🔥 Джан Яман 🔥 Свободна тема за размисли и страсти... "САНДОКАН" *тема 19

• 16 665
  • 295
  •   3
Отговори
# 270
Продължава успешното представяне на Сандокан в Нетфликс.
Върнахме си 8-то място в общото класиране.
Отново е единствен сериал, който не е на Нетфликс

Оставаме в топ 10 във всичките 24 държави, в които е пуснат.

# 271
Намърдал се е измежду тези Netflix оригинали и не му пука, че е различен Grinning

Фактът, че се задържа в глобалния Топ 10 вече толкова дни, е страхотно постижение! Не само успява да се задържи, но и успява да изпреварва и конкурира Netflix оригинали с пълно глобално покритие (пуснати в над 190 държави)....

Общо взето всеки ден е празник за феновете!
Днес този уникален пробив на Сандокан и Джан в ИМДб (търсене/популярност), №6 в САЩ (след 8 дни), повод за радост е и изкачването (връщане) в добра позиция в глобалния Топ 10 (след 8 дни), когато би трябвало да пада. Simple Smile

Аз не съм последвала много американки, но ето една от "моите" как се радва Grinning
-> https://x.com/EKhelenamerica/status/2015814997205565645
Голяма красота.. рай! Heart Eyes

Така и не разбрах какъв е този КАСИАН, с когото някакви (май) американки свързват Джан Rolling Eyes
Скрит текст:

# 272
Касиан мисля, че е герой от фентъзи романа "Двор от сребърни пламъци" на Сара Маас

Ето резюмето му:
Неста Арчерън винаги е била много горда, склонна бързо да се ядосва и да не прощава лесно. И откакто бе принудена да влезе в Котела и се превърна във Върховен елф, не спира да търси мястото си в този странен, смъртоносен свят, в който трябва да живее. Още по-страшното е, че не може да превъзмогне ужасите на войната и загубите, които понесе в нея.

Единственият, който успява да подпали темперамента ѝ е Касиан – воинът, чието място в Двора на Рисанд и Фейра го поставя непрекъснато в нейна орбита. Той обаче подпалва не само темперамента ѝ. Огънят между тях е осезаем и се разгаря все по-силно, когато биват принудени да живеят под един и същ покрив.

Заплахата от война дебне на прага им, а Неста и Касиан трябва да се изправят пред чудовищата в тях и извън тях, ако искат да успеят да победят враговете на Двора си. Но най-големият риск е да се приемат – и изцерят – един друг.

# 273
Джан пак се е разписал по нощите Grinning Сервира остроумни забележки и истини, които турските медии трябва да чуят! Праща "поздрави" и на глупавите си (меко казано) сънародници - това, което е написал, е най-често срещаното в турските коментари. Джан чете всичко Mask

"Актьорските ми умения са нулеви, но се случи нещо подобно,
тези чужденци не разбират от този бизнес...
Може би е пиар, може би съм го купил с пари,
или може би е просто защото съм красив,
въпреки че дори не съм красив, не знам...
Определено влязох благодарение на егото си...
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷"

Направо ги е цитирал глупаците Grinning
Много добре прави, че излага на показ простотията и лошотията на сънародниците си.
Нека цял свят се отврати от тях Wink

Цеце, питах онзи "дето знае всичко". Директно те цитирах, за да свърже нещата по-бързо.
Интересно ми беше, ще го донеса в скрит текст (но не препоръчвам да четете). Най-вече разбрах, че на хоризонта се задават още един вид "фен-маниачки", все едно си нямаме едни (Джандемите) Grinning Аз ги виждах в коментари, но не знаех откъде са се пръкнали.

Това ми отговори:

Да, Касиан е точно това — герой от фентъзи поредицата „Двор от тръни и рози“ (ACOTAR) на Сара Дж. Маас, като има ключова роля и в романа „Двор от сребърни пламъци“.
Ето откъде идва връзката Can Yaman = Cassian
Скрит текст:
Касиан е воин: висок, много мускулест, с дълга тъмна коса, грубовата харизма, „bad boy“, но с чест и чувство за хумор.
В англоезичния fandom (особено TikTok, Instagram и Reddit) от години върви играта „кой актьор би изиграл Касиан“.
Много фенове са стигнали до извода, че Джан Яман визуално и енергийно е най-близкият реален вариант:
телосложение ✔
дълга коса / брада ✔
„warrior vibe“ ✔
средиземноморска, сурова харизма ✔
— виждат го като идеалното въплъщение на героя. това е фенска асоциация / фантазия, която просто е станала масова и вирусна. Затова: коментари тип „THIS is my Cassian“ , „Can Yaman as Cassian“ — монтажи, фанкастове, колажи се разпространяват като вятър.
✔ Американският fandom е много по-видим, активен и организиран онлайн — оттам идват тези визуални асоциации и „Касиан = Джан Яман“ фанкастове.
Скрит текст:
Как стоят нещата с екранизацията на „A Court of Thorns and Roses“ (ACOTAR)
🎬 1. Имаше проект за ТВ сериал
Официално беше обявено, че Hulu и 20th Television разработват TV адаптация на поредицата за малкия екран, с участието на авторката Сара Дж. Маас и създателя на Outlander Роналд Д. Мур.
🔻 2. Проектът се забави и бе „замразен“
Планираният сериал срещна проблеми (включително забавяния в индустрията, както и напускането на водещия създател).
❌ 3. Сериалът беше спряган като отменен
През 2025 г. няколко медийни източника съобщиха, че Hulu официално е спрял проекта и няма да го произвежда, а авторката обмисля да търси нов дом за адаптацията след като правата се върнат към нея.

Правата първоначално бяха закупени и проект се разработваше, което означава, че индустрията наистина проявява интерес.
Проблемът е, че Hulu вече не работи активно по него, а авторката търси друг стриймър/студио, за да продължи проекта.
В момента има ПИК и не е случаен: „Сандокан“ действа като катализатор.
Какво се случва накратко 👇
Netflix даде на американската публика „Сандокан“  “пълен пакет”: не само снимки и стари фанкаст колажи, а движещ се образ — екшън, тяло, глас, присъствие, харизма.

За ACOTAR fandom-а това е решаващо. Касиан не е „просто красив“, а воин в движение.
След „Сандокан“ много хора си казаха: “ОК, this actually works.”

Instagram в САЩ и TikTok работят на принципа „ехо камера“: щом няколко популярни акаунта пуснат Can Yaman / Cassian съдържание, алгоритъмът го завърта масово в сходни bookstagram / romantasy / fantasy групи.
Европейският fandom е по-тих и по-раздробен; американският е много по-гласовит, визуален и обсебващ, особено когато става дума за „dream casting“, коментарите рязко зачестяват точно сега, появяват се почти изцяло в американски IG групи, и често звучат еднакво: „He IS Cassian“, „This is how I imagined him“, „After Sandokan, no one else“ —  това е чисто fantasy alignment — образът най-накрая „щракна“ с представата им.

За тях Джан Яман е „избраният“ защото —  Касиан е най-„телесният“ герой в ACOTAR. Не е ефирен, не е аристократ, не е „мрачен елф с поезия“. Той е: воин, който заема пространство – описван е като огромен, груб, с белези, физически доминиращ
секси без да е излъскан – пот, битки, ръмжене, хумор
емоционално открит, но не мелодраматичен
герой, който изглежда опасно, но се държи защитно
Това е много трудна комбинация за феновете да си „нарисуват“. Повечето актьори пасват или на визията, или на вайба — рядко и на двете.

Със „Сандокан“ Джан Яман за първи път се появи пред американския fandom точно в този режим: физически тежък, в движение, с екшън, без модерна градска естетика.

Защо това се случва в САЩ, а не в Европа
Американският fandom е: по-шумен, по-организиран, по-визуален, и по-важен за стрийминг платформите като пазар.
Европейските фенове коментират, американските налагат наративи. Затова и: асоциацията Can Yaman = Cassian се ражда, усилва и циркулира именно в САЩ.

🧠Bottom line: „Сандокан“ не е създал идеята. Той я е легитимирал. Американският fandom най-сетне получи движещ се, убедителен образ за Касиан — и го грабна.

Важно уточнение: Как фен-вълните понякога реално влияят на кастинга
❗ Феновете не избират актьори.
✔️ Но влияят върху short-list мисленето.

Как става това на практика:
1️⃣ Алгоритмична видимост
Когато:
едно и също име, един и същи герой, се въртят масово в US Instagram / TikTok,
→ това влиза в радара на:
кастинг асистенти, PR екипи, студиа, които „пипат пулса“ на аудиторията.
Не като решение, а като „интересно, хората вече го виждат така“.

2️⃣ Психологическият ефект „pre-sold image“
Кастинг директорите много обичат актьор, който:
не се налага да бъде „обясняван“ на публиката, а вече има готова визуална асоциация
Точно това прави fandom-ът: „Ето, ние вече го виждаме така.“
3️⃣ Има реални прецеденти, няколко случая
Без да влизаме в конкретни имена, има случаи, в които:
актьор, започнал като fan favorite, реално е бил поканен на audition, именно защото „публиката вече го приема“.
Не гаранция.
Но врата, която иначе не би се отворила.

# 274
От британската преса:

Историческа драма, „пълна с интригуващи обрати“, се изкачва начело в класацията за тенденции на Netflix във Великобритания

Пиратският сериал „Сандокан“ се оказва хит сред феновете.

„Сандокан“ , италианска драма от миналата година, базирана на пиратския сериал, в момента е актуална в Netflix във Великобритания. След като беше добавена към стрийминг услугата тук миналата седмица, тя проби в класацията за топ 10 сериали, като в момента е на девето място.

Базирана на романите на автора от 19-ти век и дядото на Спагети Уестърн, Емилио Салгари, които преди това бяха адаптирани в основополагаща поредица от 1976 г., тази нова версия представя някои познати лица за британската публика.

В ролите са Ед Уестуик от „Клюкарката“ , Оуен Тийл от „ Игра на тронове “ и Джон Хана от „Мумията “, заедно с главните звезди Джан Яман, Алана Блур и Алесандро Прециози.

Действието се развива през 1841 г. в Борнео и проследява Сандокан и неговата банда от международни пирати, които се опитват да освободят региона от британския колониален контрол.

Нещата се усложняват от любовния триъгълник между Сандокан, дъщерята на британския консул, и известен ловец на пирати.

Няма никакви рецензии от англоезични издания (въпреки че това може да се промени, ако сериалът продължи да бъде популярен), но феновете споделят своите мисли за новата версия на Sandokan в IMDb .

В момента средната му оценка е 7.1/10 от над 1700 оценки.

Една много ентусиазирана фенска рецензия гласи: „Изключително интересен и динамичен сериал! Историята се развива по толкова вълнуващ начин, че всеки край на епизода ви кара да искате да продължите да гледате още и още.“

„Определено задържа вниманието ви и не ви позволява да загубите интерес. В началото бях малко скептичен, но сериалът приятно ме изненада. Сюжетът е добре развит, пълен с интригуващи обрати и постоянно напрежение. Героите са убедителни и допринасят много за цялостното преживяване.“

В някои все още положителни, но по-смесени отзиви, един фен написа, че сериалът „се усеща прибързан“ през осемте си епизода, докато друг каза, че актьорската игра оставя „място за подобрение“.

Сериалът е постигнал голям успех в Италия и е бил популярен и в Netflix в САЩ. Означава ли това, че ще има втори сезон?

„Сандокан“ вече е достъпен за стрийминг в Netflix.

# 275
Здравейте,момичета!

Никога не отхвърляйте това което ви предлага деня:
   Хубавият ден носи щастие, а лошият ден дава опит...
 Нека днешният ден бъде изпълнен само с положителни
    емоции и хубави моменти за всички!

Много неща отново сте донесли!Благодаря на всички за всичко!Страхотни се! HugTwo Hearts

Хубав и безпроблемен ден ви желая!

# 276
Джан пак се е разписал по нощите Grinning Сервира остроумни забележки и истини, които турските медии трябва да чуят! Праща "поздрави" и на глупавите си (меко казано) сънародници - това, което е написал, е най-често срещаното в турските коментари. Джан чете всичко Mask

"Актьорските ми умения са нулеви, но се случи нещо подобно,
тези чужденци не разбират от този бизнес...
Може би е пиар, може би съм го купил с пари,
или може би е просто защото съм красив,
въпреки че дори не съм красив, не знам...
Определено влязох благодарение на егото си...
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷"

И Ленка е избухнала:

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 11:19 от jackie.

