Термин Юни 2026 - тема 2

• 4 081
  • 178
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, в петък съм на консултация, но реших дотогава да ви попитам и вас. От известно време (месец) забелязвам, че течението ми е станало доста по-воднисто – най-често е прозрачно или леко белезникаво. Като количество го усещам горе-долу около една чаена лъжичка на ден.
На последния преглед попитах АГ и тя ме увери, че микробиологичните изследвания са чисти и няма проблем. Въпреки това аз се притеснявам дали е възможно да става въпрос за околоплодни води. По принцип винаги съм имала течение, но преди беше по-гъсто.
На ФМ бях последно в 19+3г.с. на 06.01. и водите бяха в норма.

# 166
И аз съм с постоянно течение, някои седмици е воднисто, както го описваш, в други е по-жълтеникаво, според АГ няма никакви проблеми в изследванията и си е съвсем нормално за бременност, мен лично не ме притеснява.

Не вярвам да са води, при всичко, което съм изчела, точно така го описват и си е съвсем в реда на нещата, още повече щом и лекаря те е успокоил Simple Smile

# 167
Момичета, ако много се притеснявате относно течението и вече сте го обсъдили с лекар и той не е намерил нищо притеснително, само за ваше успокоение можете да си направите домашен тест дали това са околоплодни води. Купувате от аптеката  бром-тимол и няколко по-големи марли( с големината на ежедневна превръзка) Слагате марлите върху бельото, така, че да се напои с течението и там където е мокро накапвате няколко капки от разтвора. Той е кафеникаво-оранжев, но ако са околоплодни води ще стане зеленикаво-синьо. Пак казвам - за ваше успокоение, но подобно съмнение винаги първо го отнасяте към лекар!
Да кажа аз също съм с предна плацента и чак сега - 20 г.с започнах да усещам леки побутвания отвътре - ниско долу, последно се беше наместил главично предлежание господина.
За течението - махнете всякакви интимни гелове, пяни, разтвори, ако правите промивки - спирате. Няма категорична забрана от сорта, ще навреди на бебето, но независимо от рекламите им, тези препарати унищожават локалната флора, а тя много ви трябва точно за да не се спука преждевременно околоплодния мехур. Влагалището не е стерилна среда и има пряка връзка с матката, ако нямате лактобацили или е намалена тяхната популация, реално няма какво да пази матката от инфекция. Преждевременно спукване на околоплодния мехур се случва най-често при инфекция!
Преди 5-6 год. АГ ми забрани всякакви измиващи средства - само вода там долу. Пробвах за кратко, но честно не ми беше комфортно и сега използвам душ гела, с който се къпя. Като винаги избирам или уриаж или ла рош посе серията за раздразнена кожа( води се олио за къпане) Течението ми е същото както преди бременността - 2-3 капки, но не е воднисто. Като малка вечно бях с гъбички( първите ги лепнах от един басейн, много преди да започна да водя полов живот. Майка ми слагаше специално приготвени свещички, тънки като солета) от тогава все съм с гъбички, докато не спрях с интимните гелове и до момента гъбички не съм имала! Моята бременност е от ин-витро, три години минах през какви ли не манипулации - инсеминации, хистероскопии, цветна снимка, пункции, трансфери за всяко едно се пуска влагалищен секрет - нито веднъж не се появи бактерия или гъба!

# 168
Това да не се използва гел го прочетох преди седмица за първи път и мисля да го пробвам, щом толкова от вас го потвърждават. Предполагам, че ако ми засилва течението ще усетя намаляване като го спра до 2-3 седмици.

# 169
  • Стара Загора
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед и АГ установи, че матката контрахира (аз нищо не усещам, дори и корема не ми става твърд). Изписа ми да пия магнерот и следващата седмица отново съм на преглед. Малко ми е притеснено, иначе с бебето всичко е наред.

# 170
През ехографа ли видя за това състояние с матката?

Здравейте, момичета! Днес бях на преглед и АГ установи, че матката контрахира (аз нищо не усещам, дори и корема не ми става твърд). Изписа ми да пия магнерот и следващата седмица отново съм на преглед. Малко ми е притеснено, иначе с бебето всичко е наред.

# 171
  • Стара Загора
врачанката, да на ехографа го видя.

# 172
Преди години имах мисед аборт и се виждаха контракциите на ехографа, мисълта ми е че всичко се вижда особено ако апарата е висок клас.

# 173
А как се справяте с подутия корем? От 3 седмици, освен, че качих първите си 3 кг, ами и съм толкова подута, особено вечер, че едва дишам. Имам чувството, че ще ми се пръсне корема, а гледам вечерята да не е обилна, да е главно салата и въпреки всичко е нещо страшно..

# 174
Моето теченое един ден е леко гъсто и белезникаво, а друг ден направо като вода. Всичко обаче ми излезе чисто. Аз от събота съм с болки най долу в гръбнака на опашката. Направо се чудя нещо прищипах ли си, от  разширението на таза ли е. Като се движа ми е супер, но като седя направо.... Предполагам не са контракции, защото нямам болки или стягания в корема, нито в друга мускулатура.

# 175
А как се справяте с подутия корем? От 3 седмици, освен, че качих първите си 3 кг, ами и съм толкова подута, особено вечер, че едва дишам. Имам чувството, че ще ми се пръсне корема, а гледам вечерята да не е обилна, да е главно салата и въпреки всичко е нещо страшно..

Опасявам се, че за това няма решение. Сутрин ще си в трети месец, вечер в осми. Това е положението Grinning

# 176
  • Стара Загора
Преди години имах мисед аборт и се виждаха контракциите на ехографа, мисълта ми е че всичко се вижда особено ако апарата е висок клас.

Помните ли в коя седмица го видяха?
АГ-то си взе последен модел ехограф. Интересното е, че бебето върви една седмица напред. Отделно ми предписа и пробиотик, защото й споделих, че има дни, в които съм толкова подута, че ще се пръсна.

# 177
Здравейте, да се запиша и аз. 13-ти Юни.❤️

Знам че въпросът ми е за следящия ме АГ, но цял ден не можем да се свържем. Притеснявам се и не знам дали не е нещо нормално и да занимавам излишно хората в спешното. Иска ми се да чуя вашето мнение и ако нещо, вече ще идем с мъжа ми

Предварително се извинявам за дългия пост. Благодаря ви!

В 19 г.с. съм. Вчера пътувахме около 150км. Спирахме да си почиваме на два пъти, но после имахме работа и се наложи да се застоя на едно място доста продължително време (около 2ч), без да ставам.

След това обаче като станахме и се раздвижих, нещо ме заболя като срязваща болка (еднократно и за кратки секунди) вагинално (някъде в тази област...не знам и аз как да го опиша...). Прибрахме се, всичко точно.

Тази сутрин пак след пътуване в колата (около 30-тина минути), като слезнах ме позаболя пак по същия начин. От тогава се притеснявам да се заседявам. Гледам да правя крачки, колкото да не съм на едно място, но пък го усещам някакво странно. Не е болка, не е парене, не е чувство на цистит, но е различно от предишните дни.

Малко по-рано тази вечер пак седнах пред компютъра за известно време и като станах - същото...
Не знам вече какво да си мисля и дали да се притеснявам.

Сега пък от време на време ме понаболява дори и права да съм. Усещам вмомента като мнооого леко предменструално напрежение.

Усетих бебчо да рита малко по-рано, не е като без нищо, но го мисля дали е нормално или не. Дали трябва да ида в спешното или мога да си изчакам до след 3 седмици на преглед (не ми се иска, но пък се притеснявам да притеснявам лекарите).

Който е изчел този роман - благодаря хахах и ще се радвам да чуя някакви мнения.

# 178

Помните ли в коя седмица го видяха?
АГ-то си взе последен модел ехограф. Интересното е, че бебето върви една седмица напред. Отделно ми предписа и пробиотик, защото й споделих, че има дни, в които съм толкова подута, че ще се пръсна.

Да в 7г.с. се видяха. После вече с втората ми успешна бременост пак имах, тя го видя и каза да си почивам повече. А аз усещах стягане на корема за определено време и веднага ме отпускаше. Тогава не беше проблем, не знам кога има проблем с тези контракции?!?
Има и жени, които влизат в болница заради тях. Та идеята е, че определено се вижда на ехографа

Общи условия

Активация на акаунт