Следваща стъпка?

• 12 496
  • 382
  •   2
Отговори
# 255
Никой нищо не е длъжен, стига да не е ангажиран, разбира се. Но да обяснявате как някой не бил разбрал, е все едно да го наречете идиот. В лето Господне 2025-2026 не е разбрал, че торта от ФФ не е точно жест, ама е разбрал жеста за хилядарка към него самия. Не е разбрал, че хората живеят самостоятелно, ама е разбрал за живота под чуждия покрив. И, най-най-най-любимото ми - не е разбрал за десетохилядолетни разбирания за мъжът и жената ангажирано, ама е разбрал за секса и съжителството неангажирано.
Баш си е разбрал човекът, ама номерът ‘ако мине’ е взел да не минава.

# 256
  • София
Всичко си е разбрал, но за удобството си, се е правел на ударен- докъдето мине номера.

# 257
  • SF
Аз като чета за него заживяването е "сериозни намерения". На него му стига. Авторката очаква повече. Май е разминаване в дефинициите (очакванията).
Двойките трябва да ги изговарят тези неща. И не само какво, ами и в какви срокове. Ако има съвпадения или някой направи компромис, ще продължат. Ако не - всеки да си търси другарчето, което е на неговата вълна.

Не искам да съм обект на вашите желания и да ме сваляте вие! Simple Smile Преди да ме поканите у вас, да седнем да поговорим за намеренията си.
Колко такива двойки познавате.
За тези намерения се говори след време.
В началото въпросът е у нас или у вас ще останем? А не "преди да дойда да спя с тебе, искам да ти кажа... че нямам намерение да се женим!"  И другият е в ступор! Simple Smile

.Hazel., не адвокатствам на никого. Превеждам.
Ти пък ако ме познаваш, ще знаеш колко много не му адвокатствам. Аз харесвам дейни, идейни, навити на живот мъже. Също бих била разочарована на торта от Фантастико и няма да се впечатля от "жеста". Може би съм по-лакома на жестове, знам ли.
Просто имаме различни критерии за полезни-безполезни подаръци, скъпи-нескъпи. Едни ценят жеста, други стойността. Аз предпочитам стойностни подаръци, отколкото боклучки заради жеста. Например плюшена играчка за мене са хвърлени пари. Но и скок с парашут също.
Ако ти е близък (брат, приятел, добър колега) и си говориш с него, ще те убеди в правотата си и в старанието да инвестира време, емоции и пари във връзката си. Ще се съгласиш, че при положение, че си има апартамент, заради нея се е пренесъл у тях. Колко уморен е бил вечерта след работа и пак е намерил време и начин да купи торта, да й поднесе цветя, а тя колко недоволна била, че тортата е от Фантастико, а не от Неделя, примерно.
Много зависи коя страна и по какъв начин ни представя информацията. Защото същата жена можеше да ни разкаже вместо за "ненужни подаръци" за "малки закачливи жестове и изненади".
Както се казва, когато сме влюбени и обгрижвани е "Сладък Мечо", когато не е на нашето е "Долна свиня!"

# 258
  • София
Есме описва доста реални ситуации. 1000лв за подарък за човек, който познаваш от година, е много. Отделно не се знае дали не е бил безполезен подаръка. Ако му е купила 4 зимни гуми а той няма кола примерно. Честно, не се сещам за подарък за мъж, който да струва 1000лв освен някой марков комплект електроинструменти. Изобщи сравняването на стойността на разменени подаръци бие на меркантилност. Човекът е правел ремонт с брат си. Оставам с впечатлението, че жените тук си нямате представа как се прави ремонт, докато си на пълен работен ден. Време за избор на подарък няма(или прави ремонта или е с нея или е на работа). Авторката хубаво иска бебе а как се гледа бебе в квартира(не знаем каква е)? Не че не се гледат деца в една стая цялото семейство, но все пак е хубаво да се осигурят нормални условия. Утре хазайна, ако реши да ги гони, как става местенето в друга квартира с бебе в ръцете посред зима? По-притеснителното за мъжа е, че не е имал план за след ремонта(поне не се споменава) и не става ясно дали е участвал в сметките за квартирата. Но ако е имал план, например да се преместят в апартамента, който ремонтират а брат му да излезе на квартира и тогава брак и дете. Нещата изглеждат различно вече и авторката не е в хубава светлина с целия този зор за брак и деца. Не забравяйте, че ни е показана само едната гледна точка.
"защо го е приел" не знам кой го е писал, но е ...(но комент). Кой връща подарък, подяволите?! С касовата ли бележка му го е дала, че да знае колко е скъп?

# 259
Ми тоя мъж за всичко уморен, не само за торти
Горканчо уморен
Това броя за защита Есме, няма какво да го оправдаваме

Уморен бил...
Баш на нейния рожден ден. Главни хирурзи намират време или поне пари за подарък, той не можел...

# 260
  • София
Има и парфюми по 1000 лв, но не мисля, че тук въпросът е в парите. Есме е права в разсъжденията си, всеки проглежда за недъзите на една връзка през различни събития. Авторката илюстрира с подаръците, но е видно, че става въпрос за съществени разминавания в разбиранията, освен и за липса на сериозни чувства.

# 261
Аз съм бедно селянче, но мога да изредя доста скъпи неща, които за хора от съответната сфера са съвсем стандартен и очакван харч. Пък и без конкретна сфера… Скъпотиите не се изчерпват със злато и коли.
Това с тортата ми прилича на моето минаване през магазина, когато купувам дъвки на ММ, понеже знам, че точно тези ги харесва. Мега несериозно е.

Одеве забравих да питам - абе кой дава годежен пръстен на друг празник?!

# 262
Нещо е изначално сбъркано тук. Какво толкова е "обещал" не разбрах? Казвал бил, че има интерес за сериозна връзка, брак, деца. Ама не я е и познавал още.

Не намирам за обидни подаръците му. Тортите от Фантастико са си торти пак. Букетът и от Кауфланд си е букет. Безполезния подарък не коментирам, той е тайна явно Simple Smile

# 263
Той човека не е длъжен да се жени и да прави деца.
Но е длъжен да не подвежда, да не лъже, да не дава лъжливи обещания с цел собствена изгода.
+1
НО... и жените се оставят да ги подвеждат 1, 3, 5+ години (по теми от форума). Защо? Защото още чакат да бъдат избрани (пръстен).  А времето си тече.
Съгласна съм с Кк' Сийка, че в днешно време термините са много размити. За мен съвместното съжителство не значи сериозна връзка - може да е, може и да не е (зависи всеки от двамата как го разбира). Лично аз го възприемам като удобен гаджелък - да не се изпращаме, да плащаме 1 наем и т.н. Ако единият може да се изнесе за час без никакви усложнения, връзката не се знае дали е сериозна. Преди брак или дете (поне едно от двете, може и двете) са си гаджета.

Хората трябва да си говорят. Е, не на първа среща да представят план-график. Но периодично  да си казват и очакванията, и намеренията. Може и (полу-)шеговито. Като остане да преспи 3 нощи, жената съвсем "на майтап" заявява - "след 7 преспивания го броя за съжителство", след 3-6-9 месеца, ако нещата вървят добре, чакам пръстен. Не го ли получа, ще се считам за свободна. Ако не си ОК, казвай да го обсъдим.
И пак да повторя - обещание/намерение без срок е нищо. Той ЛГ казал, че иска брак и деца, ама не казал кога.  
От филма "Куче в чекмедже" - "Тати обеща да ми купи колело, ама друг път". Ако искате вЕрвайте на такива "серизони обещания".

# 264
  • София
Горканчо уморен

Уморен бил...
Баш на нейния рожден ден. Главни хирурзи намират време или поне пари за подарък, той не можел...
Нека главният хирург сам да прави ремонт след работа и го питай пак дали ще му е до търсене на подарък. На чужд гръб и 100 тояги са малко.

# 265
  • Пловдив
Ако е върнал подаръка за 1000 лв и е PS5 .........давам 500 лв в кеш веднага GrinningGrinning

# 266
Горканчо уморен

Уморен бил...
Нека главният хирург сам да прави ремонт след работа и го питай пак дали ще му е до търсене на подарък. На чужд гръб и 100 тояги са малко.
Търси и намира успешно.

# 267
  • София
Горканчо уморен

Уморен бил...
Търси и намира успешно.
Е тука излъга вече!

# 268

Ако ти е близък (брат, приятел, добър колега) и си говориш с него, ще те убеди в правотата си и в старанието да инвестира време, емоции и пари във връзката си. Ще се съгласиш, че при положение, че си има апартамент, заради нея се е пренесъл у тях. Колко уморен е бил вечерта след работа и пак е намерил време и начин да купи торта, да й поднесе цветя, а тя колко недоволна била, че тортата е от Фантастико, а не от Неделя, примерно.

Сигурно много хора ще се съгласят с него и ще намерят действията му за логични и правилни. Но зависи вече колко уточняващи въпроси ще зададат или ще изберат да чуят само предварително подготвената версия. Едно е да кажеш, че си се пренесъл в нейния апартамент, но си имаш и свой и не е логично да предлагаш да плащаш част от нейния наем, а съвсем друго да не предлагаш да се включваш в НИКАКВИ сметки (било то битови или за храна) и мълчаливо да я оставяш да поема всичко. Не вярвам да уточнява това в разказа си, представен пред приятелите. Докато авторката ми се вижда, че представя една горе-долу пълна версия, поне такова ми е усещането.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 15:04 от Delta_12

# 269
Главен хирург ще прави, той, ремонт след работа. Луди ли сте? Питам съвсем честно?

Като ще давате примери, мислете поне малко, че става не абсурдно, ами налудничаво.

И още - това, че един мъж сам си прави ремонтите вкъщи, отдавна не е комплимент за сръчност. А по-скоро признак, че явно няма пари, професията му е физическа, ръцете не са му точно важни.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 15:12 от Telesilla

Общи условия

Активация на акаунт