Дългосрочно съхранение на играчки

• 712
  • 7
  •   1
Отговори
Съфорумци, дайте акъл относно съхранение.

Иде ми да се гръмна от неразборията от неща, които са в to do за щерката (3г), неща, които са in progress и се ротират, неща, които са done и ще чакат новороденото... А като започна да вадя и ротирам и за него след няколко седмици/месеца съвсем ще стане какафония. Мислех да взема големи контейнери и да прибирам вътре, но знам ли след година в какво състояние ще ги извадят, дали няма да затворя някаква влага и нещо да мухляса - вече ни се случи с вещи от плат, прибрани в плик. Крепи ме, че скоро ще сме в къща и ще имам таван на който да прибирам, но пак самия формат ми убягва. Вакуумни торби не са опция, защото част от нещата са обемни.

Съвети от рода на "махай всичко и за малкото вземи пак" не ми вършат работа Simple Smile

# 1
Аз съм прибрала и дрехи и играчки, които са здрави и съм решила да съхраня. Дрехите са във вакумирани пликове, играчките са  в обикновени пликове. Периодично веднъж годишно преглеждам, случвало ми се е да изхвърлям после, защото имаше няколко пожълтели плюшени играчки, всичко друго си е съхранено нормално, няма щети.
Някой ми беше казал, че е най-добре да се съхраняват в платнени торби, но от къде да намеря такива торби - толкова много или толкова големи . За това във вакумирани пликове или обикновени големи найлонови торби за съхранение .
Най-главното е място да се намери, знам как се чувствате Simple Smile

пп. ако много се притеснявате от влага, може да сложите в пликовете от тези малки пликчета, които поемат влагата - от тези, които се слагат в кутиите за обувки. Само внимавайте с употребата им, да не ги докопа детето.

# 2
  • Майничка
Платнени торби се правят лесно от стари чаршафи.
Детските играчки и книжки при нас са прибрани на тавана в прозрачни пластмасови кутии от Икеа и Юск, с платнена покривка отгоре, за да обира праха.

# 3
Единствената оправия е достатъчно място, след преместването ще е значително по-добре.
 Аз процедирам с кутиите на Икеа, големите и средните с капаците за книгите и играчките, нямаме влага, не прашасват и се вижда какво има вътре. Дрехи не пазя.

# 4
Вещите от плат, по които се е появила влага, явно не са били добре изсъхнали след пране, затова се е появила влага. Дрехите изпирам, суша идеално, прибирам в плик. Играчки мия, чистя, в плик и после в кутия от велпапе, картон или друго. Всичко после в шкаф. Обемна играчка увиваш със стреч фолио и отгоре покривало от плат за прахта и готово.

# 5
Количката беше въпросният предмет от плат. Стоя почти година преди да решим да я приберем заради разместване. И я прибрахме за няколко месеца, не е стояла кой знае колко време. Не е мокрена Simple Smile Явно някак е кондензирала заради разлика в температурите в мазето и извън него.

Дрехи прибирам само сезонни, след като не са носени няколко седмици, т.е. съм сигурна, че няма да ми трябват скоро. Покрай бременността вакуумирах всичко, което няма да нося в близката година, защото ми се пречкаше. Иначе не вакуумирам, в плик за дрехи и под леглото.

Това с плик в кашон звучи добре - хем някаква вентилация, хем няма да се прашат. На първо време сигурно ще ги сложа в пластмасова кутия за някой месец, защото тавана още няма под и подобни луксозни условия, т.е. още ще се работи там и ми се ще да са по-защитени. После ще разформировам Simple Smile

Играчките не са толкова обемни, че да им трябва стреч и да стоят сами (например детска кухня или подобно), а са тип писти за топчета. Не мога да ги редя всичките отделно, а ако са в кутии мога да ги слагам една върху друга. Може би за по-големите ще заложа на кутии, по-дребните в пликове.

Имам път до Джъмбо днес, ще видя какво имат Simple Smile

# 6
Прибери ги в кашони - така няма да мухлясат. Зависи все пак къде ще ги съхраняваш.

Аз винаги в кашони съхранявам плюшените играчки и не сме имали проблем. Но ги държа в самата стая, в гардероба и над него.

Навремето сме имали проблем с влага и мухъл в северна стая, която ползвахме за спалня и дрехите, които бях прибрала в гардероба и под леглото в раклата, бяха мухлясали.

# 7
В стаята не ме притеснява, моите плюшени играчки от детството стоят под леглото в бившата ми стая и са си добре. В случая ще са в таванско помещение с променлива температура. И плюшените за щастие не са част от арсенала, пластмаса и дърво са основните. Къщата е нова, не би трябвало да има мухъл поне на първи етап, но да видим колко добре сме измислили изолацията и вентилацията Simple Smile

Взех 110л с капак от Джъмбо за 25лв. Имаше и 160л. Не знам дали е търсен ефект или формата е била такава, но при дръжките има малки дупки, които ще осигурят все пак някаква вентилация. Сега остава да ги напълня Joy

Общи условия

Активация на акаунт