Следваща стъпка?

• 12 535
  • 382
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
За мен няма значение причината, а това, до което тя води.

П.п. Имам близка приятелка, лекар. Нито ученето, нито стажа, нито специализацията, нито безумното работно време и натоварване я спряха да се омъжи и да отгледа дете. Със сигурност и другите причини не са достатъчни. Този просто не иска да се обвърже. С нея.

# 106
Аз не знам за случай, в който жена е чакала “да стане готов” и той вярно станал готов и сам предложил брак, дом, дете и прочее от базисния пакет

# 107
Легендите говорят, че мъжът просто трябва да срещне Правилната. Ама някак така са разказани тези легенди, че настоящата излиза виновна, че не е правилна, не се старае достатъчно, крива е, истерична е, и затова не е възнаградена с брак и дете.

# 108
За мен няма значение причината, а това, до което тя води.

П.п. Имам близка приятелка, лекар. Нито ученето, нито стажа, нито специализацията, нито безумното работно време и натоварване я спряха да се омъжи и да отгледа дете. Със сигурност и другите причини не са достатъчни. Този просто не иска да се обвърже. С нея.
Когато човек няма желание, причини и спънки винаги си намира.

# 109
За нея той не е правилният за МОМЕНТА, както и тя не е за него.
Сами по себе си вероятно са чудесни хора.

# 110
Момичета,имайте малко себеуважение.Оставете тези мъже да стигат до вас,да ви печелят и борят за вас.Стига сте ги гледали тези мъже като неоправни деца,за които трябва да се погрижите,иначе нямало да се справят миличките...себеуважение,дами!Бъдете прекрасни и загадъчни.Ако някой ви обича,няма да има нужда да го молите,чистите,смятайки че ще ви обикнат повече...не.

# 111
  • София /Абсурдистан
Той просто не си пада по авторката. Така му е удобно. Ако искаше точно нея, знаете ли кога ще каже нещо за неангажираща връзка? Тамън никога.

# 112
Попринцип е многооо странно да живеят заедно, а той да й говори за “неангажираща” връзка???

# 113
Нали
Живее си у тях и пърха с мигли скромно, като тя му подаде подарък за 1000 лева. Много приятно, хем неангажиращо, хем комфортно.

# 114
  • Out of the Mix
Тъга,

Жал ми стана за теб.

Първо, поведението ти би било прекрасно, но към мъж, който те обича истински, декларира го всеки ден, държи те за ръка всеки ден, всеки ден правите любов, всичко се случва с лекота, грижи се за теб, отменя те и т.н.

Не може да си такава майка орлица към някакъв, който ти отбива номера, кара през просото, мотае те, нямате яснота накъде вървите.

Вкарвала си се в излишно скъпи разходи с мъж, с който не сте семейство, нямате поколение, нямате брак.

Насила не стават нещата.

Мен други неща ме вълнуват да те питам.
За тази 1 г., която е доста време, запознали ли сте се с родителите, приятели, излизате ли, знаят ли всички за вас, за да има "ясно очакване" към Wear Ring от твоя страна?

Бъди сигурна, че и много мъже са в подобна ситуация - искрено харесват, обичат и са влюбени в една жена чисто и от сърце, но тя само ги мотае, върти, и дори в един момент, когато "уж" всичко е изговорено, ясно, всеки е наясно какво иска, заедно са и т.н., отново може всичко да се изпари с щракване на пръст поради една или друга причина, бръмбари в главата, сметки, загуба на интерес.

В началото, първите месец, два не е ли имало някакви червени лампи, за да видиш, че това не е човекът за теб?

Също допълвам, че дори всичко да е идеално и изговорено, дори вече с брака, детето, ипотеките и т.н., всеки един момент единият може да поиска да се "освободи от товара", ангажимента, няма никаква гаранция.

Съхраняването на отношенията и условната дългосрочност са несигурни и по-скоро късмет.

Колкото и да си осъзнат и да "контролираш" чувства и емоции, по всяко време може да се появи някой, който да ти обърне всичко, дори да те изманипулира, че всичко е ок, да се заблудиш уж любов, уж взаимност, а реално няма нищо и е само в твоята глава.

Освободи се и се огледай, много си млада все още, ще намериш по-добра партия.

Имай предвид, че хората са пълни и с всякакви предрасъдъци и са много объркани, с тежък емоционален багаж, обремененост, наслагване на "модели" от родители, соц.мрежи и т.н., копират, гледат в чужди паници, сравняват.

Взаимната и чистата любов в момента е рядкост, почти всичко е интерес, дори на пръв поглед двойка да изглеждат един за друг пред околните.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 22:12 от Revoker

# 115
Нали
Живее си у тях и пърха с мигли скромно, като тя му подаде подарък за 1000 лева. Много приятно, хем неангажиращо, хем комфортно.

Точно. Мъж на място няма да приеме това. Някой ще каже приказката за зелника, ама и тоя е един....

# 116
Не схванах. Жената иска пръстен, бебета, пръстен + бебета или просто да ѝ се каже, че са гаджета официално след 1 година? Какви са тия стъпки в една връзка?

Скромното ми мнение на мъж, който още не е направил тая прословута следваща крачка след 8 години - няма и да я направи в скоро време. Търси си друг човек.

Не мисля и, че е много ок да чакаш на мъж подаряващ "не се сърди човече" на зряла жена, де.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 22:59 от duhduh

# 117
 Да дам и моите 5 евроцента по темата.  Днешните мъже на възраст под 30 г. не са готови за брак - фокусират се върху кариера, увеличаване  на доходи, пътувания. В обкръжението ми има доста млади двойки - 27-28 годишни, които съжителстват от дълго време, но никой от младежите не е тръгнал да предлага брак на половинката си, а за деца считат, че им е прекалено рано. Времената и нравите са различни. Един колега от Полша преди време беше споделил, че правителството им обмисля връщането на ергенския данък, както беше през соца, за да се стимулират младите хора да сключват брак.
Ако авторката вече мисли за брак и деца, е добре да се ориентира към по-голям мъж /не, че има гаранция, че той ще й предложи брак/. Не видях да е посочила на колко години е настоящият й приятел, но от написаното от нея, имам усещането, че няма скоро да е готов за следващата стъпка, а и е нереалистично някой да очаква предложение за брак след едногодишна връзка.
Е, родителите ми са се оженили само месец след като се запознали, но пак повтарям, че времената са други.

# 118
А с какво кариерата и пътуванията пречи на мъжа точно да отиде да подпише? Тя кариерата и до пенсия ще я има и все ще има да надгражда. Децата обикновено спират кариерата на жената.

# 119
Не разбирам какво е това желание за брак с човек, дето отсега не харесвам. Чак пък ще го и питам, та да му вдигам егото на фактор, от когото завися. И след като с няколко евфемизма ме е пратил в девета глуха, ще му се чудя още?! Бракът не е еднократен акт, а път, какъв е този мерак да го вървите с неподходящ спътник?
Багажчето, вратата и кой от къде е.

Общи условия

Активация на акаунт