"Сандокан" 2025 нов сериал по БТВ

• 74 302
  • 604
  •   2
Отговори
# 225
Брук нареди на неговите хора да обградят бордея и да избият  пиратите след размяната. Така че наивен не е, дори друсан. Но хората на султана изпревариха неговите, или са ги обезвредили, знам ли.

# 226
  • Варна
Брук нареди на неговите хора да обградят бордея и да избият  пиратите след размяната. Така че наивен не е, дори друсан. Но хората на султана изпревариха неговите, или са ги обезвредили, знам ли.
Това съм го пропуснала.Open Mouth

# 227
Снощи свърши в най-интересната част. Не само Сандокан се просълзи, но и аз подсмърчах, седях и бършех сълзите си. Бях хипнотизирана от този Сингапурски епизод. Всичко беше заснето толкова зрелищно...

Е да, беше претоварено с реклами и това леко развали преживяването. Смъртта на майката беше силна сцена. Танцът беше светла част, изпълнена с надежда, но след това убийството... мъка и загуба. Джан е прекрасен, трябваше да изиграе някои емоционално трудни сцени, Сандокан до леглото на умиращата си майка, трудно е за един актьор да изиграе тази болка и да предаде тези чувства. Той се справя отлично с ролята! А Сандакан е истински танцьор Grinning с нови танци във всеки епизод (по принцип Джан не умее да танцува Grinning) Не можех да откъсна очи от него, много е красив като го срешат и облекат Heart Eyes

Може би трябваше да разтегнат сюжета малко повече, за да се насладим на развитието, но от друга страна, получихме някои много трагични сюжетни линии и всичко е изкривено по интересен начин.
Като цяло сериалът наистина има дълбок смисъл и е заснет много красиво. Всички актьори (да не ги изброявам) са много убедителни! Гледах го по италианската, после с бг. субт., и сега го гледам отново. Следващите епизоди ще бъдат още по-емоционални (особено еп. 7), а сюжетът още по-завладяващ!
Джан беше прав в интервюто си, че "всеки епизод е като отделен филм, разкриващ нещо ново от миналото на героите".

# 228
Снощи не успях да гледам епизода и сега наваксвах. Ах, този Сандокан!  С гъвкаво и изваяно тяло, с грациозни и прецизни движения в схватките. Истински хищник, тигърът от Сингапур. Удивителен е! И до него опърничавата английска перла, плоскогърда, безцветна и безлична. Добре, че е неподражаемият Янеш да ми оправи вкуса от това бозаво нещо. А той е целият харизма! Захвърлил кръста и расото, разочарован от божията справедливост, надянал циничната маска и тръгнал да раздава своя справедливост, по свои закони и канони. Но маската на циника само му придава обаятелност и не може да скрие доброто му сърце. Трогателна е загрижеността му за Сандокан. Останах с впечатлението, че са доста близки с майката на Сандокан.Със сигурност знае тайната на произхода му, но сякаш се опитва да го предпази от нещо.
 Едва ще дочакам понеделник за следващата порция приключение.

# 229
И аз съм в плен на Сандокан, толкова е мистичен и магичен, не мога да си представя по-подходящ актьор от Джам Ямал за тази роля. Въобще целия каст и продукция е на топ ниво, с вълшебни кадри!  Ще има и втори сезон, който го готвят да се излъчи през 2027 със същия актьорски състав и някои нови.

# 230
Абе, сега го гледам на пресекулки между другото. Доста си е постен сюжетът и доста разтеглено действието, ама явно залагат на хубави картинки и жените да плакнат очи по Джан. И която не му е фенка (като мен) вижда нещата каквито са си - нескъпа масова стока. Да, за италианска продукция 30 милиона долара са си сума, спор няма. И в Италия е бил хит. Но не може да ме грабне като други наистина добри сериали.
За справка, новият Шогун имаше бюджет от 250 милиона... Вещерът също гони подобни нива.  Ми, личи си, че е от класа на Изаура - сълзлив, мелодраматичен, екшънът е много постен...

# 231
Да, ще има нови лица в сезон 2. Обявиха, че ще вкарат още една актриса (ще има триъгълник във връзката, в която ще има три страни, влияещи на динамиката). Също така са поканили Кабир Беди за малка роля като гост актьор. Бил е поканен и за първи сезон, но ангажиментите не му позволили да участва. Изглежда все още снима (на 79г.). В момента снима филм/сериал в Лондон.
Скрит текст:

# 232
  • Варна
Да, ще има нови лица в сезон 2. Обявиха, че ще вкарат още една актриса (ще има триъгълник във връзката, в която ще има три страни, влияещи на динамиката.
Явно Брук няма да се класира за триъгълника.Trollface
Интересно ми е дали тази героиня ще бъде англичанка или от местните.

# 233
Лорда отпада още в края на първи сезон Grinning
Интересно ми е дали тази героиня ще бъде англичанка или от местните.
Не знам, който е чел книгите - да каже! Освен ако не е измислица и това Simple Smile

# 234
А Мариан много добре си беше в сингапурските одежди! Майката и тя я одобри за снаха. Наконти я, нахрани я, не искаше много да я връщат. Joy

# 235
Доколкото си спомням в стария филм Мариана умира. Дано и в сериала е така, че да разкарат тази клетница. Зверски нелепо ми седи  това семпло девойче до тоя обаятелен мъж. Пък току виж продуцентите са прозрели какъв нелеп избор са направили и сега ни погалят сетивата с някоя екзотична шоколадова перла.

# 236
  • София
Никакви триъгълници няма в книгите. Има само една магична, завладяваща и трагична любов. Между Сандокан и Мариан. Двамата са много влюбени и буквално не могат един без друг. Салгари е оставил душата си в точно този романс.

Относно произхода на Сандокан в книгите и сериала
Скрит текст:
В книгите е потомък на Султана, той е бил принц и трябвало да застане начело, но избиват родителите му и той остава сирак и едвам се спасява. Става най-прочутия пират и отмъщава.

В сериала, той е Даяк. Войнствени племена в джунглата. Диви и трудни за откриване. Но англичаните и хората на Султана почти ги избиват, като остава само едно племе и то не особено голямо - това е племето на Сани. Те са потомци на Змията или по-точно 'Кралската кобра' - тя е тяхното свещено животно.
Сандокан е бил от друго племе на Даяк - за това няма татуировка на змия, а носи зъб от тигър. Техният символ е бил тигъра и тигъра е било тяхното свещено живото. Сандокан е бил син на вожда на племето. Най-прочутия им воин. Него са го слушали дори и съседите - последователите на змията.

# 237
  • Варна
Доколкото си спомням в стария филм Мариана умира. Дано и в сериала е така, че да разкарат тази клетница. Зверски нелепо ми седи  това семпло девойче до тоя обаятелен мъж. Пък току виж продуцентите са прозрели какъв нелеп избор са направили и сега ни погалят сетивата с някоя екзотична шоколадова перла.
Старият филм е лош край за разлика от книгите и да умре ще е в някакво доста по-далечно бъдеще.
На мен ми харесва Мариан, ами че то за този край на света да си руса измита чиния си е екзотика.
Но и  не е грозна, смятам даже че и Брук и Сандокан харесват характера и духът и, а не толкова евентуалния сексапил.

# 238
Според мен Брук въобще не я харесва, а за Сандокан не е много ясно. На него ще трябва да му се докаже... Засега набра точки като го излекува и най-вече като спаси Яниш. Май не я намира и грозна, но тук го дават заобиколен с красиви жени и не мисля, че с външност може да го впечатли.
Единственото, което ми харесва в нея, е че има силен инстинкт за оцеляване и се бори, вместо да стои да хленчи,  макар че по-добре да не беше окачвала парцала, заради който Брук ги намери и не можаха да спасят робите.

Хареса ми и историята, която сержантът разказа за нея, как си е удължила линията на живота.

# 239
Е, тази тотална липса на бюст може да пасва на образа на млада англичанка от онази епоха, ама някак даже дрехите не и стоят добре така. В сравнение с миналата актриса Wink
Също така се сещам, че голяма част от популярността на миналия филм/сериал се дължи на песента, а тук? Няма нищо запомнящо се в саундтрака...

A  в стария вариант - вижте сами. И мацка, и песен, и актьор Wink

Общи условия

Активация на акаунт