Съпруги на военнослужещи - 35

• 5 229
  • 283
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Баба шарка обича топличко и сладичко.
Когато кака Дзвер пипна варицела, трябваше да я мажа с ментолов спирт и едно прахче/пудра някаква/, което ми забъркаха в аптека.
Но тя имаше сигурно 10 пъпки.
Спокойна нощ от мен.

# 271
И аз съм чувала това с виното. Наскоро ЛЛ го каза на едно приятелско дете. Ако е до два дни от първите пъпки може и ваксина да се сложи - по-леко се карало и превантирало появата на херпес зостер на по-късно години. Като мехлем - Осмофорс  помогна на приятелчето (успокоявало много).  Да минава леко!

# 272
Мис Ю, леко да отминава.
Зимно стайно цвете ...

Лека и сладки!

# 273
Мис Ю да минава бързо! Мойте диваци я изкараха много леко,без Т и без мн пъпки на тях това с виното не помогна. Аз я залепих на стари години от каката,но като цяло и при мен мина добре. Не ние сърбяло никога. Мажех с фенистил и спирт само. В моя край се меси содена питка и се маже обилно с мед,слага се до леглото на болния да преспи и на другия ден се хвърля на чужд синур. Да си ходи баба шарка блага и медена.

# 274
"Единственото реално нещо е настоящият момент. Не го пропускай, защото в него е животът."
Добро утро ☕️🤍❄

# 275
  • София
Закъснях за кафето на МИС Ю, но преди малко пих липов чай. Много го харесва.
Внучката вече е добре, яко изгладняла. Снощи как се е радвала на пържено яйце и препечена филийка - царска вечеря според нея.
И на мен ми омръзна почивката, та днес готвя.
Това е при нас.
СГГ, това твое цвете ли е?
Желая ви усмихнат ден!

# 276
Привет!
Flo 51, мое е цветето. Радвам се, че детенце е добре.
Мис Ю, как сте?

# 277
Ехааа. Уникално е коледнечето. Азимам едно наследство от баба, но последните 4 години не е цъфтяло. Не знам защо. А преди беше все отрупано с цвят

# 278
# 279
  • София
Привет, прекрасни!
МИС Щ, как я карате? Изрина ли се госпожицата? Ако много я сърби мажи с ментолов спирт. Впроче, сигурно вече си получила не един съвет.
НИА, аз пък бях подарила на мама една азалия. Всяка година се отрупваше в цвят. Когато мама почина, цветето не цъфтя. След това го взех у дома. Отново не цъфна. Къде ли не го слагах, как ли не се грижих за него - не и не. Тихичко залиня и накрая изсъхна... За пръв и последен път плаках за цвете, като за близък човек... Сякаш и то разбра, че мама я няма...И се отказа да дава цвят. Отдавна не бях се сещала за тази история. Cry
И аз да ви кажа лека нощ, докато СГГ не е загасила ламБите. Аз тази нощ май няма да спя. Имам още доста работа по документите за Касата. "Почивката" в Пирогов ми обърка сметките. ДУНДИ ме успокои, че плановете са за това, за да се объркват.
Да заменим сладките сънища с приятни. Hug

# 280
Фло, като цяло растенията "усещат".
Преди да почине бабата на сър ни заръча да вземем една саксия мушката, едно като минзухар и коледнечето. Първата Коледа то цъфна в къщи (тя беше жива) и след това престана. Мушкатата си изсъхнаха, но от саксията им изникнаха петунии (тези стария сорт бели и много ароматни. Женицата имаше такива такива в други саксии). Вече четвърто лято си изникват там Simple Smile "Минзухарът" също си цафти.
Иначе моят бивш партньор почина преди много години. С него имахме две мини орхидеи, които ни ги подариха на сватби. Него хич го нямаше по гледането на цветя... Та тези двете стояха на хладилника в един ъгъл. Отрупваха се в цвят, искали са ни съвети как ги гледаме. Седмица преди да получи инсулта двете цветя сякаш ги заляха с вряла вода... Спаружиха се и изсъхнаха. От тогава са ми подарявали по празници орхидеи и никога не са оцелявали. Странно нещо е енергията...

# 281
  • Пловдив
Добро дъждовно утро от мен.
Като заговорихте да китки, аз съм пример за човек, който не гледа цветя. А от няколко години и да искам, не става. Котката ги унищожава. Но пък в офиса имам две саксии, които не се предават. Драцена и каланхое. Поливам ги само с вода от кафемашината. Каланхоето е купувано от Кауфланд и ми е подарено на един 8 март преди не помня вече колко години. Аз се опитвам да го уморя, то не се дава. В момента цъфти, та се къса. Вместо кафе, ви показвам малко зимна красота. Прекрасен ден на всички.

# 282
  • София
Добро утро ли е или добър ден? Легнах след като приключих с документацията - малко преди първи петли. Още ми се спи. Ще се опитам да поспя още малко. После ще ви чета.

# 283
Добър деен,
И аз като Дунди с цветя ме няма... Ама нямам и желание.
Радвам им се от далеч, купувам си рязан цвят за настроение, наскоро си взех за работа едни розички, така хубаво ми украсиха бюрото.
Детето е добре, няма температура, има малко пъпки, сякаш още не са избили хубаво, уж 4-тия ден бил най -критичния, утре ни се пада, ще видим, за сега е добре.
Днес ще ми е ден за готвене, пожела палачинки за закуска, после мусака, солен кекс, обмислям и една памук погача, ама ще меся в хлебопекарната, да видим ще стане ли... Вали пороен дъжд тук, няма да излизаме, само ще ядем и готвим 😂😂😂
Розите ми и от мен за настроение! ❤️ Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт