Милано и Северна Италия - тема 20

• 30 898
  • 729
  •   1
Отговори
# 720
  • Milano
Вие не сте на Хиподрума, часовете на Сан Сиро са различни - към 01.00ч. последни влакове на М5 от Сан Сиро Стадио и на М1 от Лотто към Сесто.
Всички други отсечки на М1 и останалите линии са с обичайното разписание.

# 721
Здравейте на всички предварително се извинявам, ако въпросите не са ми за тук, но не намерих друга тема.
Септември планираме пътуване до Торино, приемам съвети за хотели и места за хапване.

Също така искам да попитам има ли влакове или автобуси до Кан и Монако от Торино? Искаме да заведем детето да ги види, т.е. да съчетаем.

# 722
  • София
Няма директни влакове - налага се поне една смяна, а често и две.
Над 5 часа е пътя в едната посока до Монако и над 6 до Кан, тоест една нощувка поне ще е нужна там.

# 723
Здравейте
Супер спонтанно решихме да отидем до Милано след седмица. Двама възрастни сме с децата ни на 16 и 19 години, Ще има концерт за който взехме билети. Запазили сме 3 нощувки в Милано .
Ше прочета по назад в темите, но все пак ако някой ми пише ще съм благодарна.
Кой е най лесният начин от летището в Бергамо да стигнем до Милано (може ли без да купуваме билети предварително или има риск да няма места)
В Милано за предвижване с метрото предполагам е най- практично, дневна карта ли е най-изгодно да се вземе?
Кои забележителности или места ще препоръчате да се посетят за 2 дни?
Ще се радвам за нещо важно което пропускам да споделите
Simple Smile

# 724
  • In transit
Здравейте на всички предварително се извинявам, ако въпросите не са ми за тук, но не намерих друга тема.
Септември планираме пътуване до Торино, приемам съвети за хотели и места за хапване.

Също така искам да попитам има ли влакове или автобуси до Кан и Монако от Торино? Искаме да заведем детето да ги види, т.е. да съчетаем.

Хотели:
Hotel Liberty, Torino Hotel Station Relais, Hotel NH Torino Centro, Hotel Torino Porta Susa (този го водят с 1 звезда, но вътре си е, като тризвезден)

Храна:
Pastarell, Gelateria La Romana dal 1947, Poormanger, Osteria del Frate, Casa Piemonte osteria Urbana, l'arte del croissant, la farmacia, Taverna delle rise, Taverna dell'oca, La buta stupa, Il Tabisca.

# 725
  • София
Здравейте
Супер спонтанно решихме да отидем до Милано след седмица. Двама възрастни сме с децата ни на 16 и 19 години, Ще има концерт за който взехме билети. Запазили сме 3 нощувки в Милано .
Кой е най лесният начин от летището в Бергамо да стигнем до Милано (може ли без да купуваме билети предварително или има риск да няма места)
В Милано за предвижване с метрото предполагам е най- практично, дневна карта ли е най-изгодно да се вземе?
Simple Smile

Най-лесният начин за придвижване от Бергамо до Милано е с автобус. Те са веднага след като излезете от летището, много са и на различни фирми. Няма нужда от предварително купуване на билети.

Дневна карта е много удобно, но вече трябва да прецените колко ще използвате градски транспорт. В Милано е изключително удобно уредено всичко, може да плащате с банкова карта в метрото.

За два дни, аз не бих правила някаква грандиозна програма със забележителности. Потопете се в атмосферата на града, разходете се в централната част, която е прекрасна, посетете Дуомо, замъка Сфорцеско, коктейли и хубава храна Blush

# 726
Здравейте
Simple Smile

Най-лесният начин за придвижване от Бергамо до Милано е с автобус. Те са веднага след като излезете от летището, много са и на различни фирми. Няма нужда от предварително купуване на билети.

Дневна карта е много удобно, но вече трябва да прецените колко ще използвате градски транспорт. В Милано е изключително удобно уредено всичко, може да плащате с банкова карта в метрото.

За два дни, аз не бих правила някаква грандиозна програма със забележителности. Потопете се в атмосферата на града, разходете се в централната част, която е прекрасна, посетете Дуомо, замъка Сфорцеско, коктейли и хубава храна Blush
Кои улици не са за пропускане, виждам че е доста голям град?

# 727
  • София
Здравейте, моля за съвет- налага ми сеследващата седмица  за изпит на пътуваме до Торино в понеделник и след изпита обратно във вторник от Бергамо. Гледам, че с един от автобусите трябва да сгина до централатата гара в Милано и после с влак до Торино. Тъй като сме зависими от самолета, и от шатълите до Миланската гара се чудя  трябва ли да купувам билети за влака предварително.
Всеки съвет ще ми е полезен, трябва да се приберем вторник, в сряда да сме в къщи, защото в четвъртък имаме нов изпит - този път онлайн.

# 728
  • Milano
В такъв случай - не.
Или по-скоро го купете онлайн като пристигнете в Милано или малко преди това - регионален влак има горе-долу на всеки час до Торино - 12,75 евро, времетраене ок.2 часа.

Стрелите стигат за час, но в момента цените им са двойни и повече от двойни - ок.25 евро Итало, ок.30 фреччаросса.
Вие си решавате какво предпочитате, но за стрелите цените може да се повишат.
За разстояние от малко над 100км за мен не си заслужава в случая.

# 729
Moon......вземаш метрото до Дуомо, слизаш и се губиш по уличките. Просто си дайте възможност да усетите града.

Общи условия

Активация на акаунт