Проблеми в семейството

• 4 504
  • 124
  •   1
Отговори
# 60
Ох какви дарения,какви цигани,тролове и прочие..Жената просто си сподели ,още повече бременна е,има нужда от приятелски съвет,или просто да си сподели мъката. Веднага се започват съмнения,ровене,крайни изказвания...нямам думи.

# 61
Какъв приятелски съвет да и се даде?
Как да бъде по женски хитра и да постига своето ли? В нейната ситуация никой друг съвет не и помага.
Явно всички са от етноса след като и при родителите ситуацията е подобна (особено като написа, че майка и отглежда децата на втория си мъж). В днешно време млад човек да се постави в такава зависимост от 1 човек не го проумявам, как може да няма нито една близка роднина, нито една приятелка.
Скрит текст:
В най-трудния момент, когато бяхме без жилище с две малки деца, моята приятелка ми изпрати ключовете от своя апартамент и каза - живейте там колкото искате като не прие нито една стотинка за година ползване на апартамента и.

В случая и авторката, и бебето, са заложници на благоразположението на мъжа. Като се роди бебето, ако тя до тогава не намери подход към мъжа си и "мек" начин да си облекчи положението, ще бъде страшно.

# 62
Здравейте,  момичета! Прочетох с голям интерес мненията, съветите и нападките на някои от вас. Пари не прося със сигурност! Поста ми не е с цел финансова помощ!! Работатата е там, че няма на кого да споделя случващото се и се надявах поне на мъничко разбиране от вас и подкрепа въпреки , че не се познаваме една - друга. Да, мъжът ми е от турски произход. Изучен, грамотен, работещ като всеки един НОРМАЛЕН гражданин. 500 км  Добрич - Враца . (Защото виждам, че на някои им е чудно многото километри и мислят, че си измислям ) И да , бременна съм наистина в 36 седмица , както можете да видите от 9 месеца обикалям двете теми Януарски и Февруарски бебчета.
Със свекърва ми сме в добри отношения,  но не си говорим много много. Като цяло само по празници си звъним. А относно малкият им син, та те дори не го искат и те (родителите му) ясно е защо.. Да , досега се следя на частно, майка ми е заделила пари за секциото, защото иска тя да го плати, затова нямам тази грижа за в момента. Не е с големи възможности,  но щом изявява желанието, смятам, че ще ми е от голяма помощ. До жените които ме нападнаха, ще кажа, че темата нито е "пързалка" , нито прося пари по форумите и по групите. Както казах, мъжа ми е от турски произход,  аз съм от ромски произход, но не смятам, че това е от значение за ситуацията ми в момента. Уверявам ви, че сме напълно нормални хора !🙂 Искам да се извиня на тези от вас, които съм напрегнала по някакъв начин с това, че съм написала поста и след това не писах няколко часа и ги накарах да се усъмнят в мен и въпросната ситуация. Не искам да подвеждам никого. Исках просто да споделя и да получа някакви съвети как да се справя по някакъв начин поне психически, защото нямам никакви сили. През годините съм преживяла доста, през 2022г. почина моята дъщеря само на 8 дни бебче и от тогава не съм себе си, но се държа по някакъв начин (това е отделна тема ) , но все пак до някъде всичко има значение.
Благодаря на тези , които изказаха своите мнения и съвети без нападки! Друго е , когато някой те разбира малко или много.🙏

# 63
Има една етническа група, която живее в средните векове. Има обаче и друга група, наречена маргинали, която не е етническа и става все по-многобройна, и тя живее в средните векове. Като мислене, ценности, начин на разбиране за битието. Нищо против, нека всеки да живее живота както го разбира. Защо обаче са теми като тази?

# 64
Мили момичета, да от "етноса" "боята" или както го наричате съм и не се срамувам от този факт! Реално аз не мога да променя нищо по въпроса и нямам вина, че съм се родила от този етнос. Смятам, че съм достатъчно умствено развита и не предполагах, че някои ще си помислят, че едва ли не това е причината за тази ситуация. Уви човек като е мърляч и мизерник,  произхода не е от никакво значение!👍😔

# 65
Подчертаваш няколко пъти, че живеете „нормално“. Там е проблемът, че положението не е нормално.
Не е нормално да раждаш дете, без да си подсигурила майчинството си. Още повече че явно е планирано и не е станало случайно.
Не е нормално да оправяш леглото на здрав и прав мъж.
Не е нормално да го дондуркате като малко дете, без никакви задължения по дома и бита.
Не е нормално мъжът ти да те гони в напреднала бременност, а ти да си траеш и да се натискаш, защото няма къде да отидеш.
И още сума ти „не е нормално“ има в историята ти, етносът ти е последна грижа.

