Термин Юни 2026 - тема 2

• 7 117
  • 318
  •   2
Отговори
# 300
Към кой месец трябва да си намерим педиатър? Кога да се започне търсенето и как става, обаждаш се  питаш или на място ходиш, запазваш ли час. Има ли някакъв регистър на педиатрите в София? 

# 301
Момичета, дайте лек за киселини... Нито бисквити, сухари, солети, талцид и тн не помага. Сега пробвам с прясно мляко та да видя. Направо е ужасно и ме карат да повръщам пак.

# 302
Shelley, чувала съм, че прясно мляко много помага Sad иначе се сещам за газирана вода с малко лимон вътре или кола с допълнително капки лимон.

# 303
Аз при киселини съм пила малка кафена лъжичка сода бикарбонат разтворена във вода и след няколко уригвания ми минават киселините. Честно казано, при бременност не съм проверявала дали е ок, да не ви подведа, въпреки че наскоро пих веднъж.

За педиатъра - бях си избрала по препоръки от други хора педиатър, който е по здравна каса, в кварталната поликлиника. Беше ми казала да й се обадя, когато се роди бебето и вече сме вкъщи. Дойде вкъщи, прегледа го, обясни ми някои неща за кърмене, къпане и т.н, дадохме й копие от епикризата и някакви други документи май. След това започнахме да го водим на консултации всеки месец при нея в поликлиниката, следи му имунизационния календар, теглене, мерене и т.н. След първата година се ходи на 3 месеца, след втората на 6 месеца. Когато е болен пак го водим при нея. Издава направления при нужда и за някои регулярни прегледи.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 10:51 от Lenni

# 304
Дами, споделете какво е теглото на вашите мъници? Вчера бях на преглед и след всичките измервания на разни части от тялото( които са си в норма) се изчисли, че Дино( както ММ го е кръстил 😂 - накратко от динозавър, че в началото на това приличаше 😂) се оказа 440 гр 😳 Направо ми падна ченето като чух, а съм едва 21 г.с, но вървя като за 22 г.с! И това си е пак в норма, но е на горна граница. Иначе падна голямо мърдане точно за прегледа, няколко пъти избута трансдюсера, чак док. го усети - явно не му допадна много обстойното наблюдение 😂
Ето едно фото и от нас, въпреки, че много се стара да си скрие лицето с ръка, док. успя да го издебне!

# 305
Днес в 21+2 е около 400г и 25 см.
Толкова са ориентировъчни тия измервания, че само така за груба информация бих ги ползвала.
С първото дете в два последователни дни я измериха с 800 грама разлика в деветия месец. Малко да трепне ръката и отиде...

# 306
Моето в 20+4 беше 310 гр

# 307
Shelley, аз приемам Гавискон, много ми помага и АГ каза, че е безопасен за бременни. И газирана вода също ме облекчава временно.
Момичета, дайте лек за киселини... Нито бисквити, сухари, солети, талцид и тн не помага. Сега пробвам с прясно мляко та да видя. Направо е ужасно и ме карат да повръщам пак.

# 308
Моето в 19+6 го измериха около 400гр. Не знам колко са точни.
Като раждах сина ми, доктора го беше измерил около 3,200, а се роди 3,600.
Реално следващите седмици ни предстои засилен растеж на бебчетата. Доктора ми каза да пия по една доза протеин за бременни и като цяло да се храня по-протеиново, явно има значение. Преди 5 години не си спомням за такива насоки. Тогава го карах главно на въглехидрати и сладко…

# 309
Да се похваля пък аз - качила съм кило и малко за последните 3 седмици... Доста се постарах да хапвам обилно и съм тръгнала нагоре.
Сега погледнах назад към предната бременност и се стреснах... между 16 и 20г.с. съм качила три кила и половина рязко. Дано тоя път няма такива ексцесии...

# 310
Вчера бях на преглед и уреда измери 570 гр. в 22+1 седмица. С една седмица напред върви. След няколко седмици ще правя обременяване с глюкоза. Иначе ям сравнително здравословно така да кажем, но последните 10тина дни така ми се услаждат портокали и киви, че може би съм прекалила с въглехидратите.

# 311
И аз вчера минах втората ФМ, и при мен в 21 гс го измериха 460 гр. Снимки почти не успяхме да направим - първо си беше качил краката върху главата и отделно ми казаха, че околоплодните ми води са доста в ниската граница и това, плюс предната плацента, въобще не даде възможност за някое хубаво фото 😄 Сега ще се наливам с течности, защото признавам, грам не ми се пие вода по принцип.

На мен също ми казаха да започна протеин и ще видя да си взема тези дни. Предвид че вече правих обременяването и всичко беше съвсем изрядно, даже ми казаха да не страня толкова стриктно от въглехидрати и захар, защото в следващите месеци трябва да има добро покачване на килограмите на бебето. Та да ги дават всичките торти и газирани, щом е за детето 😂 Шегувам си се аз, но снощи на курса стана дума как течности и движение са много важни за бременните и само се обърнах към ММ и му прошепнах "Няма да оцелея" 😂 Баш двете неща, които грам не изпълнявам.

# 312
Аз последно бях миналият понеделник, 21г.с точно. Едната девойка 470гр, а другата - 495гр. Не знам колко е вярно това замерване ама да не се окажат слончета накрая 😂

Дописвам се - Евелин, само не си взимай протеин на Pregnaco. По-добре си купи хубав протеин изолат от магазин за хранителни добавки. Аз се минах с този прегнако, много ми е гаден на вкус (ягода), да си бях продължила с моя си протеин.

# 313
Точно пък твоите нека да растат и да дебелят много Grinning

# 314
Права си, Лютиче 😁 Притесних се да не отидат зян дрешките 50-ти размер 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт