Проблем заради име на бебето

• 6 778
  • 221
  •   1
Отговори
# 60
Затова - детето кръстено на него си, пък бабите и дядовците да пият една студена вода, като не са дорасли да да се радват на внуците си, ако не им носят името.

Има много сбъркани хора. Напълно възможно е свекървата да не си погледне никога внучето от яд, че не е кръстено на нея.
Както и е напълно възможно да го манипулира по този начин.
В такъв случай свекървата не заслужава да има внуче, и да ходи да си гледа плетката.

# 61
А тая свекърва мъж няма ли, или и той е скапаняк като нея?

# 62
  • София
Като бях по - млада се опитвах да угодя на всички и мир да има, особено на близките роднини, защото сме много свързани и не искам да си разваляме отношенията, а отношения със свекър и свекърва не се захвърлят току - така. Все пак те са отгледали любимия ни човек. С времето открих, че е невъзможно да се угоди, все нещо има, дето даже и не си си помислил, че може да съществува. Съветът ми е да игнорирате въпроса и да си дадете каквото име искате със съпруга ви. Какви разговори, какво ще се обяснявате? От едно име цяло чудо! Ще се примирят с решението ви и толкова.

# 63
Не знам какво име е избрала авторката, но е добре да помисли в насока да е обществено приемливо и да не му се подиграват на детето след години и то да страда.

# 64
Предполагам,че е нещо Ая или Яа,знам ли. Съдя от шоковата реакция на бабата и думите й,че името е много грозно.

# 65
Жената каза в предни постове – разликата от името на припадничавата е само 1 буква в името различна. Стига фантазии. Какво е това име Яа?!

# 66
Самият факт, че майката (на бъдещия татко) си позволява да му звъни с упреци, относно решение взето в неговото ново семейство е доста показателен........ Явно тя заема централна роля в семейството им по някакъв начин и самият ѝ син, не е напълно отделен от старото си семейство. Ако беше наистина отделна личност....майка му не би нахлувала по такъв начин в личното пространство между него и съпругата му.
Така че.....по някакъв начин те позволяват това вмешателство, в частност сина. Имат някаква зависимост. Един напълно независим човек и мъж, напуснал родителското тяло, не допуска такова вмешателство, и една майка на такъв син добре знае това и не си го позволява.

# 67
На твое място като начало ще започна и аз да охкам, плача, да се оплаквам колко ми е дискомфортно физически. Без да споменавам майка му.
После, когато той повдигне въпроса за името и майка си, ще го контрирам с най-невинния тон - ама, любов, аз не мога да разбера, да не би вие да имаТЕ нещо против МОЯТА майка? И после ще натискам и натискам с невинно зададени вариации на този въпрос при всяко споменаване на името на бебето и свекървата в едно изречение, и ще се вайкам как моята майка не я уважават, тя жената очаква...
Наблюдавай реакциите му, де, защото не гарантирам, че ще заеме твоята страна, което е притеснителна, но съвсем реална хипотеза.

Добра идея! Много добра идея.
Ама това е то - някои жени се раждат малко артистки, други се учат по трудния начин да бъдат такива.
Ако каже авторката сега : ох, лошо ми е, не ми е добре, имам сърцебиене, не мога да ям и т.н. и фокуса моментално ще се измести.
Но тая свекърва трябва да бъде поставена на място още сега, иначе няма отърване от нея.

# 68
Виж какво гледай ти да си добре! Не се съгласявай за да угодиш на някой. Името на детето ти трябва да се харесва на теб и мъжът ти. Не се съгласявай за нещо, което не ти харесва. Леко раждане!

# 69
Бих й теглила една дълга. Аман от прости хора. Хубаво е, че мъжът Ви е на Ваша страна, но е негова работа да я озапти и да не се меси.
Малко съм лоша обаче такива неща много ме дразнят.
И аз така.Родителите определят името, а не бабите.На нея въобще не й е работа да се меси.Бих й го казала в очите,  а пък после да се сърди.Свекър ми очакваше синът ми да му вземе името, но аз името Иван не харесвам, въпреки, че съм Ивелина.Кръстих го на баща му.После се цупеше , но не пред мен, но му мина.Ако й позволите да се меси затова ще започне и в други неща да се меси.Не била яла, хахах сигурно е така.Вижте я колко е отслабнала .

# 70
Кажете на свекървата, че сте размислили, и че ще изберете неутрално име.

# 71
Наистина е хубаво да кръстите детето, както сте решили.
Но щом има такава остра реакция и грозно било, и не знам си що, си струва да промените името на нещо напълно различно.
Не виждам смисъл да запазите името, колкото и добра да е била първоначалната ви идея. Ето, не спи жената, не яде, пожалете я и си сменете концепцията генерално. Дали ще е на друг човек, който да е благодарен за това, че има на него кръстено, или просто различно име, което вие харесвате - варианти много.

# 72
Толкова абсурдно звучи, че чак не мога да възприема историята за истинска. Хората имат такива глупави проблеми?! What?!

# 73
Наистина, ако това са ви проблемите… браво

# 74
Аз бих Ви посъветвала да послушате майката на съпруга Ви!
Само за името, или по принцип да козирува за всяко нещо на свекървата? Между топлите и студените и вълни...

Общи условия

Активация на акаунт