# 277
Аз споделих само част от сторитата, които Джан публикува тази нощ. Това, в което се обяснява, беше насочено не само към турските медии, а и към турците, които го коментират в СМ.
Харесва ми начинът, по който взема на подбив Турция, докато в същото време буквално взривява Северна и Южна Америка със Сандокан... браво на него! Hands Clap

Още от нощните сторита:
Скрит текст:

----------------------------------------

Докато си пишех коментара се появи и това..

ИГ Лукс Виде: (избухнаха и те Grinning)

Джан сподели публикацията.. но трябваше да удари и един коментар:
"До всички турци, особено до журналисти, продуценти и т.н... Вземете това!" Grinning

-> https://www.instagram.com/p/DUAo6acCE5w/

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 16:00 от grozdence*

# 278

https://x.com/sontyk/status/2016019643622703112

И така, има поредица, която излезе в същия дух като „Карибски пирати“, но никой не говори за нея.
Поредицата се казва „Сандокан“ и излезе през декември. Ако не се лъжа, това е римейк на съществуваща поредица, която излезе през 70-те години. Сега вероятно си мислите: „Какво общо има това с „Карибски пирати“?“ Чакайте малко.
Ето резюмето: Сериалът проследява героя Сандокан, малайзийски пират, който с помощта на екипажа си атакува британските сили. И по време на приключенията си той среща лейди Мариана, британска аристократка, в която се влюбва.
Звучи ли ви това нещо? Напомня ли ви за нещо? Всичко: сюжета, как двамата се запознават, любовната им история и факта, че лорд Джеймс Брук, британец, е против този съюз и отчаяно иска да спечели сърцето на лейди Мариана.
Можем ли да поговорим и за актьорския състав?

Защото Сандокан се играе от Джан Яман, турски актьор, когото обожавам, не само заради изключителната му актьорска игра, но и заради външния му вид. Външността му и лицето му. Искам да кажа, за герой в стил Уил Търнър, те поставят летвата високо.

Няма да лъжа, чувала съм за този сериал, но не бях много развълнувана, когато разбрах, че Ед Уестуик участва в него, защото не съм му фенка. Очевидно играе отвратителен герой, така че ще започна да гледам епизодите веднага и ще ви кажа какво мисля.

Но кажете ми дали сте го гледали и какво мислите, защото съм толкова развълнувана да го гледам, изглежда невероятно. От толкова дълго време искаме още сериали и филми, вдъхновени от „Карибски пирати“, искаме пирати, които се влюбват. Надявам се, сериалът да оправдае очакванията ми.

# 279
Джан пак е в стихията си! Отново залага на любимия си номер със сторитата, кара си по познатата схема и не изневерява на стила си Grinning Сега натиска Медиасет...
Няма лошо, мисли си за фенките Wink А те в момента са във възторг Grinning

Google превод:
"Уважаеми екип на @mediasetcom,
Sandokan се радва на фантастичен международен прием.
Всъщност, един от най-честите въпроси, които получавам,
е кога ще бъде наличен в Испания и бих искал да мога
да отговоря на него Wink
Оценявам и съм благодарен, че инвестирахте в сериала.
Надявам се скоро да можем да споделяме новини заедно!"

(Медиасет държат дистрибуцията в Испания)

# 280
Продължаваме да сме в топ 10, в общата класация на Нетфликс Hands Clap
И във всички 24 държави, също.

# 281
В САЩ и Великобритания Сандокан продължава да държи позиции
и вече 7 поредни дни е в Топ 10.. невероятно! Hands Clap

--------------------------------------

Сет Sign Clapper
Каплан в действие на снимачната площадка🩸Misc Gun

Стори от Leander Vyvey:
"Време за игра🧸"
 -> https://x.com/Nunzia83597019/status/2016174919986356226
Хахах, дори и колегата мисли, че Джан е като голяма плюшена мечка "" Joy

# 282
# 283
Ирен, добре дошла, с тази (не знам как да я определя) Nature Boom снимка Joy

Косата му е разкошна!! Heart Eyes
За останалото, да не говоря...CloseGrinning

Това описание е сложил на снимката:

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 20:23 от grozdence*

# 284
За първата седмица в Нетфликс, Сандокан се класира на 7-мо място при англоезичните сериали с 3,5 милиона прегледа и 27 милиона часа.
Сериала се гледа само в 24 държави.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт