"Сандокан" 2025 нов сериал по БТВ

• 43 364
  • 482
  •   76
Отговори
# 15
Преди 45 - 50 години Simple Smile И не съм гледала сериала, а филма в киносалон.

# 16
След цялото очакване, пълна скръб е за мен. Върви ми като за обедно филмче през уикенда, нищо общо с харизмата на стария филм!
Няма да го гледам.

# 17
  • София
Преди 45 - 50 години Simple Smile И не съм гледала сериала, а филма в киносалон.

Мерси. Това и очаквах. Онзи ден го пробвах и не издържах и 10 минути. Няма смисъл.
Да го кажа така: 'Всяко нещо с времето си...' Wink

# 18
  • Down south
Попаднах на темата съвсем случайно.
Заради гостите, явно поддържаме  апликация с българска телевизия.
Успях да гледам първата серия.
Много забавна, с отчетлива приказна нотка, красиви актьори и екзотични сцени.
Актьорът в ролята на Сандокан изглежда впечатляващо.
По повод сцената, включваща  тигъра, добре завоалирана е.
Едва ли  биха се очаквали "Аватар" ефекти Blush

ПП Аз съм почитателка на Емилио Салгари, за това и ще гледам продукцията с удоволствие.
Дори дублажа ми харесва, въпреки че от много години избягвам дублирани филми.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 06:13 от Daylily

# 19

Мерси. Това и очаквах. Онзи ден го пробвах и не издържах и 10 минути. Няма смисъл.
Да го кажа така: 'Всяко нещо с времето си...' Wink

Сигурно е така, но новия е доста посредствен. Сандокан прекалено нежен за моите представи, Мариана - безлична, само Брок ми харесва. Кабир Беди е моят Сандокан. Още имам запечатани някои сцени от предишния.
Вероятни спойлери, който не е гледал и не иска да знае какво може да се случи - да не чете.

Скрит текст:
1. Сандокан е заловен, на кораб за Лондон е май. От един пръстен изпива отрова или силно приспивателно. На корабът решават, че е умрял и ще го изхвърлят в морето, а Марияна пъхва меча му в савана. Когато пада в морето се свестява, разрязва савана и се спасява.
2. Смъртта на Марияна - много драматична ми се беше сторила тогава..
3. Убийството на тигъра - как двамата скачат един срещу друг и Сандокан го разпорва отдолу.
Все пак ще си го гледам този, обичам Салгари.

# 20
  • Down south
Ще чета отзивите с голямо удоволствие.

Аз съм основно "изложена" на холивудски и латино продукции.
Рядко гледам нещо различно, още повече с дублаж на български.

# 21
На нас с ММ ни хареса, но и аз си бях подготвена от постовете на Дяволо какво да очаквам като продукция.
Определени ще го изгледаме целия сезон.

Увлекателна приключенска история, тъкмо за вечерта да се отпуснеш и гледаш с интерес и без напрежение.
Гледки, актьори, сюжет...
Хареса ми да видя доста познати лица от други сериали/филми.

Джан Яман го знаех само като име, срещано в темите за Звездни компромати и Красиви мъжки лица. Не съм го гледала в никакви сериали. Но много ми хареса в образа на Сандокан, красив мъж е, има обаяние и харизма.

Единствено актрисата в ролята на Мариан не ми допада. Някак безлична и скучна ми изглежда.

# 22
Аз съм го гледала като тинейджърка по кабелната, но не изцяло. Така че преди около 25 години.
На мен не ми пречи толкова ако сериалът е стар, стига да ми е интересен - примерно изгледах целият Семейство Адамс (имам предвид първият черно-бял сериал - имаше го в Ю туб, но това беше преди 2-3 години, не знам дали плейлистът още съществува), който според мен е доста по-стар от Сандокан, и ми хареса.

Също така, все още не съм убедена коя от двете версии на Шогун е по-добрата...

# 23
  • Варна
Оооо... на мен ми хареса.
И Мариан ми хареса, щеше да ми е странно да е някоя намазана мацка. Англичанка е все пак.
И двамата  - пирата и ловеца на пирати я оцениха подобаващо. Trollface
Корабите бяха представени много автентично - нищо съвременно или не на място нямаше там.

Добра завръзка на историята, макар твърде лесно повярваха на историята на Сандокан че е богат търговец. Интеракциите с екипажа бяха забавни.
Хареса ми историята за племето загиващо заради антимона /чудехме се с мъжа ми кой ще е тоя минерал, предполагахме уран, но после се сетихме, че по онова време е нямал приложение/.

Тигърът беше зле наистина, но това не ми боде толкова очите, костюми, декори, пейзажи, всичко е супер.

П.П. Сериалът е добър повод да си опресня знанията за Борнео. Simple Smile

# 24
Аз не казвам, че Джан Яман не ми харесва, просто не ми е Сандокан, а някакво пиратче. Повече ми напомня на Джак Спароу без чупки. В моите представи, Сандокан е по-суров мъж.

# 25
  • Варна
Аз не казвам, че Джан Яман не ми харесва, просто не ми е Сандокан, а някакво пиратче. Повече ми напомня на Джак Спароу без чупки. В моите представи, Сандокан е по-суров мъж.
Eee, има време..
Все още е "пиратче", още сблъсъци с живота му трябват докато стане легендата.

# 26
може би нещо като Кабир Беди? Wink

# 27
Благодаря за темата!
Аз изгледах всичките 8 епизода. Няма да казвам много за впечатленията си от сериала, за да не спойлвам. Искам да споделя, че емоциите се увеличават с всеки следващ епизод, има много силни сцени, има екшън, любов, предателство, битки, победа, смърт. Всичко е невероятно завладяващо. А Сандокан (Джан) е толкова красив, че не мога да откъсна очи от него Heart Eyes
Разбира се, че ще има различни мнения за сериала - сюжет, актьорска игра, кой красив, кой не толкова, вкусове всякакви.  
Моето мнение (след като изгледах финала на сезона) е, че главната двойка (Джан и Алана) са отвъд всякаква похвала, вярвам на всеки техен поглед, всяко движение, просто наслада! Като цяло харесвам изпълненията на всички актьори. Алесандро, Ед, Джон Хана, изобщо абсолютно всички са на ниво, всички заслужават похвали. Хареса ми актьорът, който играе Султана. Постоянно ми се искаше да хвана лицето му и да изтрия тази нагла усмивка (да го ударя с чук в зъбите Grinning)
Скрит текст:
Сериалът беше продаден почти в цял свят още преди да бъде пуснат премиерно в Италия, а на 19 януари го пускат в Нетфликс САЩ, Канада, цяла Южна Америка, Великобритания (само за тези знам).
Април почват снимките на втори сезон (говори се и за трети).

Скрит текст:
Сандокан (1976) и аз съм го гледала преди 20-30 години и по спомен ми е харесвал.
Сега пак се опитах да го изгледам. Ами тц, не е за гледане, меко казано. За актьорската игра да не говорим...Animal See No Evil
На "носталгиците", които сравняват новата версия със старата препоръчвам, да изгледат старата отново и тогава да сравняват.

# 28
И на мен като цяло ми хареса, ще си го следя.

# 29
Никой не казва, че старият е по-добър, но визуално предишните Мариана и Сандокан са ми по-достоверни. Ще видим тук как ще се развият нещата. Но тигъра няма да им простя.
може би нещо като Кабир Беди? Wink

Скрит текст:

Джейсън Момоа като Аквамен ми е по-близо. Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 13:45 от pticasprujina

Общи условия

Активация на акаунт