Съпруги на военнослужещи - 35

• 5 650
  • 306
  •   2
Отговори
# 300
  • София
Хайде да се запиша нощна - Краков бил топ, мега, хипер, ултра як. Какта броди из врачанския балкан и много не се обажда, а малечка е с температура... купонът е на макс като за късна доба.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 23:25 от magi_sveta

# 301
Потвърждавам - Краков е топ! Да посети и Гданск. Има едно уникално депо за изоставени локомотиви. Преди 10 години беше достъпно.

# 302
Добро утро, то добър ден, докато вляза...
На болните бързо оздравяване!
Дано минава леко!
Тази сутрин сервираме чайче в блокчето. С медец и топличко за гърлото!

При нас положението е добре, на етап завяхване е. Аз от утре съм на работа, мама ми каза, че съм я карала, но все пак в Петък реших да си направя тест в лаборатория, та чакам резултата утре следобяд, да не вземе да се окаже, че ще си почивам още време... Ще видим утре вечер! 🧐
Лек неделен ден ви пожелавам! 🍀

# 303
  • София
Привет, прекрасни!
МИС Ю, чай с медец е чудесно. Щом така си решила, така да бъде. Тенк ю! HugРадвам се, че леко преминахте през баба Шарка.
НИА, харесвам твоите постове. Звучиш ми много миличко. В същото време и с нотка на хумор. Hug Как са юначетата днес?
МАГИ, моята голяма внучка се беше наумила с още 2 съученички да вървят до Краков през лятото, но майка й не се съгласи. Аз също не бях съгласна, но запазих спокойствие и не взех участие в дебатите.
За закуска поглезих деди и внучките с палачинка. Сега малко почивка и отивам да се правя на красива - канени сме на обяд при наши военни приятели.
На вън е слъчево и това ме прави по-заредена и оптимистична. Усмихвайте се. На себе си, на хората около вас, на целия свят! Ще усетите, че денят ухае на щастие...Heart

# 304
Добре сме. С Тошко нямаме вече почти нищо. Стоянчо изказва секрет и от време на време кашля доста лошо, но е по-добре.

Като мине случката гледам да гледам от веселата страна. Спомени трупам...
Историята ни с тая бактерия пак "драма" беше. В четвъртък ми върнаха Стоянчо от ясла - много кашля и ходихме при ЛЛ. Та пуска му той носен секрет и на останалите покрай него. Написа на Стоянчо една рецепта с някакви капки Орпикс. Ако има нещо да капем. В събота излиза резултата.
С децата сме с тая бактерийка. Ако четеш в нета за нея, положението е - всички ще умрем.
Пиша чинно на лл. Нормално в почивен ден ще имам да чакам... Още чакам.
По антибиограма на всеки чувствителна към различен антибиотик. Викам дай да видим тези капки. Благодарение на chatgpt констатирам, че тея капки са към подходящ вид антибиотик за Стоянчо. Супер. Отивам в кварталната аптека. Младежът ми вика - няма такива капки. Е как няма, бе младеж, виж в нета има... Гледа ме като тапир - аз не съм ги чувал. Е добре де, виж, братът казва - ципрофлоксацин е това. Дай ми такива. А не, аз тъй не мога да заменям... Мигам, гледам. Та си взех рецептата и айде на денонощната аптека на майната. Дадоха ми капките. Показвам антибиограмите. Викам за Тоше да ми дадат нещо (все пак няма годинка та малко ми е притеснено). А антибиотик без рецепта не можело.
Отивам аз в поликлиниката при дежурния им да ми напише някаква рецепта. С моя късмет попадам на един елемент (дето в денонощната аптека не му изпълняват рецептите, ако са за деца, че са пълни мазало...). Ама отишла съм, казвам За какво, пише ми рецепта. Връщам се в аптеката - мацката вика, ама то има такъв антибиотик, ама е само за болнични нужди. А той Пешката е писал рецепта... Абе ще ви дам един Моксифлоксан на моя отговорност... На моменти и ам чувството, че в някаква паралелна вселена живея.

# 305
Здравейте, минавам само набързо. Не успях да сервирам кафе, че вчера рано сутринта отлетях за Софето и чак сега мога да пиша. Децата все кашлят, сополи и т.н. Абе...
Честито на всички празнували - здрави да сте и усмихнати.
Сети, и аз имам билети за този фестивал. За хотел не мога да кажа, ако решиш, може да ми гостуваш.
Ще помоля за палчета утре и във вторник. После ще обяснявам.
Това е, прегръдки, ще чета друг път по-задълбочено.

# 306
  • София
Прибрахме се от гостуването. Беше един дъъълъг обед. Домакинята се беше не постарала, а престарала. Ядки, разни разядки - кьопоолу, домашна лютеничка, картофена салата, червено цвекло, настъргано, кисело зеле, сурова туршия, желиран телешки език, свинско със зеле, пържоли с гъбен сос и за десерт - приятен сладкиш с масло, кокосови стърготини, маслени бисквити и какао. И всичко беше много вкусно. Гледахме сватбения им албум. Същия като нашия - едно към едно. Само героите други. Тази година и те като нас ще празнуват златна сватба - живи и здрави да сме. Добри приятели са ни - вече от половин век. Запознахме се, когато момчетата ни, тогава лейтенанти, започнаха служба в едно поделение. А колко спомени имаме...Заработили сме си ги през годините.
Сега почивка. Ще си прегледам лекцията за утре.
На болничките пожелавам бързо да оздравяват -  юначетата на НИА,  госпожиците на МАГИ  и МИС Ю.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, имаш моите стиснати палчета за утре и другиден. После се обади, че ще те мисля. Hug
МИС Ю, изненада ли с нещо Мистър Ю за вашия празник? А направихте ли мартеничките и картичките?
МАГИ, овладя ли Т на Малечка?
СЕТИ_БЕТИ, помниш ли в колко часа беше репортажа за студентите в късна зряла възраст? Ако си спомняш пиши, че да мога да го гледам. Интересно ми е.
СГГ, днес похапнахме жълти палачинки. Stuck Out Tongue Winking Eye
На отсъстващите - неизвинено отсъствие. Даже няма прегръдка за тях. Фръцнах се и заминах...Grinning

Общи условия

Активация на акаунт