Но пък явно целта е да изпуснеш парата и да оплюеш брата на мъжа си. Е, направи го, надявам се, че ти е олекнало.
Ти проблеми на практика нямаш, всичко е „нормално“. Супер!
Леко раждане ти желая.

# 66
Подчертаваш няколко пъти, че живеете „нормално“. Там е проблемът, че положението не е нормално.
Не е нормално да раждаш дете, без да си подсигурила майчинството си. Още повече че явно е планирано и не е станало случайно.
Не е нормално да оправяш леглото на здрав и прав мъж.
Не е нормално да го дондуркате като малко дете, без никакви задължения по дома и бита.
Не е нормално мъжът ти да те гони в напреднала бременност, а ти да си траеш и да се натискаш, защото няма къде да отидеш.
И още сума ти „не е нормално“ има в историята ти, етносът ти е последна грижа.

Но пък явно целта е да изпуснеш парата и да оплюеш брата на мъжа си. Е, направи го, надявам се, че ти е олекнало.
Ти проблеми на практика нямаш, всичко е „нормално“. Супер!
Леко раждане ти желая.
Здравей, със сигурност не съм казала, че живеем нормално. Поне аз прочетох няколко пъти какво съм написала и никъде не видях такова нещо. Казах, че въпреки произхода си сме съвсем нормални хора. Друг е въпроса какво се случва вкъщи. Благодаря за пожеланието, бъдете здрава !🙏

# 67
Мили момичета, да от "етноса" "боята" или както го наричате съм и не се срамувам от този факт! Реално аз не мога да променя нищо по въпроса и нямам вина, че съм се родила от този етнос. Смятам, че съм достатъчно умствено развита и не предполагах, че някои ще си помислят, че едва ли не това е причината за тази ситуация. Уви човек като е мърляч и мизерник,  произхода не е от никакво значение!👍😔

Да, нямаш вина, че си от този етнос. Но вина имаш за други неща и робуваш на порядките да позволяваш да те използват и да те тъпчат.
Вината ти е, че си се предоверила и не си осигурила себе си.
На колко години си и защо не се работила поне за майчинство.
Говори със свекървата и родителите си.
Веднага.
И не не сте нормални хора.
Не говоря за произхода. Говоря за ситуацията в къщата ви.
Цигания и селяния е това, което прави братчето и "мъжа ти"
И ти продължавай да дишаш цигарите, да оправяш легло на голям мъж.
Още по фрапиращо е, че тоя влиза в стаята ти без да чука, гледа те почти гола и мъжа ти въобще не реагира.
Нямаш място там.

# 68
Мило момиче, съчувствам ти и те съжалявам. Но хората асоциират етноса не с мързел и с мърлячество в случая, а с безотговорността към себе си и ситуацията на зависимост, в която си се поставила.

Не, мъжът ти няма да се „поправи“ и няма да започне да поставя теб пред брат си или пред който и да било друг член на семейството си от мъжки пол. Лошото за теб предстои. Сега а брат му, после ще е нещо друго, а ти винаги ще си слугинята, с която никой не се съобразява. Показал ти го е достатъчно ясно.

Доколкото разбирам, в момента нямаш особен избор, но след като се роди детето, започвай малко по малко да си заделяш пари, помоли за помощ и родителите си; ако не си завършила средно образование, изкарай вечерна гимназия или някой курс – маникюр, фризьорство – и опитай да си намериш почасово работа. В момента, в който имаш поне някакви заделени средства и самостоятелност, си събирай парцалите и детето и се махай – колкото може по-далеч.
Почни да мислиш за себе си и за бъдещето на детето си – не как да намериш някой де те издържа, а как да се справяш сама. Няма да е никак лесно, но иначе се обричаш на живот, прекаран в страх, безнадеждност и унижения. Можеш да дадеш поне на детето си по-добър шанс.

# 69
Никой няма вина за това, какъв се е родил.
За твое нещастие идваш и от семейство на разведени родители, което прави живота ти труден и несигурен, нямайки на кого да разчиташ на 100 процента.
Най-лошото обаче в случая е, че мъжът ти не те уважава.
А брат му, от това, което си написала е долен човек, използвач и много нахален.
Аз като цяло имам в обкръжението си мюсюлмани и знам, че религията им ги учи да се поддържат чисти, домът също да е чист, да се уважават бременните жени и майките, държи се на брака между мъжа и жената.
Но тук не виждам нищо такова - нито мъжът ти, нито брат му те уважават дори в напреднала бременност. Не мога да си представя как живееш в такава обстановка. Но може би това е урока, който трябва да научиш и той е, че  първо сама трябва да мислиш за себе си - трябвало е да не тръгваш на сляпо на 500км от дома. Трябвало е да си намериш работа и да поработиш, да заделиш някакви пари, да си осигуриш майчинството, пък тогава да мислиш за дете.
Никак не те виждам занапред с тези двама мъже вкъщи и с новородено бебе.
Единствен вариант е да седнете и да се разберете тримата , че ако иска да остане този брат, трябва да ходи и да работи и да помага вкъщи. Иначе в един момент ще стане памперси за детето ли да купим или цигари за брата.
И се научи да си заключваш стаята. Ако няма ключ, намери начин един райбер да се сложи, че както влиза тоя брат без да пита, без да чука, не ми се мисли, какви може да ги свърши някой ден.

# 70
До къде сме я докарали, циганките да пишат по грамотно от българките.
С най добри чувства, мила, първо съжалявам за загубата на момичето ти. Сама знаеш колко е важно да си гледаш здравето и бременоста правилно, не да пришетваш на лентяй (визирам брата).
И второ, как е възможно две бремености да си без здравни осигуровки? Как живееш без адрес и лекар? Това дете като се роди нали ще му трябва педиатър, на теб също ЛЛ.
Не ти се карам, питам те най спокойно. Как си ги мислиш тези неща...
Остави ситуацията с брата, тя ще отмине, ти си помисли за себе си на какви пачи яйца си се самонастанила.

# 71
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Iliyanaah Честно казано, не съм била в такава ситуация, не мога да си представя как бих действала...
Като за начало, защо не пробваш да си легнеш, и обявяваш "Не се чувствам добре", ся глава те боли, световъртежи нещо, това с уред не може да се измери...
След като си в 36-та седмица, това означава, че си на финалната права. Не ти е добре, и точка. Да чистят, да пазаруват, да готвят, каквото искат да правят, ти лежиш. Ставяш само до тоалетна, или да си купиш нещо за ядене отвън... Това докато родиш. После, заета си бебето да гледаш. Те да се оправят.

# 72
До къде сме я докарали, циганките да пишат по грамотно от българките.
С най добри чувства, мила, първо съжалявам за загубата на момичето ти. Сама знаеш колко е важно да си гледаш здравето и бременоста правилно, не да пришетваш на лентяй (визирам брата).
И второ, как е възможно две бремености да си без здравни осигуровки? Как живееш без адрес и лекар? Това дете като се роди нали ще му трябва педиатър, на теб също ЛЛ.
Не ти се карам, питам те най спокойно. Как си ги мислиш тези неща...
Остави ситуацията с брата, тя ще отмине, ти си помисли за себе си на какви пачи яйца си се самонастанила.
Здравей, благодаря за мнението първо! Второ, честно казано въобще не знам и аз как се докарах до тук. Живях с майка ми до към 19-20 годишна , тогава бяхме само "гаджета" с мъжа ми. Отивах за малко в тях , той идваше в нас за по малко и така. Сега съм на 23г. вече живеем заедно , като от както е така, само той работи. Просто ми каза, че няма нужда аз да работя при положение,  че доходите са му добри. Аз се занимавах с малко бизнесче, персонализирани нещица и от там вкарвах и аз пари в дома ни. Сега като връщам лентата назад, разбирам, че не е трябвало да го слушам, а трябваше да започна работа на договор, за да помисля за дни като тези в момента... А другото което е , просто не мога да търпя вкъщи да е лудница. Хубаво няма да му чистя, няма да му мия чиниите, няма да му пера дрехите, но аз като му го казвам и той не го прави и се чувства като някакъв шеф по цял ден с телефона в ръка и лежи на дивана. Това означава, че ще минат ден, два, три, пет и аз отново ще трябва да чистя само, че този път ×10 на това, което досега съм чистила. Не искам да оставям на този мърляч да занемари жилището ни, в което след броени дни ще си доведа новороденото детенце..

# 73
  • ЯМБОЛ
Защо секцио?

# 74

Интересно ми е това какво значение има към темата?

Общи условия

Активация на акаунт