Термин Юни 2026 - тема 2

• 2 671
  • 116
  •   3
Отговори
# 105
Лютиче 2.0... аз съм като колежката 😆 сутрешна закуска междинка обяд междинка вечеря... и след вечеря все нещо още... Винаги съм имала воля и съм била стриктна .. Сега не мога да се позная .. Това малко същество ме контролира 😆

# 106
Аз виждам огромна разлика между предна и задна плацента. Движенията се усещат супер отчетливо и даже и през 2-3 пласта дрехи (+ останали сланинки от предишната бременност) усещам жестоки ритници с ръка на корема. Снощи и ММ усети за пръв път.

С глада как сте? Аз днес едвам подхапнах един геврек. Колежката до мен също е бременна и до обяд омете едно кисело мляко с мюсли, после круша, киви, орехи, стафиди, после обилен обяд... Аз не мога да побера такива количества Grinning Само вода наливам.

Аз все още повръщам и не мога да ям особено. Насилвам се в повечето случаи да хапна нещо различно от хляб, не винаги ми се получава. 😅
Аз също съм с предна плацента, усещам нещо, но изобщо не знам дали е бебето.

# 107
На мен за желязо ми изписаха Сорбифер 2х1 в 16г.с при хемоглобин 115 и желязо 8, утре съм на изследвания да видим дали се е дигнало след 4 седмици прием.
Иначе за яденето спокойно мога и да не ям. От много малко се наяждам. Иначе и аз съм с предна плацента и рядко го усешам, но днес за пръв път ММ с ръка го усети.

# 108
Днес цял ден го усещам, не са ритници, но все едно усещам да се върти/движи ниско долу. Още не се вижда през кожата и мъжът ми няма как да го усети за сега, а нямам търпение.

Иначе гладът ми бих казала, че се нормализира, защото до скоро беше оскъден. Хапвам 2 пъти дневно - на обяд и вечеря.

# 109
Аз съм почти 17та седмица със задна плацента и понякога усещам сякаш имам много силна перисталтика на стомаха, не знам дали е бебето все още…
Лекарката каза, че ако кача още 5кг., ще ме сложи на диета…Като цяло преди качвах защото ядях основно тесто, но сега значително си нормализирах храненето и въпреки това килограмите си вървят нагоре…

*Някой да използва някой серум за косопад, който да е безопасен сега?

# 110
Ми аз вече си мисля, че това с напълняването по време на бременност наистина е до организъм.
Аз съм си гладна бременна, за разлика от доста от мацките, които споделят тук. Въпреки това се старая доста и не ям тесто (буквално до тук съм си позволила да хапна питка на Коледа и баница на Нова година - това е), почти не ям картофи (веднъж седмично си позволявам), ориз ям само дългозърнест, сладкиши почти не ям (само ако някой колега черпи) и си качвам яко. Иначе се движа и глюкозата ми последно беше 4.4.
Единствената промяна от преди да съм бременна е, че закусвам - преди пропусках.
Въпреки това съм 12 кг нагоре вече - 20+2 седмица.
Докторът даже не можа да измисли последно за какво да се хване - чуди се, чуди се и ми вика яж вместо три пъти на ден нормални порции, на често и малко, което по скромното ми мнение няма да подобри нещата.

# 111
Зависи е от колко килограма стартираш. Много слабите уж качват повече, макар и пак да не им личи 😃. Аз съм към края на 20 г.с и до момента съм +5, но стартирах от 68. Висока съм 166. Имах си едни 5+ излишни преди да забременея. Към момента вече повече ми се отвори апетита, но ще взема да огранича драстично хляб, картофи и ориз, въпреки, че не съм качила много и изследванията са в норма. Сладко почти не ям, защото не ми се прияжда.

# 112
Еми слаба бях, но определено не кльощава - 171см, 58 кг. Не знам кога пак ще ми се случи 😀
Зависи е от колко килограма стартираш. Много слабите уж качват повече, макар и пак да не им личи 😃. Аз съм към края на 20 г.с и до момента съм +5, но стартирах от 68. Висока съм 166. Имах си едни 5+ излишни преди да забременея. Към момента вече повече ми се отвори апетита, но ще взема да огранича драстично хляб, картофи и ориз, въпреки, че не съм качила много и изследванията са в норма. Сладко почти не ям, защото не ми се прияжда.

# 113
Аз съм на периоди. Или ям нормално или много 😀 някой път ям голяма порция и пак ми стърже корема. Но аз почти ям домашна храна. Всеки ден готвя. Качила съм малко под 4кг в 18та седмица. И според мен си е до ген и разбра се и до хранене все пак. Наистина по време на бременност не мога да се ограничавам. Рязко ставам много гладна и много раздразнителна.
После с кърменето и гледането на детето ще свалим всичко.

# 114
Много ми е интересно и в същото време притеснено в 17с несъм качила нищо, но и несе храня както трябва и все мисе гади или имам главоболие, миналата седмица бях с т и хрема 🥲 Незнам дасе притеснявам ли или дасе радвам на 19 съм при аг и нея ще питам.

# 115
Аз съм почти 17та седмица със задна плацента и понякога усещам сякаш имам много силна перисталтика на стомаха, не знам дали е бебето все още…
Лекарката каза, че ако кача още 5кг., ще ме сложи на диета…Като цяло преди качвах защото ядях основно тесто, но сега значително си нормализирах храненето и въпреки това килограмите си вървят нагоре…

*Някой да използва някой серум за косопад, който да е безопасен сега?

Аз ползвам серума Grow на Cocosolis, уж е натурален и няма силни активни съставки. Мен яко ми пада косата, а очаквах най на края да стане по гъста ама не. Въпреки това фризьора ми каза че вижда доста нова коса.
Аз си чакам резултата днес от хематолога, но каза че ако хемоглобина е под 110 ще правим вливка с Ferinject, някой дали е правил сега?

# 116
Много ми е интересно и в същото време притеснено в 17с несъм качила нищо, но и несе храня както трябва и все мисе гади или имам главоболие, миналата седмица бях с т и хрема 🥲 Незнам дасе притеснявам ли или дасе радвам на 19 съм при аг и нея ще питам.

Не се притеснявай. Аз съм в минус килограми, а бебето си върви без грешка. За мен може да няма, но за него има.

Общи условия

Активация на акаунт