Милано и Северна Италия - тема 20

• 29 453
  • 701
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Само в Милано и Бергамо ще сме. На страницата на метрото видях,че е безплатно за децата,т.е. дали ще сме с  IVOL или обикновени карти за тях не се плаща. Трябва да разиграя различни варианти и да преценя.
А с такситата в Бергамо как стои въпросът?
Много се притеснявам за ранния полет в неделя.

Ние си взехме трнсфер през Букинг, защото имахме ранен полет, багаж и трябваше да прекачваме метро, а и да хванем задължително първия влак за деня. Трансферът ни струваше 100 евро от Милано до Бергамо. Като се раздели на няколко реално не излиза изобщо скъпо. Иначе има Uber.

# 691
Ирен, проверихте ли разписанието на автобусите до летището? Обикновено има предвидени такива, щом има полети.
Доколкото видях,в 6:07 е първият автобус по линия 1 . Ще спим на километър от Порта Нуова и с багаж и деца този километър ще ни е малко в повече, затова и питам за таксита.

# 692
Това не е точно така. В Италия, по регулационни причини, няма истински Uber или Bolt, които да са изгодна алтернатива на такситата. Има само луксозния сегмент Uber Black/Uber XXL, който струва значително по-скъпо от местно такси.
Накратко, ние сме ползвали и бяло такси, което от летището излиза около 40 евро до центъра на Бергамо през нощта, и Uber, който ни излезе около 60 евро за сходно разстояние през деня. Това е за 4-5 км.

Такситата - https://radiotaxibergamo.it/

# 693
  • София
Не е в 6:07 първия автобус, доста по-ранни има.
Отвори сайта на градския транспорт на Бергамо, там има таблици с разписанията.

# 694
Точно там гледах.

# 695
  • София
Точно там гледах.
Да, подвел съм те с горния пост. Извинявам се!
Сега върнах назад и виждам, че летиш в неделя. По-ранните се движат понеделник до събота.

# 696
  • Milano
Ранен полет...в 8.10??
Mоят полет до София през май беше в 5.45ч и съм стигнала навреме от Милано.

# 697
Да ,за мен е ранен. То е ясно,че варианти има и точно,за да ги разбера пиша тук. Не познавам летището и не говоря италиански.

# 698
  • In transit
Ирен, проверихте ли разписанието на автобусите до летището? Обикновено има предвидени такива, щом има полети.
Доколкото видях,в 6:07 е първият автобус по линия 1 . Ще спим на километър от Порта Нуова и с багаж и деца този километър ще ни е малко в повече, затова и питам за таксита.

Ето най-ранните автобуси от Порта Нуова до летището:
от понеделник до петък

събота

неделя и празнични дни

Сега видях, че си писала, че летиш в неделя. Не се притеснявай този в 6 часа е ОК, ще стигнеш на летището в 6.20 часа. Летището не е голямо и ще имате време да минете през секюрити. Препоръчвам ти, като кацнете, да се разходите и да видите къде се намира секюрити чек, така ще сте по-спокойни сутринта, като се връщате.
Реално там откъдето ще излезете от залата на кацащи във външното фоайе (точно преди да излезете отвън), тръгнете наляво. Той е един дълъг и извит коридор с пейки по средата. Като стигнете до следващия външен изход, ще видите къде се нареждат хората за секюрити чек. Обикновено работят всички гишета и става много бързо.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 16:46 от Mikkey

# 699
  • София
Това не е точно така. В Италия, по регулационни причини, няма истински Uber или Bolt, които да са изгодна алтернатива на такситата. Има само луксозния сегмент Uber Black/Uber XXL, който струва значително по-скъпо от местно такси.
От най-евтините Uber може и да няма, но пак си се ползва Uber приложението. В него има и Uber Taxi„ което май поръчва нормално такси, но през това приложение. Не съм го ползвала, защото луксозният Uber не излизаше чак толкова по-скъпо. Ползвах ги из Милано за нощни прибирания.

# 700
Някой прибирал ли се и от района на хиподрумите вечер след концерт с метро? Пише, че станция Сан Сиро ще е затворена след концерта, а на нас ни трябва лилава линия. Освен това е до 00:30 часа. Взех да се притеснявам, че няма да успеем да се приберем довечера, а и ще се изсипят хиляди хора… Какви са опциите, дали пускат извънредни влакове?

# 701
От най-евтините Uber може и да няма, но пак си се ползва Uber приложението. В него има и Uber Taxi„ което май поръчва нормално такси, но през това приложение. Не съм го ползвала, защото луксозният Uber не излизаше чак толкова по-скъпо. Ползвах ги из Милано за нощни прибирания.
В Милано, като голям град, са доста по-развити тези услуги. В Бергамо е монопол и сеч до кръста. Написах какви са цените, всеки може да се ориентира дали го уреждат. Убер съм ползвала в над 10 държави, не е да не ми е познато как става Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт