Съпруги на военнослужещи - 35

• 4 924
  • 266
  •   2
Отговори
# 240
  • София
Гледате ли конкурса за Евровизия? Ние нали цял ден мързелуваме с внучката, та още не сме заспали и чакаме резултата. Или вече нищо не разбирам, но песните не са ми по вкуса. Гледам заради внучката.
Лека нощ!

# 241
Аз по принцип от 15 години телевизия не гледам, в последните три - хептен Grinning Кандидатите ни за Евровизия никога не са били конкурентноспособни (изключение Елица и Студжи и "Вода"). Обикновено печели нещо различно, уникално или политкоректно. Нашите са постни и обикновено копиращи предходния победител. Не следя какво става в момента, но вероятно Михаела или Дара  ще спечелят. И ще им лепнат някоя постна песен

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 23:39 от N-i-a

# 242
  • София
Дара спечели. Нямах фаворит и ние ги гледахме повеже сме у мама. Зависи какво ще и дадат да пее.
Мис Ю, ще ги видя тия Явори (нищо не ми говорят), Центръл Парк - първият (нещо вторият ми се губи къде беше) ни е заведението за по пантофи, и там сме откакто се помня за всичко, та ми се искаше друго, но ще видим, засега това си е.в списъка.
.
.
.
Хохо, утрото да е добро!!!
Никой не е писал среднощно и пак аз тук!!!
Честит ни нов месец!!! Ей го на 1/12 от тази година отлетя!!!

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 08:32 от magi_sveta

# 243
"Кафето е като Любовта, колкото по-търпелив си с него, толкова по-хубаво става..." Елиф Шафак
Добро утро!

Тази сутрин се събудих малко по-късно, към 8,00 ч. и едно такова мрачно, неприятно навън, но все пак е февруари, какво да искам от времето - зима си е. Нещо почнах много да се дразня на снимките с кафе, които са из нета - повечето вече са създадени си изкуствен интелект. Ами дразнещо си е - къде остава естественото, сътвореното от човека. Нали съм в тази сфера и виждам какво става - все повече генерирани изкуствено реклами, снимки и т.н. Много колеги ще загубят работата си. Аз още се крепя, но докога??? Вижте какви мрачни мисли в неделя сутрин, в унисон с времето.
Фло - дано е малкия дявол. Не знам какви са условията в Пирогов, казваш, че си почиваш, възползвай се. А за Евровизия и нашите представители - не го гледам, не го харесвам този конкурс, за Дара просто ще замълча възпитано. Гледах я като подгряваща на Роби Уилямс. Ами ..... не
Дунди, радвам се, че са ги изписали. Оченцето ще се оправи. А на твоя съпруг му пожелавам спокойствие.
Мис Ю, лоша работа, но за съжаление сме зависими от технологиите и то много. Скоро четох, че строители и ел. техници примерно ще вземат /дори някои вече наистина получават/ към 3000 евро и нагоре. Странно ми е да пиша евро, странно ми е да плащам с такива пари, да мисля в евро също ми е трудно, но от днес край - няма го левчето. Относно съседите - прочетох правилника за вътрешния ред - подлежат на глоба, но все пак чакам домоуправителя или неговия представител от входа да се задействат.
Ниа - много интересни предложения даваш Satisfied Дано успеете за Боровец.
Маги, аз като заведение в Пловдив, което си държи на качеството и обслужването от години признавам Йегерхоф - приятно е там и вътре и навън. Относно Пловдив - аз съм вече почти 5 години тук и става все по-зле. Какво направиха с този хубав град??? Навсякъде е кално и мръсно, градския транспорт го няма никакъв, за табла и спирки да не говоря - изобщо лоша работа. Дано се намери свестен управник и да се подобри положението. Ти сън не си спала да напишеш добро утро Laughing
Сети, почина ли си?
СГГ - чудесно е, че поддържаш темичката.
След този дълъг пост ви оставям - ще наготвя, ще се разкрася и ако остане време ще гледам нещо. Проекта не върви, слаб ми е лаптопа и ще трябва май на работа да го правя - ще остана след работно време, но това е положението.
Хубав, макар и мрачен ден и успешна седмица и месец.

# 244
  • София
Привет и от мен.
Изтърколи се януари, пристигна февруари. Малък сечко дано да се държи прилично.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, за съжаление и най-големите оптимисти не виждат нищо хубаво в заобикалящата ни среда. Вътрешно се бунтувам срещу еврото. А колко ни убеждаваха, че нищо няма да се промени. Ей тия, дето говореха това, ако ги пипна, ще ги удуша. Ежедневно пазарувам и виждам какво се случва. А в Пирогов си избрахме т.н. ВИП стая - сами сме, чисто и топло е, персоналът е много вежлив, имаме И-нет и ТВ - те са платени - всяко по 4 € за 24 часа. Имаме още хладилник, а в допълнение на парното и климатик. Не се налага. Трите нощувки са 180 €, без другите екстри. Казаха, че утре ще ни изпишат - толкова е по Каса. Детето се чувства добре, взеха кръв за пълна кръвна картина. Дано всичко да е наред.
НИА, напълно споделям написаното от теб. И аз от години не гледам ТВ. Само от време навреме.
ДУНДИ, мисля си за това, дето сподели, че раждането в частна болница е една шапка пари. Така на времето във Виена зет ми плати няколко хиляди €, та направига на детето акушерска пареза. Второто дете се роди в Общинската болница - живо и здраво, без пари. Grinning Според мен това е някаква мода да кажеш, че си родила в частна болница. Може и да не съм права. Същото мисля и за детските партита на малките деца - те нищо не разбират, но родителите да се покажат пред родата и приятелите.
Неспоменатите момичета ги гушкам. Телефонът ми звъни непрекъснато и давам отчет.

# 245
Добро утроо,

Гледах Евровизия миналата седмица, още тогава ми стана ясно, че Дара ще изберат. Снощи не съм гледала.
Дафиново листенце, както казваш за времето, така е, но така и да си остане, макар че утре сутрин май ще ни посрещне и със сняг...при мама вече вали силно, трупа си, та очакваме го и тук следобяд.
Магии, за Йегерхоф изключих, но да, той е много добър вариант също.
Близка приятелка ходили в Асадо, каза натъпкано с маси, за да идеш до тоалетна трябва да вдигнеш минимум 10 човека, защото няма от къде да минеш. Много хора, много глъчка. Иначе детските кътове си ги бивало, за всякакви възрасти имало.
Фло, как сте тази сутрин? Какво казват лекарите? ❤️
Ниа, как са децата? Слушат ли момците?
Какво става с градината, кога е при вас кандидатстването?
Ние тази година чакаме отварянето на системата за 1-ви клас, ще имаме есенни вълнения. Сигурно майчините вълнение по това време са повече отколкото на първолаците, ама все пак.
Вчера наготвих след работа, днес ще е ден за подготовка за седмицата и повече почивка.
Хубава Неделя!
П.С. Фло ме е изпреварила, сега ще изчетааа 🌞

# 246
  • София
А сега, понеже по цял ден нищо не правя, ето какво намерих. Адресирам го към всички, на които нищо не им се прави. Особено подходящо четиво за неделния ден. Възползвайте се. Ако можете - приложете съветите. Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:
НИЩОПРАВЕНЕ
Живеем в свят, в който да си много зает е повод за гордост. Свят, в който всичко се случва на висока скорост, а тишината и бездействието често се считат за лукс. Телефонът звъни, имейлите не спират, а календарът ни е пълен със задачи. Да не правиш нищо се възприема като грях – сякаш губиш от времето си, от живота си. Има ли нещо, което можем да направим, за да се измъкнем поне за миг от капана на този луд свят, който сами сме създали? Да, има. И то е ДА НЕ ПРАВИМ НИЩО! Защо не трябва да работим прекалено много? Мозъкът не е създаден за постоянна активност. Когато му даваме време да си почине, той не спира – просто преминава в друг режим на работа. В тези мигове на покой се активира така наречената „мрежа по подразбиране“ (DMN) – невронна система, която работи, когато не сме съсредоточени върху конкретна задача. Тогава умът ни сортира информацията, подрежда преживяното и създава нови връзки. Неслучайно най-добрите идеи ни идват под душа, по време на разходка или докато гледаме в нищото. Това е моментът, в който мозъкът ни „разпуска“, а подсъзнанието ни свързва точки, за чието съществуване дори не сме подозирали.Но вместо да се отпуснем и да оставим мозъка си свободно да скита, ние скролваме. Разглеждаме маратонки. Отговаряме на имейли посред нощ. И се чудим защо се чувстваме изтощени...Ако бездействието плаши - много от нас се страхуват да спрат. Свикнали сме да измерваме стойността си чрез резултати и натоварен график. Но истината е, че без пауза изтощението е неизбежно. Постоянното действие изчерпва креативността,влошава концентрацията и ни отдалечава от самите себе си.Почивката не е мързел. Тя е форма на уважение към ума и тялото. Когато си позволим да не правим нищо, ние не се отказваме от живота – просто му даваме пространство да се подреди.Мозъкът има нужда от почивка. В днешно време сме постоянно бомбардирани с информация 24/7 и ако към това добавим всички останали неща, които трябва да правим като работа, пазаруване, поддържане на връзки с приятели, тогава е ясно, че в един момент ще ни е нужна психическа почивка. Ако се замислим, дори когато седим и „не правим нищо“, гледайки телефона си, ние все пак проверяваме банковата си сметка,четем имейли, актуализираме статусите  и други подобни. Това не е „неправене на нищо“, нали? Истината е, че ние постоянно сме „включени“. На практика не можем да се откъснем от необходимостта да правим избори или да вземаме решения за неща, колкото и дребни да са те. И това носи своите последствия. Чували ли сте за умората от решения? Вземането на стотици решения и преценки през целия ден ни изтощава и обърква способността ни да мислим адекватно. Но вместо да натоварваме мозъка си до степен, в която вече не може да функционира нормално, трябва да се научим как да му осигурим малко почивка.Как изглежда съзнателното „нищоправене“?
Да не правим нищо не означава да лежим безцелно. Това е осъзнато присъствие без цел и натиск. 1.Може да е разходка без слушалки.2.Чаша кафе,  без телефон в ръка. 3.Пет минути, в които просто наблюдаваме движението на сенките по стената.
4.Микропаузи през деня, в които дишаме бавно със затворени очи и позволяваме на мислите си да се успокоят. 5.Тишина в неделя. 6.Един час без екрани, музика, думи – само ние и собствените ни усещания. 7.Ленива сутрин. Не скачайте от леглото веднага. Усетете топлината на завивката, вслушайте се в звуците на света, който се събужда. Без да бързаме, без да мислим какво следва. И точно тогава, в този покой, започваме да чуваме себе си. Без вина. Ако си позволим да не правим нищо, не трябва да се обвиняваме. Това е акт на грижа за себе си, а не слабост.И накрая, отправям ви едно малко предизвикателство: Позволете си да не правите нищо. Без списъци със задачи, без телефон. Седнете на пейка в парка, легнете вкъщи и се вгледайте в тавана, оставете мислите си да се реят. Ще се изненадате на какво е способен мозъкът ви, когато най-накрая му позволите да си почине.

# 247
  • София
Хайде пак по обедно да се включа, току виж сте ме забравили. Аз най-хубаво нищоправя у мама - и да искам да правя нещо - не ми дава. С Малечка купихме татлии на една колежка, от другия край на града.  После жълти хризантеми и отидохме до другия край до татко. Вали сняг, измокрихме се, но приключенствахме. На мама не казахме, че нямаше да ни пусне... ще се чуди в средващите дни на жълтите цветя, а може и да се досети.
Разместихме мялко дърва да моженда ползва най-старите, зарязахме една лозичка - да не нарушаваме традицията и сега полегнахме да нищоправим. Довечера отпътуваме с тудуф-тудуф към софийско.
Сети, на какви уроци ходи детето?
Дунди, каката родих в държавна болница, ама с частна уговорка. Ами като има нещо да се обърка-обърква се. Стояхме тогава 10 дни. После за второ и трето издание и дума на нямаое да е частно - изпадах в ужас, че може да ме изпишат и детето да остане. Но всичко е добре, когато свършва добре.
Благодаря за Йегерхофа! Ще го нагледам - харесвам го от преди, но го бях забравила...
Днес се навършват 13 години откакто станахме софиянци... кога изтече това време?

# 248
Темата за болниците е много комплексна. От десет години обикалям гинекологични клиники. Операции, терапии.  Децата са плод на репродуктивната медицина. Абе имам много какво да кажа...
Избрах ражданията ми да са в Майчин дом с конкретен лекар. Първият път бях в безплатна стая. Втория във вип.
Жалко е, че в държавна болница трябва да си плащаш за някакво минимално отношение. А още по-жалкото в частните е, че въпреки че си плащаш не го получаваш.
Иначе момчетата са добре, слушат. Като цяло са кротки деца.

# 249
Привет от мен! Вчера следобедната ми дрямка беше заместена от пиене на вино с компания. Но за сметка на това днес сутринта поспах до 10:40 ч.
Детето водя на уроци по математика, че започна да получава тройки и четворки. В четвърти клас! Не мога да го проумея. Аз нямам нерви да се упражнявам с него, правя го,  но то са едни уговорки, ужас, но много често си изпускам нервите и ученето заедно завършва със скарване и лошо настроение баш в уикенда. Сега пак не е идеално, преди да тръгнем за урок се почва - щяло да му отиде целия ден, госпожата нищо не му обяснявала, нямало смисъл от уроците, можело ли да не ходи, децата го чакали да играят и тн.
Маги, пиши ми за какичката зъболекарка, май беше писала, че ходите и през уикенда? Това би ми било много удобно.
Аз Евровизия не гледах, само миналата седмица съвсем малко. Мисля се знаеше, че ще е Дара. Днес във фейсбук ми попадна снимка и пост за гласовете и пишеше: Как се “печели” Евровизия в България?
Със source код. Такива ще са и изборите.

БНТ е направила гласуване където зрителите са декорация.

Как работи:
1. Журито може да даде до 25 точки.
2. Зрителите дават само 8 точки (за първо място).
3. Съотношение: 76% жури vs 24% зрители.

Проблемът: В официалния регламент (https://bnt.bg/f/news/o/343/0663c0d877d986cd2defab5f1439b508.doc) никъде НЕ пише това съотношение ясно.

Хората гласуват мислейки че техният глас е важен, но в реалността:
1. Мона печели зрителския вот с почти двоен брой гласове.
2. Но губи, защото журито решава 76% от резултата.
3. Публичният вот е просто за show.

Казано директно: Това не е "избор на народа" - това е театър където журито вече е решило кой ще спечели, а зрителите са поканени да се правят че участват. Математически невъзможно зрителският вот да промени нещо освен ако журито не е почти разделено 50/50.
И така.
Пожелавам ви спокойна вечер и успешна седмица! При нас не спира да вали сняг, дано утре поне пътищата са разчистени и да стигнем безпроблемно до работните си места.

# 250
  • Пловдив
Голяма киша при нас. Утре сигурно ще е пързалка.
Ходихме да видим бебка. Коремчето я боли, свива крачета, после се опъва като лък и плаче. Уж било рано за колики, ама се свива.  И е толкова мъничка. Моята девойка беше по-голяма и много спокойна. Тази госпожица е по-малка от кукла.
Утре си имам шофьор. Друго си е до мен да е дядо пенсионер.😂
Фло, утре това нищоправене вероятно вече ще ти омръзне, доколкото те познавам. Хайде, утре да се прибирате.
Приятна вечер на всички.

# 251
Пловдивска зима:

Аз също реших да не шофирам утре, ще се комбинирам с колежка от квартала и ще отидем с такси заедно. Предпочитам да ми е спокойно. На работа спираме във вътрешна улица, повечето пъти не е почистена добре и не ми се рискува. Бях решила да опростя един ден на дребосъчка утре, но за нейн "късмет" викнаха татко й наряд днес и утре няма кой да я гледа от 7.30 до 10, докато той си дойде, тааа ще ходи до обяд, обещах й той да я вземе  рано.
Отивам да си приготвя нещо за обяд за утре и ще се хоризонтираме рано тази вечер.

Лека нощ, спокойно дано е утре по пътищата.

# 252
  • София
Да ви нагледам преди лека нощ, че от утре няма така волно да се рея из интернетските простори. След като ми отмина тревогата за детето, приех престоя като почивка. Никак не е лошо.
Утре да ни изпишат и ще се приберем с такси. Колите са паркирани на хубави места и не ми се иска да ги мести Ромео, че после ще е зор да им намерим места.
ДУНДИ, милото детенце. Ще мине това, после ще тръгнат зъбките, после друго и друго и ще дойде момент таткото да си купи оръжие да охранява принцесата...Така растат децата, а покрай техния растеж ни побеляват главите...
СЕТИ_БЕТИ, за съжаление всичко е стъкмистика. За мен една песен е хубава, когато мога да я запея, думите да са смислени, мелодията да е вълнуваща. Тези новите мяукат като мокри и гладни котета!... Не ми харесват и това си е!
НИА, да са живи и здрави юначетата. Много по-лесно се гледат кротки деца, А ако не са и злояди, още по-добре! Grinning
МАГИ, звънях ти преди няколко дни, търсех преподавателка по химия за кандидатстудентска подготовка. Намерихме, вдъхна ми доверие професорката. От други ден започват. Желанието на внучката е голямо! Дано успее.
МИС Ю, СГГ,  МЪНИЧЕ, ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, ЛУННО ЦВЕТЕ, РАДИНКА  и изброените, гушкам ви и спокойна нощ.

# 253
Привет, момичета!

Малък Сечко

Що за хала
завилняла —
вятър, дъжд и сняг!
Вей, завява,
заслепява
ни очите чак!

Малък Сечко,
Сечко-Бечко,
стига се люти!
Не върлувай,
не бушувай —
спри гнева си ти!

Духаш, чукаш
и се пукаш
ала пролетта
пак ще блесне
посред песни,
радост и цветя!

Гео Милев

# 254
  • София
И аз да намина и вечерно вече от влака за София.
Помръзнахме на гарата в Стамболийски малко заради закъснение, но всичко е наред.
Дунди, рано-рано колко да е рано. Нашата първа госпоИца имаше два зъба на 88 дни... и пищеше като змей, а аз мислих, че са колики. Здравичка да е, пък естествените болежки ще идват и отминават.
Сети, и аз заради "лош успех" спрях Малечка от занималня. Засега се боря сама, вървим с миши стъпки, но съм отчаяна. Зъболекарката ни е Деница Дечева, клиншката е на Бигла 50 в Лозенец. Виж я в Супердок.
Фло, нашата госпожа по химия е малко (за благозвучие) странна. Понахоква ги децата, грубичка е и води само онлайн. Води уроци в 11 и 12 клас, като записва след април обичайно и започва от октомври. Прави нещо като входящ тест и пренасочва деца и към колежка. На гаджето отказа, защото се обадила рано, а после докато потвърдят било вече късно, но я препрати другаде с уговорка да я вземе в 12 клас, но детето не опита втори път при нея - харесаха се с другата госпожа. С моята щерка се разбираха, но тя е серт, други три деца сме пратили (едното семейство са ни обидени, защото тормозила детето, та не смея да я препоръчвам нашироко).
О, да се похваля, днес и една лозичка в двора зарязах.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 21:59 от magi_sveta

Общи условия

Активация на акаунт