Бихте ли живели с мъж, който ви има за даденост?

• 12 831
  • 558
  •   1
Отговори
# 405
Абе отгледали сме деца на пълен работен ден, ама две години платено майчинство, особено първата, добре платена. Я да трябва да се върнеш на четвъртия месец, на кого точно ще го оставиш това бебе, баща му има 4 седмици бащинство, баби липсват в картинката. Ще качваш стълбичката в службата, ама друг път.
После да не се чудим защо младите жени не искат да се омъжват и да имат деца. Защото за жената бракът и децата значат само повече работа, докато мъжа продължава напред.
Така е! Дъщеря ми сега развива същата теория...но жените сме склонни да пуснем мъжете по напред...ние повече с домакинството, те повече с финансите допринасят за дома и семейството!

# 406
  • France
Склонни, склонни... колко да сме склонни? Аз щото хич

# 407
  • Пловдив
Аз бях склонна. И го направих. Мисля, че малко съжалявам.

# 408
Аз бях склонна. И го направих. Мисля, че малко съжалявам.
Аз не съжалявам, смених работата, за да съм максимално на разположение на детето си...не да го дундуркам, а да не го изпусна с улично възпитание и неучене. Доволна съм.
Филомена, да накои жени не са склонни, въпрос на лична преценка е!

# 409
  • Пловдив
Не за децата, към момента добре се получиха, а за мен. Стесних си доста хоризонта.

# 410
  • София
Проблемът е, че домът и семейството не са константи. И ако мъжът си тръгне, си тръгва с парите, а жената остава с парцала.

# 411
Проблемът е, че домът и семейството не са константи. И ако мъжът си тръгне, си тръгва с парите, а жената остава с парцала.
Така е, за това всяка майка, колкото и да е майка с професия, не с парцала вкъщи! Недопустимо е! Това съветвам и мойта щерка...
Янтра, като пораснат децата винаги можиш да го разшириш...

# 412
  • Пловдив
Децата ми са пораснали, разширила съм. Но все пак имам пропуснати 10-11 години. Моля, без клишета.

# 413
Децата ми са пораснали, разширила съм. Но все пак имам пропуснати 10-11 години. Моля, без клишета.
Не са пропуснати щом са посветени на децата. Може да е клише, аз така искрено го мисля!

# 414
...
Идеално знам защо не наемат майки с малки деца и защо не дават гъвкаво работно време.
Защото няма как.
Като си болнични, кой ще ти свърши работата? А като е всеки месец за по седмица, вече съвсем няма как да се случват нещата. Наемат още един човек за твоята работа, за да има резерва. Значи разделят заплатата ти на две. Ама това не е ти е ок, нали?
Гъвкавото работно време не е само за периода "детска градина", приложимо е и години след това. Даже може цял живот, стига обстоятелствата да го позволяват.

От частни случаи не може да се вадят изводи. Три-четири години няма как да ни объркат професионалното развитие.
Да не говорим пък, че за да имаш кариера, не само трябва да си с набор от качества, не само да хванеш момента, но и да си на правилното място, а такива места,  извън София, са рядкост.

# 415
  • Пловдив
Не са пропуснати щом са посветени на децата. Може да е клише, аз така искрено го мисля!
МОЯ хоризонт се стесни, моя! Изоообщо не е същото. Аз го мисля, и го казвам. Повтарям децата ми са големи, добре възпитани, със стабилен път.

# 416
  • София
Не винаги мъжът е този с парите, хайде стига сексизъм. Не всички жени са от Сусурлево и боси и бременни пред печката.

# 417
Парадоксално може би,но патриархалното семейство е било здраво точно защото мъжът е държал парите... А днес,когато и той,и тя са независими и финансово добре,това разби много семейства...

# 418
Робството е със същият ефект. Как да избягаш без пари.
Даааа. Това е държало семейството. Sunglasses

# 419
  • София
Колко пък да съжалявам.

Моите приятелки, които разгърнаха разкошна кариера, подчертавам кариера, а не работа, имат сериозни дефицити в личен план и по отношение на децата и по отношение на интимният им живот.

Балансът между всичи човешки сфери, в които се развиваме е изключително важен. И според мен трябва да е подчинен на собствените стремежи и задоволяване на собствените потребности и ничии други- на родители, на социум, на съпруг и прочее.

Аз не толерирам пренебрежението към децата, за сметка на кариерата. Мисля, че когато създаваме деца, изключително е важно особено в по-крехката им възраст да се погрижим те да получават достатъчно любов, присъствие, време и прочее, за да се създаде смислен и щастлив човешки продукт.

Умението да се баланира, приоритизира, да се следва собствения житейски път, според мен е много трудно, но не и невъзможно.
Хората, които познавам, тоест жените, които са успели да балансират и да поддържат собственото си развитие и реализация, пълноценното родителство и личен живот са изключително малко.

Важното, обаче е, че ги има.

Общи условия

Активация на акаунт