Термин Юни 2026 - тема 2

• 2 646
  • 115
  •   6
Отговори
# 90
При нас пазара и купуването ще е свързано с каката 😀 сега ще почваме да обзавеждаме детската, че има само играчки разпиляни навсякъде и това е.
И на мен ми потвърдиха 100% момиче🩷. Аз почти всичко си пазя. Само стерилизатора го дадох, но ако пак ми се получи кърменето само за няколко биби може и да не вземам. С нея го ползвах 2-3 месеца сигурно.
За дрешки се бях заринала и всичко 0-3месеца подарих, но те бяха зимни така че и без това нямаше да ми потрябват. На каката 56 размер й беше малък до края на първия месец и подкарахме 62 😀 та сега ако въобще се стигне до купуване ще взема няколко 56 и после 62 като размер. Аз си мислех да не вземам бодита с къс ръкав, а направо тениски или роклички още по-добре, но не знам дали за толкова малки бебета ще намеря лесно. Имайте предвид, че от тези памперси се спарват много децата, а бодито е още един кат дреха там, който придържа памперса да е по-бизко до кожата и ограничава въздуха.

# 91
Е ние с купуването за каката поне приключихме, което май е най-големият разход. Аз да се похваля - бях на фетална днес и всичко е супер! Започвам 21 седмица, което чисто психологически много ме радва - обратното броене вече е факт и остава по-малко отколкото е минало ☺☺☺

# 92
Само на мен ли не ми остава време да мисля, че изобщо съм бременна. Има дни в които изключвам този факт, особено когато и нямам ясно оформен корем. Вечер съм бременна, сутрин не 😀😀. Отделно с две годишно, нямам щанс даже да си пусна някой филм и да се завия с одеалото. Тези, които сте с първа бременост,  възползвайте се максимално пт врвмето за почивка 😊.
Относно безсънието и мен ме мъчи АГ ми препоръча капките на д-р Бах, днес пристигнаха и довечера ги почвам.

# 93
Момичета, задържате ли вода? Днес за първи път се събудих с подути ръце, крака и 1+ кг отгоре от вчера. Чувствам се некомфортно и неприятно, цялата подпухнала, дори лицето ми е. Снощи смесих доста храни, което не е типично за мен откакто съм бременна. Дайте някой съвет за отводняване. Чудя се дали да не изпия чаша зелен чай, защото май действаше.

От соленото се задържа вода. Пусни си една урина за всеки случай. Кръвното как е?

Малко по-ниско. Попринцип съм с нормално, но сега го измерих 96/59

# 94
Здравейте мами, някой от вас могат ли да предложат хубава книга, за такива като мен, които ще  бъдат родители за рърди път?

# 95
Здравейте, препоръчате желязо, че трябва да започвам да пия леко ми е занижен хемоглобина

# 96
Аз пия Билкова кръв или Сидерал, редувам ги. Следящият АГ трябва да ти каже по колко и какъв вид желязо да приемаш.

# 97
Здравейте, препоръчате желязо, че трябва да започвам да пия леко ми е занижен хемоглобина

Това трябва да ви го изпише АГ, защото с първата бременост не усвоявах от таблетки и се наложи да пия ампули. Консултирайте се със следящия Ви! Дотогава наблегнете на зелени храни-спанак, магданоз и т.н.

# 98
При какви резуртати на хемоглобин ви изписаха добавки желязо?

# 99
При какви резуртати на хемоглобин ви изписаха добавки желязо?

114

# 100
# 101
аз съм със 100 и желязо 8, изписаха ми Фемина смарт хит, 10 дни по 1 на ден, после през ден

# 102
А да питам има ли мама, която е усетила 2рото по-късно от първото?  С първото усетих в 17+6, а сега съм 17+1. Чакам с нетърпение вече . Сега съм с предна плацента, а преди със задна.
Осносно храните забранени за бременни и аз не ям. Риска е нисък, но усложненията може да са големи. Така наречените терарогенни заболявания и може да се наложи аборт. По-добре една чаша алкохол, защото той поне е с натрупване. Уви сега с втората бременност в началото на няколко пъти просто забравях и ядох колбаси 1-2 пъти. Меки сирена ям ако са пастьоризирани ( повечето са). И със сланина съгреших, но не знаех. После се замислих и прочетох..просто наистина с 2рата бременност забравяш, че си бременна особено в началото. Освен тези храни трябвя да се внимава и с тези с високо съдържание на вит А като дробчета например. Те могат да са ядат, но умерено.

# 103
Аз съм бременна за първи път в 20 г с +3 дни с предна плацента и все още не съм усетила или вероятно и не мога да различа още.. усещам като бълбукане ама мисля че е от червата.. Докторката ми сподели че до 24 гс с предна плацента може да не се усети и не. е повод за притеснение щом на прегледите го потвърждават. Така че смятам че може би в 17 гс с предна плацента ти е още рано да усетиш и не се притеснявай излишно, иначе поне знаеш какво чувство да очакваш :д

# 104
Аз виждам огромна разлика между предна и задна плацента. Движенията се усещат супер отчетливо и даже и през 2-3 пласта дрехи (+ останали сланинки от предишната бременност) усещам жестоки ритници с ръка на корема. Снощи и ММ усети за пръв път.

С глада как сте? Аз днес едвам подхапнах един геврек. Колежката до мен също е бременна и до обяд омете едно кисело мляко с мюсли, после круша, киви, орехи, стафиди, после обилен обяд... Аз не мога да побера такива количества Grinning Само вода наливам.

Общи условия

Активация на акаунт