САЩ гледат към Гренландия

• 5 044
  • 127
  •   11
Отговори
# 105
Вие вярвате ли, че САЩ ще бъде разрушен, ако насилствено присъедини Гренландия.
Аз мисля обратното, че НАТО ще се разруши и това е идеята, отново САЩ и Москва да си преразпределят Европа.
Това за нас ще бъде опустошително.
Даже всички филми за бъдещето, което съм гледала,все някакви диктатури представят. Имам чувството, че филмите се сбъдват.

Не. В САЩ виждам много повече вътрешни търкания. В България има отделни елементи, които крякат против ЕС от време на време, но по протести никога ги няма, събират се по 50-100 човека. Когато агресорът е един (САЩ), Европа ще се обедини заедно с другите натовски държави (включително Канада и Великобритания).
Русия, от друга страна, не знам какво се кани да разпредели, при положение, че за няколко години не успя да превземе дори Украйна.

# 106
Мисля, че съм права. САЩ са в дълбока финансова криза, която се влошава с всяка година. Ако не сменят курса, ще фалират и без европейска помощ, но малко по-късно.
Но Европа държи голяма част от дълга на САЩ и може да обезцени долара много лесно с една транзакция. Китай държи друга голяма част от дълга на САЩ и може да направи същото с една транзакция. Ако Европа и Китай го направят едновременно, държавата САЩ ще фалира и просто няма да се възстанови от това.
Тръмп може и да не знае тези неща, но има хора в САЩ, които ги знаят.

# 107
Вие вярвате ли, че САЩ ще бъде разрушен, ако насилствено присъедини Гренландия.
Аз мисля обратното, че НАТО ще се разруши и това е идеята, отново САЩ и Москва да си преразпределят Европа.
Това за нас ще бъде опустошително.
Даже всички филми за бъдещето, което съм гледала,все някакви диктатури представят. Имам чувството, че филмите се сбъдват.

Не. В САЩ виждам много повече вътрешни търкания. В България има отделни елементи, които крякат против ЕС от време на време, но по протести никога ги няма, събират се по 50-100 човека. Когато агресорът е един (САЩ), Европа ще се обедини заедно с другите натовски държави (включително Канада и Великобритания).
Русия, от друга страна, не знам какво се кани да разпредели, при положение, че за няколко години не успя да превземе дори Украйна.
Напълно погрешно мислиш. Ако САЩ завземат Гренландия,този акт ще доведе до разпадане на ЕС и Европа. И причината е в Брюксел. Половината европейци са десни и консервативни хора,които са отвратени от левичарската политика на Брюксел продължаваща вече десетки години! При завземане на Гренландия десетки милиони десни европейци ще накарат правителствата си да извадят държавите им от ЕС. Така стана с Великобритания. На десните британци им дойде до гуша левичарския Брюксел и гласуваха "За" Брекзит. По-лесно е да извадиш държавата си от ЕС,отколкото да водиш тежка и безсмислена бюрократична война с левичарите в Брюксел.
А САЩ не може да се разпаднат,защото там десните имат власт и свобода и американците са една нация,(в Европа  са десетки нации). На американските десни ако не им харесва левичарска Калифорния,могат спокойно да се преселят в десния Тексас,например. В Европа десните няма къде да се скрият от левичарите...

# 108
  • София
Това снощи ли го сънува, или гледа някой филм JoyJoyJoy
Толкова глупости накуп не бях чела (всъщност, те повечето са ти такива, ама това си е перла в короната Joy)

# 109
В Европа за десни политики гласуваха тези, които бяха наплашени от фалшива информация. Има консервативни хора, но силното чувство за справедливост на европееца не може да го накара да си затвори очите пред лудия Тръмп.
Само в мокрите ви сънища ЕС е пред разпад. Излизането от НАТО пък прави всяка една държава по отделно уязвима към инвазии.

Британците също така ще окажат подкрепа - вече са изпратили хора в Гренландия.

# 110
Добре, ако е толкова лесно да се смаже САЩ с финансови санкции, защо това не проработи с Русия и войната си продължава 4 година, а анализаторите тогава твърдяха, че ще е два, три дни?

# 111
Ама те и руснаците твърдяха че ще превземат за три дни, ама не се случи. Украйна оказва твърд отпор вече четвърта година. А не мисля че става дума за санкции като за русия в случая.

# 112
Костадинов беше написал публикация тези дни, че превземането на Гренландия било добре за България, защото ще ни изкара от ЕС и НАТО. Коментарите отдолу бяха изключително негативно настроени към идеята, включително много от симпатизантите на Възраждане не одобряват това.
Нападането на Украйна успяха да го оправдаят по някакви начини - Русия се защитавала от разширявящото се НАТО, украинците избивали хора в Донбас и прочие.

С Гренландия обаче нещата са различни - това са едни напълно мирни хора, които досега не са влизали в конфликт. И от самолет е видно, че по никакъв начин Европа и Гренландия не провокират никой. Инвазията този път не може да бъде оправдана дори от разтегливата фантазия на копейките. Сама по себе си такава война няма да мотивира хората да се откъснат от военен и политически съюз.

# 113
Добре, ако е толкова лесно да се смаже САЩ с финансови санкции, защо това не проработи с Русия и войната си продължава 4 година, а анализаторите тогава твърдяха, че ще е два, три дни?

Защото не се приложиха правилните санкции и имаше изключения.
Що се отнася до държавния дълг на САЩ - Китай, Япония и Европа притежават най-голям дял от него. Това е ядреното червено копче на Европа, с което държи САЩ.
Ако Тръмп започне война срещу Дания и НАТО, едно от първите неща, които Европа ще направи, е да продаде Treasury bonds. Тогава в САЩ ще се случи следното - отслабване на долара, увеличаване на лихвите, увеличаване на разходите по заеми за САЩ, предизвикване на пазарна волатилност (нестабилност и резки промени) и в крайна сметка по-висока инфлация, след което и рецесия. Двуцифрен брой щати в САЩ вече са в рецесия или показват ясни знаци, че са в пре-рецесионна фаза. Сигурна съм, че финансистите в САЩ разбират това и се молят някой да спре Тръмп.

Няма начин война на Тръмп срещу Европа да е добре за България. Каква е алтернативата? България да попадне пак в руските лапи и десетилетия мъчително откъсване от тях да отидат напразно. Хайде, няма нужда.

# 114
Може и да съм луда, но имам едно усещане, че това с Гренландия въобще не е заради редките метали, които в момента не могат да се добиват. Според мен идеята е Европа да води две войни, една срещу Русия и една срещу САЩ, докато рекапитулира.
Тръмп на практика си излъга избирателите, той спечели защото обеща да сложи край на войната в Украйна, а на практика се гласи на нова
Все едно живеем в средновековието.

# 115
Определено е И за редките полезни изкопаеми, защото някой му е казал какви големи залежи има Гренландия, но не му е казал колко трудно достъпни са те.
Но И заради желанието на Тръмп да увеличи територията на САЩ по случай 250-годишнината им. Той си го каза в една предизборна реч директно. Но хората се изсмяха тогава. Иска да остане в историята като президента, който е увеличил територията на САЩ с най-много.

Много, ама много ме съмнява тайният план на Тръмп да е Европа да води две войни. Това ще е просто страничен ефект.  

Забележете - Advancing Diplomacy. Ще си изсипя кафето от смях.

# 116
Прилича на децата, когато са малки и нагласяваме в тях да се падне паричката от питката за Бъдни вечер.

# 117
Хаха, точно Simple Smile Ама не се казва дали му е дала и паричната награда.

След Обама, тази награда е втората голяма грешка, която Нобеловия комитет допуска.

# 118
  • София
Тази жена е сред огромните грешки на Нобеловия комитет. Нищо, че обявиха как наградата не може да се преотстъпва. След време ще излезе и някаква финансова връзка зад това действие.

# 119
  • София
Тази жена действа дипломатически. Няма друг начин да опита САЩ да подкрепят законно избрания президент, а не вицето на Мадуро. оранжевият се радва на подаръци

Общи условия

Активация на акаунт