Професия учител - 24

• 8 641
  • 98
  •   2
Отговори
# 90
  • При елфите ...
Ако не сте го видяли...

Скрит текст:

# 91
Това какво точно е?

# 92
  • При елфите ...
Това е част от анекса към КТД от 20.01.2026г.

Скрит текст:

# 93
  • Sofia
Сега виждам съобщение от нашия синдикален лидер във връзка с анекса:
... Вчера бе подписан Анекс към КТД, в който се предвижда увеличение с 5% на основните работни заплати на педагогическите специалисти, считано от 1 януари 2026 г.
Освен ръста на основните възнаграждения, анексът гарантира и 5% увеличение на редица допълнителни плащания. Между тях са средствата за представително облекло, за ПКС, за класно ръководство и др.
Очаква се и друго увеличение , но като се приеме държавният бюджет...

Нещо ми се върти в ума, че преди години за школа имаше изискване ръководителят да има педагогическо образвание. Проверете!

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 05:12 от aniK

# 94
Колеги, идвам с въпрос. В болничен съм до 19.02 включително, а на 28.02 излиза. В 45 дневен болничен преди термин. Между двата болнични имам промеждутък, работните дни са 6. Имам ли право на отпуск имам за миналата година 7 дни останал отпуск. Не ми се влиза в болницата отново за да издадат болничен.

# 95
Злодеида, според мен, да.
Дори ако има назначен заместник на твое място, ще е по-лесно административно.

Живи и здрави мама и бебче на финала!

# 96
Колеги, имам нужда от вашата помощ. Може ли някой да ми помогне с промяната на чл. 19, ал. 3 от Наредба 11 за оценяването, която гласи: (3) Контролните и класните работи се съхраняват от учителя до края на учебната година. Знам, че е отменена или променена, но не знам къде да намеря промяната.                                                                                               Има ли други промени във въпросния чл. 19" ?
В  Наредбата от 2016 г. е :
Чл. 19. (1) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и
се връщат на учениците за запознаване с резултатите.
(2) Оценяващият анализира и обобщава резултатите от контролните и класните работи, като в
срок до две седмици след провеждането им уведомява учениците за направените изводи.
(3) Контролните и класните работи се съхраняват от учителя до края на учебната година.
Благодаря на всички отзовали се!

# 97
  • Пловдив
Наредбата в Лекс с актуализацията от миналата есен
https://lex.bg/en/laws/ldoc/2136905302

# 98
  • Майничка
Алинея 3 на чл.19 отпадна още през учебна 2018-2019.

Общи условия

Активация на акаунт