Термин Юни 2026 - тема 2

• 4 445
  • 197
  •   1
Отговори
# 195
По новите гайдлайни всяка бременна жена трябва да направи обременяване с глюкоза имайте го предвид.
Мен тези дни много ме боли тазовото дъно, таза..направо ще се разпада, а съм в 18седмица. Не знам какво ще правя като напредна с бремеността и как ще гледам бъдещата кака. Че сега и не се излиза за толкова дълго, но като се постопли не ми се лежи на дивана и да затварям детето.

# 196
Според мен също би трябвало да са окей. Щом не продъшжават дълго болките, няма контракции, кървене и тн.

Вас карат ли ви да правите обременяване с глюкоза? С първата бременност АГ не ме е карала да правя, а сегашната АГ вече няколко пъти ми спомена, че след 24г.с. трябва да го направя.
Нямам проблем с кръвната захар нито преди бременността, нито повреме на нея. На гладно винаги ми е 4.3 и се чудя има ли смисъл да я правя тази гадост (доколкото разбирам) или просто да заявя, че не искам.

Много ви благодаря на всички за отговора. Все пак отидох на допълнителен преглед при друг АГ и ми каза, че всичко е наред. Главичката на бебето е точно обърната надолу и е възможно заради това да усещам такива болки. Все пак ми взеха ваг. микробиология и стерилна урина (утре), за да видим дали и там всичко е както трябва. Ще пия сега "Но Шп@" и "М@гнерод".

Flower@@, не не са ми казвали за такова нещо, даже сега от вас мами чувам за обременяване с глюкоза. :/

# 197
На мен ми дадоха избор дали да го правя, но предвид, че е тук е доста леко изследване, не отказах. Даже бяха купили глюкоза с вкус на череша и беше леко кисело. И помня, че отидох на гладно, но ме пратиха да закуся и да пия кафе и тогава да се върна за изследването. Нямам представа какво точно са изследвали при такива условия, ама... Каквото кажат.

Другата седмица ще е втората фетална и нямам търпение пак да разгледаме бебето. Става доста силен вече и много мърда. Постоянно се върти и рита. Моля се само накрая да застане в правилната позиция за раждане, защото второ подобно няма да изтърпя.

Общи условия

Активация на акаунт