Милано и Северна Италия - тема 20

• 26 121
  • 647
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря!

# 646
За лодки/корабчета в Стреза не са толкова големи опашките и има различни фирми - на всеки 15 мин има някоя потегляща лодка.
Освен цената на билета от 20 евро (на каса или онлайн) дължите и по 0,50 евро на човек за слизането на всеки остров - плащат се отделно на един мъж, който ви насочва към лодката, така че предвидете дребни.

За дворците може на място или онлайн (влизате по-бързо). На Изола Бела не обърнах внимание, но на Изола Мадре при слизането има и табели с QR-кодове за купуване на билети.

Само съм чувала, че по-близкият до пирса паркинг в Стреза бързо си запълва капацитета, така че постарайте се да сте максимално рано на място, иначе ще трябва да паркирате по-далеч.

Лично на нас ни хареса повече Изола Мадре - много по-малко хора, сенчести алеи и пейки - на Изола Бела ако ти прилошее от жегата, почти няма къде да приседнеш.
Предполагам, че през април е красиво, но в края на май заварихме само изсъхнали японски камелии. В самата Стреза има много по-красиви зацветени площи.

# 647
  • София
Ние бяхме горе-долу по това време миналия юни и на трите острова и беше доста зелено. На мен и на трите ми хареса, като на Пескерия или както се произнася правихме само дълъг, италиански обяд. Времето беше 34, а може би и повече градуса, с облаци. Топло, но не нетърпимо.Бяхме с влак и не сме ползвали паркинг, за което не мога да съм полезна, но билети за замъците и корабчето бяхме купили предварително и не са ни искали да доплащаме нищо при качване между островите.

Реджи, ако ми е писано ще видя за сефте Дуомо без скелетата за ремонт, благодаря че сподели. Не мога пак да снимам, защото няма такъв фотоапарат, предполагам с дрон може да се получи хубав кадър, но дрон нямам SmileSmileSmile

Общи условия

Активация на акаунт