Пърхане с ръце при дете на 2г

• 509
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
Детето ми е на 2г. и при вълнение и радост пърха с ръце. Общителна е, говори много,играе.
Притеснена съм от този вид изразяване на емоцията.
Моля ако имате подобен опит да споделите.

# 1
  • София/Севлиево
Щом говори и е общителна е нормално за тази възраст.Щеше да е притеснително ако не говори,няма очен контакт и не желае да играе и общува.Имам две деца Големият ми син е аутист и до днес пърха с ръце-с повод и без.Малкият е в норма и понякога като е много радостен или развълнуван го прави.

# 2
Имаме подобен опит, как да нямаме... Спри да гледаш Тик-ток и се наслаждавай на детето си!
Това един и същ човек ли ги пуска тези теми...? Thinking Дежа вю направо...

# 3
И дъщеря ми го правеше до скоро. Дори една сестра в яслата беше казала, че са я отучили😁. Аз никога не съм се притеснявала. От известно време забелязвам, че не го прави - тя е почти на 9 години и явно е в пред пубертет, защото има пъпки, окосмяване в интимната област и ѝ растат гърди.
Вашето дете също е възможно да го израсте.

# 4
И моето детенце на почти 2 години го прави същото, когато се радва или е развълнувана. Съвсем нормално е, много други деца съм виждала да го правят.

# 5
Здравейте, и моето дете го прави.
Никога не съм се притеснявала точно затова, изразяват емоция по този начин.
Притеснявах се когато имаше период в който си навеждаше главата- но по правилната дума е клатене...
Беше само период слава богу.. При нас проблема е че не говори, беше започнала да казва думи но само толкова.
Вече изобщо не казва нищо само ако я карам на сила кажи мама, това е...или друга дума.
А и четем книжки.
Баща й се ослушва и не желае за момента да я водим никъде... А без кола е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт