Лош дъх от сливиците

• 432
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте на 18 години съм и от няколко години се чудя каква е причината за лошият ми дъх преди година - две открих,че причината ми е от сливиците.Вътре в сливиците има крипти които се пълнят с бактерии и остатъци от храна (tonsil stones),през тези години беше голямо притеснение породено от лошият дъх и ми пречи на ежедневието не съм някой които не се поддържа и в последствие започнах гаргарата с солена вода измиване с флосер ,но това нещо да се прави всеки ден е изморително ,а пък и ефекта е малък, ходих на два теи специалиста,но никой не го приемаше сериозно и ми изписваха някакви спрейчета които нямаха нищо общо върпоса ми е някой друг имал ли е този проблем и как се е справил,единствения начин ли е премахването на сливиците и ако да има ли място в Плевен където препоръчвате?Благодаря ви предварително!

# 1
А пиеш ли витамин Д?

# 2
А пиеш ли витамин Д?
Мда, младежите пият витамини и хапчета?
Отиди на кадърен УНГ.

# 3
Витамини, имуностимуланти, вода за уста с хлорхексидин, миене на зъбите поне 3 пъти на ден + вода за уста.  Прави се и няколко пъти дневно гаргара със солена вода - това го препоръчват лекарите.
И ако нищо от това не помага, вече се пристъпва към тонзилектомия.

# 4
Направете изследване за бактерии.

# 5
Може да се консултираш с д-р Духленски - УНГ в Плевен, преглежда във Втора база и в 1во ДКЦ. Много е внимателен и голям професионалист.

# 6
Аз съм имала същия проблем.При натискане на сливиците тези остатъци излизат и се изчистват.Също така ги мажех с гранофорин,за да се избегне разпространението на бактериите.

# 7
Можете да си помогнете чрез изстъргване на плаката, която е натрупана по езика, сутрин и вечер (или по-често, ако си миете зъбите по-често). Стъргането с гърба на четката за зъби не е ефикасно, купете си специален инструмент. Достъпен вариант е това от ДМ:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/dontodent-ured-za-pochistvane-na … 066447725605.html

Също, проверете, дали нямате т.нар.  "задна хрема". Тя се повлиява от промивки на носа, не на гърлото.

# 8
Имах камъни в сливиците година и нещо, това не се търпеше и никаква хигиена не помагаше. Когато сливиците са вече възпалени и са минали през много настинки и вируси оправия няма.
Ползвам зъбен душ, конец, четка за език. Извадих си сливиците Ноември месец и приключих с проблема. Не се мъчете, лечение не е измислено. Нищо страшно няма, мен почти не ме боля. Оперира ме завеждащият на отделението в Токуда д-р Златков. Много съм доволна.
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/lekari/detaili/d-r-dimitur-zlatkov

Общи условия

Активация на акаунт