сгрешено.
При мен не се е налагало да ги пипам. Центрофугирам на 1400об.
На 800об дрехите са доста влажни и не е добре за сушилнята. Забелязала съм, че когато ММ пусне на центрофуга 1бр. работна дреха, тя излиза по- влажна, отколкото когато е била центрофугирана с повече дрехи на същите обороти. В този ред на мисли при непълна пералня е възможно дрехите реално да са по- влажни от нормалното за 800об.
И не на последно място - сушилнята не мачка. Мачка пералнята и затова преди да се сложат в сушилнята се разтърсват. Като ги слагате на простора на топка ли ги слагате?
И да, след сгъване се изпъват още повече, стига да не са пресушени.
Гладя само за много официални случаи веднъж на високосна както се казва.
Никога преди сушилнята не съм изваждала дрехите смачкани, така че пералнята не ми ги мачка със сигурност. В момента в който спре пералнята ги слагам в сушилнята дреха по дреха, както и ги изкарвам щом свърши сушилнята.

Благодаря на всички отзовали се, ще продължа да пробвам различно количество дрехи и програми. Днес се оплаках на познати, които наскоро си взеха Бош, които споделиха, че и при тях понякога са леко влажни и ги оставят на леглото за няколко часа, та явно нещо бъркаме.

# 37
Като отдавна живееща в Германия искам дебело да подчертая, че известната немска фирма се казва МИЕЛЕ. Не Миле. Идея си нямам откъде идва недоразумението с името й.
А защо не знаеш езика правилно? Недоразумението идва от самата теб.
Слушай:

# 38
Ха- ха...😂
Чувам [Мийеле], като ударението е на и и първото е потъва някъде.

# 39
Зависи. В клипа ще чуеш и по-късото произнасяне, но в никакъв случай не се произнася МиЕле, както тя ни поучава.
Ето малко за историята на фирмата (могат да се пуснат автоматино генерирани субтитри, за който не знае немски език) и произношението от друг човек:

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 19:17 от petiaivanov

# 40
Това е Нидерландски, не немски. Виж си описанието - Miele Niderland

Името е все същото. Просто това беше най-краткият клип и затова дадох него, без да обърна внимание. Но и в другите е същото.  Пък и ние нали спорим за в България Wink

# 41
Името следва да се произнася и пише еднакво без значение държавата и съответния език. Това е марка.

# 42
Ооо, не знаех че спорим за в България.

# 43
И как така не знаеш? В български форум обсъждаме български клиенти, а ти си помисли, че става дума за Нова Гвинея може би???

Да не говорим колко доказателства ти се дадоха, ама ти - "стрижено".
https://prit4ite.blogspot.com/2012/05/blog-post_04.html

# 44
Извинявам се на всички, чието спокойствие наруших. Аз просто назовах правилното произношение на марката. Кой запомнил запомнил. На останалите здраве пожелавам.

Общи условия

Активация на акаунт