Термин Юни 2026 - тема 2

• 2 976
  • 129
  •   2
Отговори
# 75
Здравейте! А, напрягате ли се от мненията и тъпи въпроси на познати, роднини и далечни роднини? Само аз ли се изнервям? Grinning

Давам пример / не мога да разбера защо първа братовчедка на мъжа ми с която досега да сме обенили 10 думи изведнъж пита как и къде ще раждам или някои приятели не спират да питат за името (ние няма да го казваме преди раждането ама те да питат два пъти вече дали сме го избрали...) или още по-интересни въпроси от рода на "ама на колко години ще тръгва на градина"...

И като поставя граница или отгогоря, че мислим седмица за седмица, следват коментари като "ами то сигурно седмиците ти много бавно минават, гледай Нетфликс" - аман от всезнаещи Grinning

# 76
И аз забелязвам, че само за бременност и раждане говорим напоследък с приятели, защото всички имаха деца в последната година и ние сме "последните" към момента. Разбирам ги, и на тях това им е на дневен ред и искат да си споделят мъките или опита, но честно казано изслушвам, благодаря и ми излиза през другото ухо в повечето пъти.  Дори с близки приятели е нормално да имаме различни виждания за отглеждането, така че не се впрягам за нищо и съм решила, че ще си правим ние каквото си решим. А вече за такъв тип досадни и лични въпроси изобщо не им обръщам внимание - хора всякакви и грам не се съобразяват, така че просто не си го слагам на сърце. Мен малко ме хвана яд, че казах на няколко човека термина, а си бях обещала, че ще давам само месеца, за да пропусна после въпроси от типа "роди ли вече", ама айде 😄 За щастие не съм попаднала досега чак на такива дразнители, които не разбират от граници, но пак съвета ми би бил да си твърда и после просто да не ги отразяваш.

За групите много се чудех и даже щах да ви питам в кои е полезно да се присъединиш, но сега като прочетох май наистина е по-добре, че не съм се включвала в такива..

# 77
Излишни мнения винаги ще има, с предната бременност и след като родих много се напрягах, въпреки че правих каквото си искам. Страшно много нерви събрах, много спорих с хората. Най-любимите ми съвети са как да си обличам детето или по-скоро изречението "Облечи го, че му е студено". Сега смятам да не им обръщам внимание, да бъда доста по-спокойна и се надявам покрай бушуващите хормони да се получат нещата.

# 78
Здравейте дами, включвам се за първи път в тази група. С термин 31.05 съм, затова участвам и в майската, и сега и в юнската група, понеже съм на границата. Първа бременност ми е, на 28г съм. В 20г.с съм, все още не съм убедена, че съм усетила бебето, предупреди ме гинеколожката, че заради предната плацента може и към 24 г.с да го усетя и за момента да не се притеснявам. От две седмици, не спирам да се будя нощем в 1 в 3 в 5 сутринта и вече 06:30 ставам за работа, чувствам се без сила и умора, при завъртане наляво и надясно, докато лежа изпитвам тежест и дискомфорт, казаха ми че може да е заради запека. Имам нисък хемоглобин 100 и желязо 8, от днес започнах прием на желязо. Четох и в първата тема, не успях всичко да прочета, дано не се повтарям, вие имате ли подобни симптоми?

# 79
Здравейте. Вие хапвате ли си мезета тип шунка и луканка? Понеже сега наскоро разбрах, че можело някаква много опасна бактерия за бебето да се хванело от тях, но пък много рядко се хващало. Шансът не е голям. Аз си  хапвам понякога, когато ми се прияде.

# 80
Не е голям, но го има.
Не ям нито суши, нито сурови колбаси, нито меки сирена. Ще оцелея и без тях още 5 месеца, но с вината, ако стане нещо, няма да мога да живея.

# 81
Здравейте, не знаех за това. Поне никой не ми е споделял, аз не ям попринцип такива неща, но откакто съм бременна особено първите 3 месеца ядох редовно колбаси и мезета... Избиваше ме на солено и главно такива неща. Сега 1-2 пъти седмично хапвам... Но ще ги спра щом има нвкакъв риск. Надявам се до момента всичко е наред

# 82
Аз се справям с всичко, само луканката ми е мъка.. хаха :д

# 83
Аз си признавам, че съм хапвала няколко пъти, откакто съм бременна. С първата Б, разбрах на късен етап, че са забранени – лекарката не ми беше обяснила. Не съм имала проблеми, но не се хваля с това.
С тази бременност съм яла 4-5 пъти варено/печена шунка и няколко парчета луканка. Доколкото ми е известно, ако не се проявят симптоми до 30 дни, не би следвало да има проблем.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 18:58 от Flower@@

# 84
  • София
Допълвам и майонезата да се избягва. Не знам колко слагат сурови яйца в купешката, но все пак. Аз си взимам веганска.
За мезетата пак така мисля, че домашните са най-опасни. Не съм яла засега, не ме и блазнят, но ядох пушена сьомга.. не издържах.

# 85
Аз не ям никакви пушено-сурови риби, сирена които не са пастюризирани, мезета които са сурови тип луканка и пъстърма, рохки яйца или алангле месо.
Иначе по повод групите и аз попадам на някакви истории напосдък и вчера чак се травмирах и цяла нощ сънувах някакви ужасни неща и само се филмирах. Та повече нищо няма да чета, че днес цял ден се чудя усещам ли го това бебе не го ли и само някакви притеснения.

# 86
LoraT, и аз се будя на кръгъл час повечето вечери. Буквално колкото да видя часовника и пак заспивам, но е неприятно, не е дълбок сън и не отпочивам много. Но за щастие последните дни и това минава - уикенда си легнах в 12 и станах в 12 😅 Освен че после яко ме боляха таза/бедрата и кръста, доста добре се наспах. Запека си е редовен, там няма много подобрение каквото и да правя.

А за храните и аз не пипвам нищо тип меки сирена, колбаси абсурд, рохки яйца, чайове и всякакви салати от ресторант, които аз не съм измила. Не ми се прияжда, така че съм си окей. Сега за празниците бях взела едно безалкохолно червено вино, с което направих gluhwein вкъщи и безалкохолно шампанско за НГ, но и към тях нямах много интерес. Първия джин тоник обаче, на плажа, лятото... от сега си представям как ще ме върне към живота 😁

# 87
Момичета, задържате ли вода? Днес за първи път се събудих с подути ръце, крака и 1+ кг отгоре от вчера. Чувствам се некомфортно и неприятно, цялата подпухнала, дори лицето ми е. Снощи смесих доста храни, което не е типично за мен откакто съм бременна. Дайте някой съвет за отводняване. Чудя се дали да не изпия чаша зелен чай, защото май действаше.

# 88
Здравейте, и аз съм с термин 02.06 момченце

# 89
Момичета, задържате ли вода? Днес за първи път се събудих с подути ръце, крака и 1+ кг отгоре от вчера. Чувствам се некомфортно и неприятно, цялата подпухнала, дори лицето ми е. Снощи смесих доста храни, което не е типично за мен откакто съм бременна. Дайте някой съвет за отводняване. Чудя се дали да не изпия чаша зелен чай, защото май действаше.

От соленото се задържа вода. Пусни си една урина за всеки случай. Кръвното как е?

Общи условия

Активация на акаунт