Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 758
  • 558
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Съгласна съм с Боряна. За мен рецептата на любовта между мъжа и жената в семейството са "срещите". Поне един път месечно да излязат някъде само двамата, да отделят внимание един на друг, да покажат, че все още виждат другия като секси и забавен партньор, а не като
даденост, готвачка, детегледачка, шофьор, майстор и прочие роли на двамата от ежедневието.

# 31
Наблюдавам отношението на мъже 45-50 + , какво им е отношението към бъдеща половинка( защото са сами, но искат жена до себе си) ,казват една жена да ми върти къщата ,не казва самотно ми е искам жена, приятелка да с е обичаме по т.н. в този дух. Те си търсят домашна помощница. Побеснявам, но нищо не казвам, те са големи мъже с характер изграден, няма да ги превъзпитавам. Мисли, че щом предлага дом, тя трябва да е на челна стойка от щастие , и казва не пия не пуша , не я бия  , направо шестица от тотото са. Те ще лежат и ще се радват на мусаката , чиста къща и чисти гащи , после няма да я хареса, защото тя е убита са се грижи за анего ,за къщата му и т.н. Има и млади семейства , които виждам ,че са извън този стандарт, за щастие . Но аз съм на 50 и сама по тази причина Simple Smile

# 32
Хора, Мачо прави бебета, Мачо не гледа бебета. Не му е работа.
Така са много, ама много.

И да, събират се с някоя за да им върти къщата. Някои умело го крият, други не, щото виждат, че жената не е особено схватлива и се натиска достатъчно и няма да види червения флаг.

# 33
Навярно и жената не е щастлива с този мъж, с този живот, с тази работа. Иначе едва ли би била толкова ядосана и крещяща. Колежка не се разбира с мъжа си, той и казал "Като не ти харесва си тръгвай", а тя "къде ще ида с 2 деца" и останала с него. Сега децата са големи, тя изкарва добри пари, няма и смисъл да се разделят. Много жени гледат чисто битовото отцеляване, кой ти следи за цветя, срещи и поддържане на страстта.

# 34
  • София
Наблюдавам отношението на мъже 45-50 + , какво им е отношението към бъдеща половинка( защото са сами, но искат жена до себе си) ,казват една жена да ми върти къщата ,не казва самотно ми е искам жена, приятелка да с е обичаме по т.н. в този дух. Те си търсят домашна помощница. Побеснявам, но нищо не казвам, те са големи мъже с характер изграден, няма да ги превъзпитавам. Мисли, че щом предлага дом, тя трябва да е на челна стойка от щастие , и казва не пия не пуша , не я бия  , направо шестица от тотото са. Те ще лежат и ще се радват на мусаката , чиста къща и чисти гащи , после няма да я хареса, защото тя е убита са се грижи за анего ,за къщата му и т.н. Има и млади семейства , които виждам ,че са извън този стандарт, за щастие . Но аз съм на 50 и сама по тази причина Simple Smile
Спокойно се намират мъже 45+, които съвсем не са такива.

# 35
Разбира се,че има и добри мъже, просто не съм попадала на тях ,или са семейни. Просто споделих мисленето на няколко броя около мен.

# 36
  • 🌊
Отговарям на първото мнение. На предишния си акъл бях точно такава, смесица от патриахлност и йиско самочувствие  - да мълчим и да се радваме, че има кой да ни вземе и да ни търпи. Не знам дали го правех повече от любов или от страх, привидно се чувствах щастлива. Превърнах се в даденост - аз винаги ще съм там, винаги ще обичам, ще подкрепям.
След това като станах проклета и нетърпяща изведнъж ми се смени ролята. Гонеше ме да се върна, подаръци, обяснения в любов, даже психопатски истории, накрая фасони аз защо съм продължила напред в живота си.

Със сегашния ми акъл първо, че не бих се хванала с подобен тип човек, но и при най-малкия знак на липса на респект ще си хвана чантичката и ще си тръгна. С изграждането на самочувствие ми се вдигна и нетърпимостта.

# 37

След това като станах проклета и нетърпяща изведнъж ми се смени ролята. Гонеше ме да се върна, подаръци, обяснения в любов, даже психопатски истории, накрая фасони аз защо съм продължила напред в живота си.

Има една книга - Мъжете си падат по кучки на Аргов.
Много истини има.

# 38
Аз пък се чудя защо на господина ,който пусна темата за раздялата веднага се приписа негова вина за истеричната жена .Няма как да знаем какво е в къщата .Нима трябва да чувстваме вина ,ако сме разлюбили някой и вече не ни е привлекателен .Поне има смелостта да се раздели.

# 39
  • София
Моля онази тема да се обсъжда в онази тема.

# 40
Онази тема вече е с ключ,за тва обсъждаме тук. Значи имаме истеричка, която освен истериите се държи студено, резервирано, липсва интимност, липсва достатъчно комуникация. Кой е виновен и дали изобщо има такъв, а не просто несходство в характерите и липса на достатъчно чувства по начало е все тая. Жена в такава ситуация би посъветвана доста единодушно тук, не разбирам защо автоматично мъжът трябва да е черния в тази ситуация? Или на мъжката страна да се пада ролята да прави готиното във връзката.
А по темата за даденостите, ми то ако не е даденост, живее се в несигурност и трябва да се боря непрекъснато, то тва много бързо писва и е по добре да си насоча усилията към нова връзка.

# 41
Ама тя е заключена. Трудно може да се обсъжда.
Плюс и Хепи ясно подчерта, че точно заради онази тема пуска тая тема.

# 42
  • София
Аз обичам да съм удобна за моя мъж. Обичам и той да е удобен за мен, мразя неудобствата.
Разбира се, винаги мога да съм кучка, но не виждам смисъл.
Нищо не ми тежи, всичко правя с кеф от любов.

Сега, то не е баница това - режѝ па яж. Ако не ми шетат по нервите, мога да си мъркам во веки.

# 43
За онази тема, ако децата не са близнаци, явно след първото дете всичко е било супер, иначе защо ще имаш още едно. В кой момент какво е станало, не се знае. Има си хора, за които външният вид е важен, но това си става ясно още в началото. Ако човек е в такава връзка, ще трябва да се поддържа. Както и има връзки, в които външния вид е на заден план. Най-добре с открити карти да се играе, без да се полагат усилия в началото, за да няма изненади после. То въобще не би трябвало да има усилия, ако си с правилния човек.

# 44
Зависи на какъв етап от отношенията е тази "даденост" и колко ѝ е търпилото на жената. Съответно и какво е заложено на карта.
Зависи и какво точно се има предвид с да те приема за "даденост". Примерно жената е сприхава и мрънлива - и никак не е лошо мъжът да приеме това за даденост, вместо да се задълбочава. Приема си я и това е. Ако се има предвид жената да прави акробатики, за да угоди на мъжа ( пък и обратно), по-неприятният вариант е когато се случи след когато вече има деца, дом и по-заплетени зависимости в картинката. Защото хората се променят с времето и избиват тъмни страни на характера. Тогава по-силният характер надделява, а другият се свива и нагажда, докато разбира се не му писне съвсем и придобие смелост да се превъзпита и извоюва независимостта си, чрез раздяла или развод. Въпросът е дали ще успее да научи нещо от тези си отношения и дали ще ги пренесе в следващата връзка. Защото, който е свикнал да се нагажда, винаги се нагажда, освен ако не се събере с някой по-нагаждащ се от него.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 14:58 от Novariel

Общи условия

Активация на акаунт