Следваща стъпка?

• 12 541
  • 382
  •   1
Отговори
# 240
  • SF
Тия с многото пари имат поне една читава секретарка, която избира наистина хубави подаръци.
Тук случаят не е такъв и господинът не е питал никого, минал през супермаркета и взел там нещо, това е липса на култура, освен на отношение към нея. Тия с даването на пари, дори не са толкова зле, из темите за подаръци се оказа, че всички се радват на пари.

Точно това казвах - не може да се обобщава и всичко да е така, както е при един наш познат. Нямат всички по една ЧИТАВА секретарка. Може да е глупава секретарката, може да е шофьор, може да не е престижен бизнесмен, а имотите да са от наследство или от бонуси в айти компания с 1000 служители, където не може да ангажираш читавата секретарка. Знаеш ли колко варианта има на предпоставки за охолен живот? Аз не знам.
Но да, питат читави сестри, майки, секретарки,  просто ги пращат купуват някоя непотребна скъпотия "избери нещо по твой вкус, тя ще се радва!" Но жестът е важен, нали!
Тук случаят може да е такъв, може да не е такъв, ние не знаем. И авторката може да не знае.
Какво да купя, какво да купя... - Ми моята иска настолна игра, за да играем вечер. И тя ще ми подари нещо такова.
И ето ти настолна игра и за нашето момиче! То пък, се оказва, че има повече нужда от чанта или готин сак и екип за йога... И така...

# 241
Аз нямам идея какъв е подаръка, но според мен за авторката е безполезен, защото тя с широко отворени очи е очаквала пръстен. И всичко друго е маловажно за нея.

# 242
  • София
Права си, Esmee, но авторката цитира подаръците като илюстрация на отношението му към нея. Минал през супера, взел торта и като се прибрал хапнал и си легнал, това на рождения и ден. И нищо да не беше взел можеше да покаже отношение, внимание. Явно като цяло са така нещата.

# 243
  • Варна
На всичко отгоре да натяква/изтъква как се е грижил за нея, докато е била болна... Това ми е толкова долно, че няма накъде повече.

# 244
А непременно ли всичко е загубено време? Не е ли добре да се усетиш навреме, че нещата не вървят и не ти харесват? Из форума сме чели сходни истории, само че "загубените" години са били 5, 7 или 10.

Аз нямам личен опит, понеже като млада и 5 години гаджета не ми е хрумвало да се женя, обаче така се случи накрая. За 1 година връзка с някой да се окаже, че сте се разминали никак не ми се струва чак пък такава загуба. Хубавите преживявания първата година трябва да компенсират Simple Smile

# 245
  • SF
Ми на никой влюбен няма да му стане хубаво от това.
Но понякога се налага ние да сме моторите и криейторите във връзката. Човекът, който сме избрали да бъде до нас, просто "не е такъв". Като в горния ми пример. Едни не могат да намерят достатъчно пари, за да зарадват, други не могат да намерят достатъчно време, трети не могат да намерят достатъчно идеи. Дават там едни пари и казват "измисли нещо! Тя ще се зарадва!"
Аз познавам много жени, които пуфтят, че ако не са те да организират, да резервират, да наемат, мъжете им няма да се сетят, че им се ходи до Тайланд или до Виена за Коледа. С 300 зора го измъкват за пътуване, а пък после много му харесало и още в самолета искал да започва да организира следващото. Ама тя да го организира.
Хубаво е в двойката двамата да проявяват интелигентно отношение и взаимно да си се превъзпитават така, че да си пасват.
А не като в примера ми с бижутерските магазини. "Тя само по такива ме води уж случайно и аз се чувствам притиснат."
"Само" по такива го води - 2 пъти го е "завела".

# 246
А непременно ли всичко е загубено време? Не е ли добре да се усетиш навреме, че нещата не вървят и не ти харесват? Из форума сме чели сходни истории, само че "загубените" години са били 5, 7 или 10.

Аз нямам личен опит, понеже като млада и 5 години гаджета не ми е хрумвало да се женя, обаче така се случи накрая. За 1 година връзка с някой да се окаже, че сте се разминали никак не ми се струва чак пък такава загуба. Хубавите преживявания първата година трябва да компенсират Simple Smile

Според мен хората, на които нещата им се се получили по естествен начин в млада възраст не могат да разберат докрай тези, които се опитват да създават връзки по-късно. Една година все още ми се вижда в рамките на нормалното да се изгуби, но виж изгубилите 5-6 от ключовите години едва ли много се стоплят от преживените хубави моменти. Всичко им се вижда черно и депресиращо. Затова е хубаво хората все пак да се обвързват млади - има време за романтика и хубави преживявания, нещата не се насилват чак толкова.

# 247

Може да се счете за загубено време. Това в началото. Като е фрустрирана една жена в такава ситуация.
Всъщност това е опит. Получава си уроците на живота. Някои се учат бързо, други много по-бавно. Даже не схващат години.
В случая 1 година си е даже късмет.
От нея си зависи дали ще остане с 1 година урок или ще продължи да му се връзва на глупостите.
Сама ще си е виновна.

# 248
Моят урок, който научих по трудния начин и искам да го предам на всяка млада жена е: когато мъжът започне да говори за "пробен период" и "да видим как ще се развият нещата" или "да видим дали връзката ще стане от неангажираща, сериозна"- веднага шута!
Вие не сте марионетка, с която да си правят експерименти.
Щом една такава връзка започва така тя няма да се развие добре.

Или ще се развие добре, но за него.

# 249
  • SF
Ясно е, че който иска и има желание, ще намери начин. Но много хора мислят, че не е важен подаръкът, а е важен жестът и торта, цветя и бонбони са нещо, което всеки би оценил.
Аз  не си представям ситуацията да стане по-приятна, ако той й беше върнал подаръка с обяснение, че не може да приеме толкова скъпо нещо.
Какво значи "защо го е приел"! Тя пък защо го подарява, ако за една година го е опознала добре и знае, че може би няма да го приеме?! Кой си причинява такива неловки и неудобни случки? Явно е знаела, че ще го хареса и ще го приеме.
Очаквала е от негова страна нещо подобно, ангажиращо, крещящо "избирам теб!", но човекът е направил тривиален коледен подарък - настолна игра. Може би се е съветвал с приятел, може би му е казал, че тя си има всичко, че не е материална, че не очаква много скъпи подаръци и е получил популярен съвет - купи й шал, купи й гримове, а ако си има и не разбираш, купи й настолна игра да си играете заедно.

Иначе да, може да разгледа тоалетката, но нито знае от кой сайт са нещата по нея, нито му се занимава.
Има хора, и мъже, и жени, които света ще обърнат да търсят нещо специално, което не е гаранция, че ще се хареса на другия, има хора, които дават пари и казват "не знаех какво искаш, купи си нещо!" И много двойки въобще не се разпадат нито при първия, нито при втория вариант на подаръци.

# 250
Също  така той я е излъгал. За да заживее при нея я е излъгал, че има сериозни намерения към нея - брак, дом, деца и такива тинтири минтири.
След година вика неангажираща връзка.
Това си лъжа.
Аз като чета за него заживяването е "сериозни намерения". На него му стига. Авторката очаква повече. Май е разминаване в дефинициите (очакванията).
Двойките трябва да ги изговарят тези неща. И не само какво, ами и в какви срокове. Ако има съвпадения или някой направи компромис, ще продължат. Ако не - всеки да си търси другарчето, което е на неговата вълна.

# 251
Биборана, не е проблема, че е живял при нея - проблема е, че я е лъгал за сватби, бебчета и простотии докато си пренесе багажа при нея. После като видял, че ще трябва да си осъществи лъжите удобно е дал назад.
Това е най-гнусното в цялата ситуация.

# 252
Браво на авторката, ако наистина е постъпила, както е написала. Много жени си остават с години в нефункциониращи връзки.

# 253
Този мъж трябва да те наеме за адвокат, Есме

Пък тя сега като се разкае, че не го е разбрала правилно, миличкия, пък като му заугажда, той остане, направят 2 деца заедно и тогава на тая жена и втръсне - и се разделят, тогава предлагам пак да и повтаряме, че е виновна. Не го е разбрала миличкия с жестовете и обичта.

# 254
Той човека не е длъжен да се жени и да прави деца.
Но е длъжен да не подвежда, да не лъже, да не дава лъжливи обещания с цел собствена изгода.

Общи условия

Активация на акаунт